Laidback luksus skiferie i Saalbach, Østrig


Laidback luksus skiferie i Saalbach, Østrig

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn er destinationens mundrette navn, men de fleste danskere kender det populære skiområde som Saalbach. Det er Østrig når det er allerbedst. Og så kan østrigerne altså bare det der med laidback luksus lässig ski ferie.

Ski-destinationen Saalbach har det meste til at fuldende en skiferie i Østrig. I alt 270 km pister i hele farvepaletten – med grøn, blå, rød, sort, og de helt uberørte hvide pister. Hvis ski ikke er det, du brænder allermest for, så er der heldigvis også flere end 30 barer, natklubber, restauranter, og ikke mindst et par klubber med letpåklædte damer eller du kan gå i den helt anden retning og prøve dig med en tur på snesko i den smukke natur, eller hvad med paragliding ud over de smukke sneklædte bjerge?

Mens Østrig i flere år har haft et blakket ry, når det kommer til lækker mad, så bliver man ganske overrasket over det meget høje niveau på de mange restauranter og cafeer både i byerne og på bjerget. Det giver anledning til mange besøg på bjergrestauranter, som ligger overalt i terrænet.

Se her, hvad du kan forvente: https://www.saalbach.com/de/winter

Hvor bor man i Saalbach?

Hvis du vælger at bo i selve Saalbach, har du forretninger, restauranter og virkelig mange barer lige indenfor en armslængde. Der er et par hæderlige fem-stjernede hoteller, men leder man efter anderledes og cool luksus, skal man lidt uden for smeltediglen. Så risikerer man heller ikke at ramle ind i en flok lidt for overrislede skiløbere med slalomstøvler og vildfarne ski henslængt over skulderen. De har det nemlig med at vende sig meget hurtigt, også selv om du står der.

Laidback luksus skiferie i Saalbach, Østrig

I Leogang ligger et hotel du ikke vil gå glip af!

Mama-Thresl er et oplevelses-hotel, hvor coolness møder varm hygge, bløde puder, brede planker, rå sten og ikke mindst uovertruffen mad og loungemusik. Og selvom stilen er autentisk, så er du fuldstændig befriet for schlagerhits. Hansi Hinterseers sukkersøde stemme og ultra tørre sommerhår er ikke velkomment. Derimod spilles der Ibiza-rytmer, der henleder stemningen til endnu et glas kold rosé. Morgenbuffeten overgår de fleste. Du vil hverken finde overkogt gemüse eller bleg bratwurst, men derimod udelukkende sund og indbydende mad. Mama-Thresl oser af laidback luksus, og værelserne er rustikke med et gedigent touch af ren råhygge. Det er bare her du skal bo.

Se selv: https://www.mama-thresl.com

Lidt mere råhygge: https://www.mama-thresl.com/en/pure-relaxation-in-austria/

 

Spis frokost her – Hendl Fischerei

Hotellets gæster kan også vælge at spise morgenmad på hotellets cool bjergrestaurant, “Hendl Fischerei”. Stedet er en legendarisk bjergrestaurant, der mildest talt er betagende. Udsigten fra den nyrestaurerede restaurant er ganske enkelt fantastisk. Ligeledes er de virkelig flot udskårne trædekorationer. Maden er på én gang lækker og rustik, bl.a kan det anbefales at spise den grillede kylling. Også de fantasifulde drinks, serveret af super tjeppe tjenere, og den indtagende Ibiza-lyd, som flyder fra højtalerne, skaber den helt rette stemning. Her tager forelskede par uden ski liften op blot for maden og stemingen – og de rigelige mængder champagne, der ryger over baren. Men der er bestemt også fin plads til slalomstøvler og hjelm. Det skal nævnes, at deres hjemmelavede lemonade er både smuk og velsmagende, og at deres drinks er opfindsomme og berusende.

Afterski

Royal Montana Alpin Club

Det mest cool afterski-fest er  Montana Royal Alpin Club Saalbach Hinterglemm. Den første Alpin-klub i Alperne.
Her serveres top lækker mad, lækre cocktails, vin, champagne og sundowners til sprøde toner fra internationale DJ´s – i en cool, stilfuld atmosfære med den fedeste udsigt til bjergene

Tag Kohlmaisbahn liften helt op og Montana Royal Alpin Club ligger lige når du står af.

Lyst til lidt afterski på Montana Royal se mer her

Laidback luksus skiferie i Saalbach, Østrig

Freeridernes Paradis

Fieberbrunn er et Freeride-mekka, og det er da også her, der afholdes “Freeride World Tour” , hvor verdens bedste, og vildeste, freeriders kører stejle bjergsider som var det en tur i parken. Fieberbrunn kører efter princippet “Easy up & Wild down”, så er man til offpiste, så er det her du vil hen.

Se freeride paradiset her

Iskolde facts

Saalbach: 1.003 m.o.h

Sæsonen: Fra december til Påske

Pister i alt: 270 km.

Blå: 140 km

Rød: 112 km

Sort: 18 km

Lifter: 70

Freeride Parks

Snowparks med rails etc.

Nyt: Ski ALPIN CARD
1 billet til 3 premium-regioner og 408 km pister

Læs om klimavenlig skiferie her

SE SENESTE ARTIKLER HER

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.