Lion walk og safari glamping i Senegal.


Lion walk og safari glamping i Senegal.

Det første vi støder på er næsehornet Kevin, som viser sig at være stamgæst ved pool området om aftenen, hvor det er fodrings tid. Her er tændt op i bålet og der er bestemt noget lækkert ved at sidde og nyde en Gin Tonic ved poolen i aftens skumring.

Fathala som ligger ved Senegals grænse og kun 12 km nord fra Gambia, byder på safari og deres hoved attraktion er deres Lion walk. Her har du muligheden for at gå sammen med løver , der er født, opvokset og trænet af Fathalas dyrepassere.

Open air lodge.

Du modtages i hovedbygningen, som er en åben bygning med trædæk, store bjælker og højt til loftet. Her en en lille baobab bar, som servere kolde drinks, du kan indtage ved poolen med udsigt over bushen til et lille vandhul, hvor dyrene tit samles , eller i en af de bløde lænestole i lounge området. Den imposante lysekrone er en stor trærod. Her er ingen internet, men en skøn fred og ro, som sænker sig over dig i det øjeblik du træder ind på stedet.

Luksus glamping.

Teltene du bor i er smukt indrettet i kolonialsk afrikansk stil, med fritstående badekar i det åbne badeværelse. Der er udendørs brusebad og det er hyggeligt at stå her og høre alle dyre lydene omkring dig, mens det varme vand vasker dagens støv af. Myggenettet rundt om sengen holder nattens insekter ude og aircon’en køler behageligt. Her hersker en dejlig ro, så man sover som en sten. Rul evt teltdugen op foran døren, så du kan vågne op med udsigten til den vilde natur.

Lion walk og safari glamping i Senegal.

Game Drive

Om morgenen står den på game drive kl 730, hvor du kan være heldig at se bøflerne trække ned til søen for at drikke, masser af antiloper, måske en giraf familie, næsehornet Kevin slænge sig dovent under et Baobab træ, omringet af zebraer og vildsvin. Morgen kaffen bliver serveret ude i bushen blandt dyrene. Landskabet du kører i er smukt og varieret og lyden fra dyrene er betagende, fluernes summen, cikadernes og fulgenes sang , abernes skrig og pilen over bushen.

Har du aldrig før været på safari er det en rigtig fin oplevelse, selvom dyrerne faktisk er indhegnet og bliver passet godt på.

Der er også game drives til solnedgang og her er kaffen udskiftet med en kold drink, en såkaldt sundowner.

Fatahala har 6000 hektar hvoraf 2000 hektar er indhegnet og beskyttet mod krybskytter. Største delen af dyrene er importeret fra Sydafrika, og deres eland er deres mest sjældne og findes kun i Senegal og Mali.

Walk with lions.

Fathala er et af de få steder i verden du kan gå sammen med løverne. Løverne er født, opvokset og trænet her. Du får muligheden for at gå bag løverne og tage masser af billeder. Alle bliver udstyret med en vandrestok inden du går ind på området med dem. Du skal have tæt siddende tøj på og ingen solbriller.

Jeg var meget skeptisk overfor dette, og var ret sikker på at løverne ville være dopet, hvilket de ikke er. Det de siger er at løverne er blevet trænet med vandrestokkene, som de har respekt for. Jeg skal ikke kunne sige, hvad man har gjort for at turde lade masser af turister komme så tæt med løverne, men i min verden føltes det forkert. Døm selv.

Bedste besøgstid

Regntiden er fra juni til oktober og her er alt smukt grønt, dog er varmen fugtig og der er mange myg og fluer, så den bedste tid at besøge stedet på er lige inden eller lige efter regntiden.

Book et ophold hos Fathala her

Guide i Senegal.

Har du lyst at se mere af hvad Senegal har at byde på, så kan vi varmt anbefale dig at bruge den lokale guide Mame laye som har Show Me Senegal. Vi brugte ham under hele vores ophold i Senegal. Han sørgede for at vi bleve hentet at en guide i Gambia, som fulgte os helt til Fathala i Senegal. Det var en stor hjælp til færgen over og  især ved paskontrollen i Senegal, da jeg havde glemt mit vaccinations kort, som du skal bruge for at komme ind i Senegal. Det fik han hurtigt fixet, ved ganske simpelt at købe mig et ved grænsen, mens jeg stod i køen til paskontrol. Pris 25 kr.

Fra Fathala hentede Mame Laye os selv og kørte os hele vejen til Dakar. I løbet af de 10 dage vi tilbragte i Senegal, lærte han os en masse om landet, sproget og ikke mindst så grinede vi vores røv i laser sammen med ham. Det senegalesiske folk er meget imødekommende og gæstfri, og det er Mame Laye bestemt, og han får dig til at føle dig i virkelig trygge hænder.

Book Show Me Senegal her

Følg dem på facebook her

Hvordan kommer jeg til Fathala.

Vi fløj med Royal Air Maroc til Banjul i Gambia, da det er den tætteste lufthavn. Fra Banjul tager du færgen til Senegal, hvor Fathala folkene kommer og henter dig ved grænsen.

Royal Air Maroc flytider til Banjul:

– Copenhagen-Casablanca: Departure 17:10 è Arrival 21:30
– Casablanca-Banjul: Departure 22:55 è Arrival 01:40 (+1)
– Banjul-Casablanca: Departure 02:40 è Arrival 07:00
– Casablanca-Copenhagen: Departure 12:00 è Arrival 16:10

Se mere på Royal Air Maroc’s Website her

SE SENESTE ARTIKLER HER

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.