DEL GERNE


Grækenland – Gåture i naturen


Grækenland – Gåture i naturen

Her din guide til gå ture i naturen i Grækenland, alt fra trekking, til klatring og lettere gå og cykel ture. Grækenland byder på alle muligheder for at være aktiv i naturen

For generel information om at rejse til Grækenland se her  og  her 

Om den epidemiologiske situation i Grækenland se kort her

Ruter i Pelion

Mt Pelion svæver som en søvnløs vogter over byen Volos og er smuk hele året rundt. Ellers ville den ikke være blevet valgt af kentaurerne til at trave gennem dens skove, af nymferne til at bade i dets rindende vand, af krigere til at krydse dens buede broer. Mt Pelion er uimodståeligt attraktiv og lokker besøgende fra Grækenland og udlandet til alle slags aktiviteter, herunder vandreture.

Zagora – Chorefto: 3 km / meget let / 1,5 time

Da det er den nemmeste af dem alle, er det den perfekte vandretur for familier. Med afgang fra landsbyen, der er berømt for sine æbler, tager vi den nedadgående vej til den vidunderlige strand Chorefto, stedet hvorfra æblerne startede deres internationale eksportrejser tilbage i gamle tider.

Pelion, Zagora Foto: GNTO/ Y.Skoulas

Se mere: Land activities Pelion

Grækenland – Gåture i naturen

Bjergbestigning på gudernes bolig

Olympus’ vidunderlige natur med rig flora (over 1700 arter, heraf mere end 20 endemiske) og fauna (mere end 30 arter af pattedyr, 100 arter af fugle, 18 arter af krybdyr) efterlod de moderne grækere intet andet valg end at udråbe det til den første National skov i 1938.

Lette stier: Litóhoro – Golna – Castana kilde – Litóhoro

Litóhoro, den nærmeste by af substans og hjemsted for 7.000 mennesker, er udgangspunktet for dagsture og ture rundt i området og på bjerget. Meget let tilgængelig med bil eller tog, denne søde lille by med de traditionelle huse med sadeltag og træporte tilbyder billig og god indkvartering.

 

Pieria, Litochoro Photo: GNTO/S.Mourelatou

Makedonien, Olympos-bjerget Foto: H.Kakarouhas

Se mere:Mountaineering on Olympos

Grækenland – Gåture i naturen

Mød udfordringen med at bestige de skovklædte skråninger af Taýgetos-bjerget!

Der er mange stier og klatreruter, der fører til bjergtoppene, men også trekkingruter langs gamle flokdyrstier, der starter ved lavlandslandsbyerne og når andre landsbyer højt oppe i bjergene. Trekkere kan følge den europæiske sti E4, eller kombinere en stigning op ad Taýgetos’ østlige skråninger med en nedstigning gennem de store kløfter på de vestlige skråninger (“Vyrós”, “Ridomo”, “Rema Vidoli” og “Koskárakas”-kløften). Det tager to eller tre dage at nå toppen.

 

Taygetos-bjerget Foto: Sparta kommune

Se mere: Mountaineering in Taygetos   og download: Spartan Mountain Trails

Grækenland – Gåture i naturen

Klippeklatring på Kalymnos. Klatring til den syvende himmel!

Kalymnos, en lille ø beliggende i det sydøstlige Dodekanesiske øhav, byder på klatring og bouldering hele året. Især i september kan du nyde behagelige klatretemperaturer i kombination med varmt vand til svømning. Klatrere begyndte at drive til Kalymnos i midten af 1990’erne, da ordet spredte sig om gigantiske klipper og en atmosfære ved havet.

Kalymnos, Foto: GNTO.N.Smalios

Se mere: Climbing on Kalymnos

Cykle rundt på stierne til Alexis Zorba

En cykelsti i hjertet af Aristoteles-bjerget, som allerede er grønt og skyggefuldt, vil føre dig fra de traditionelle gyder i Paleochori Village til Aristoteles-parken i Stagira. Det er det eneste tematiske område i Halkidiki, dedikeret til Aristoteles’ optagethed af naturen gennem hans studie ved navn «Ta Physika».

Aristotelian Walk-Chalkidiki Foto: GNTO Archive

Se mere og download stier:Paths of Alexis Zorba

Grækenland – Gåture i naturen

Grevena- National Forest Park i Valia Kalda.

Inden for en afstand af 45 km fra byen Grevena tilbyder traditionelle pensionater eller førsteklasses hoteller behagelig og luksuriøs indkvartering. Tag afsted på en vandretur i National Forest Park i Valia Kalda. Deltag i en raftingfest for at udforske floden Venetikos, eller deltag i jeep-safari-udflugter. Besøg byen Grevená, det såkaldte “svampenes land”, og følg en hyrde, der hyrder sin flok, for at opdage Samarinas vilde skønhed, en landsby bygget amfiteater på østskråningerne af Pindos højeste bjerg. bjergkæde.

 

Valia Kalda National Forest Park, Foto: Grevena Kommune

Se mere:Grevena

Grækenland – Gåture i naturen

Udforsk Mainalo Trail

I Peloponnes, Arcadia-området er en imponerende sti “genoplivet”, som vil guide dem af jer, der vil krydse den på vidunderlige steder, i betagende klipper, i kløfter, i grønne sider, i traditionelle klynger af huse bygget med klipper – en rejse i naturen på de græske bjerge. Vi henviser til «Mainalo Trail», en lang vandretur i bjergene, hvor du løber på tværs af steder med enestående naturskønhed, Lousios-flodens slugt, det vestlige relief af Mainalo, Mylaontas-flodens dal og Gortyna-områdets sydøstlige bjerge.

Stien løber gennem 75 km! Det meste af denne sti blev dannet siden antikken. Gamle grækere brugte disse stier til at overføre produkter og til at gå fra landsby til landsby. Mainalo Trail går forbi landsbyerne Stemnitsa, Dimitsana, Zygovitsi, Elati, Vytina, Nymfasia, Magouliana, Valtetsiniko, Lagadia.

Dimitsana, Peloponnese foto: GNTO/K.Kouzouni

See more: Vytina

Grækenland – Gåture i naturen

Naturen når den er bedst

Epirus anses internationalt for at være et ideelt sted for alle former for alternativ turisme. Dens uberørte bjergrige masse af Pindos med dens store urskove, bjergsøerne (drakolimnes – dragesøer) og de utæmmede skråninger sørger for et væld af aktiviteter (bjergbestigning, klatring, ski, vandreture, mountainbike osv.) i et unikt landskab. skønhed, såvel som floderne i Epirus, som tilbyder andre aktiviteter såsom kajak, rafting, kanosejlads osv. Især Aoos betragtes som en af ​​de smukkeste og mest udfordrende floder til kajaksejlads, mens Voidomatis løber gennem den imponerende kløft Vikos.

Epirus, Voidomatis-floden Foto:GNTO/Y.Skoulas

Se mere: Epirus

Destination Grækenland. Sundhed først.

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.