Sri Lanka´s bedste boutique hoteller


Sri Lanka´s bedste boutique hoteller

Jeg elsker boutique hoteller og det er blandt andet også årsag til at jeg hurtigt faldt for Sri lanka, som virkelig byder på mange af slagsen. Sri Lanka var været plaget af borgerkrig i over 30 år, men noget at det gode, der er kommet ud af det, er at masse turismen ikke har sat ind her på samme måde som i fx Thailand. Derfor er her heller ikke fyldt med kæmpe hotel komplekser, men til gengæld masser af boutique hoteller. Min ynglings boutique hotel kæde er Manor House Concepts som virkelig byder på en unik oplevelse og gir dig muligheden for at opleve Sri Lanka gennem arkitektur og design. Her bor du omgivet af magiske haver, i smukke restaurerede Manor houses fra 1800 tallet, hvor  Geoffrey Bawa, en af de mest indflydelsesrige asiatiske arkitekter i sin generation, har været indover The Last House Tangalle og Boutique 87 Bentota. Han er den vigtigste kraft bag det, der i dag er kendt globalt som “tropisk modernisme”.

Manor House Concepts inkluderer:

The Kandy House

Som er beliggende  i den kulturelle hovedstad Kandy. Få følelsen af at bo på en privat gammel herregård, med 9 smukke værelser, alle forskelligt indrettet og alle med navne efter sommerfugle der lever på Sri Lanka. Farverene der er brugt på de forskellige værelser, er også lige så smukke og strålende som sommerfugles, og mixed med elegante antikke møbler og traditionel srilankansk arkitektur, sikres der en elegant stil der går igennem hele huset. Das i haven ved poolen, nyd synet af de mange sommerfugle og fugle og snyd ikke dig selv for at prøve kokkens lækre Sri Lankanske kurry mmmh himmelsk.

Se mere om Kandy House her

Sri Lanka´s bedste boutique hoteller

The Last House og Coco Tangalla

Begge beliggende langs sydkysten omkring Tangalle.

Coco Tangalla

En sort/hvid strandvilla, er stilfuldt indrettet med en blanding af moderne møbler, antikviteter, lokal kunst, mixet med  smukke farver og eksotiske stoffer.
Dette er virkelig et smukt sted at bo, mens du nyder det bedste fra landets sydkyst og kan bookes som værelse eller som et helt hus, velegnet til par og familier.
Infinity-swimmingpoolen ligger kun få skridt fra hovedhuset med udsigt over Det Indiske Ocean.

 Se mere om Coco Tangalla her

The Last House

Geoffrey Bawas sidste eksempel på hans berømte arkitektur i hele Sri Lanka.  Indretningen overalt i The last House er hvide vægge og grå polerede cementgulve, der tjener som baggrund for en blanding af antikke og moderne møbler, alt pyntet med strålende farver.

Hvis du føler behov for at vove dig ud, er The Last House også godt placeret til hvalsafari og leopardsafari i Yala.
The last House er det af de smukkeste Tangalle-hoteller, det er perfekt til par, der leder efter et luksuriøst, fredeligt strandhus eller til grupper, der rejser sammen og ønsker at have hele huset til deres ferie.

Se mere om The Last House her

Sri Lanka´s bedste boutique hoteller

Casa Heliconia

Casa Heliconia  beliggende 30 minutter fra Colombo international lufthavn i en lille lokal landsby. Gemt væk i den smukkeste tropiske have ligger 3 villaer indrettet i balinesisk stil med udendørs badeværelser og store terrasser med spise/opholdsplads ude foran. Dette var det første sted jeg besøgte på Sri Lanka og jeg var solgt på stedet. Her er den dejligste atmosfære, og selv i regnvejr er det fantastisk at sidde på sin terrasse og høre regnen hamre mod træerne og hustaget. De 3 villaer er forskelligt indrettet med antikke træmøbler, kunst og smukke himmelsenge og ligger hver især dejligt privat i den store have. Das ved den fælles pool og lad freden sænke sig over dig eller gå på opdagelse i haven eller i landsbyen og hils på dens smilende imødekommende beboere. Ejerne har her på alle måder lykkedes i at gøre opholdet til en oplevelse i sig selv med de smukke omgivelser.

Se mere om Casa Heliconia her

Sri Lanka´s bedste boutique hoteller

Maniumpathy

Centralt beliggende i hovedstaden Colombo, skønt elegant åndehul i storbyen beliggende i Cinnamon Garden. Stateligt indrettet med smukke elegante antikke møbler, luksuriøse værelser, mit med en fin himmelseng og fritstående badekar på det fineste badeværelse. Stedet har været ejet af den samme familie gennem 5 generationer, hvoraf den seneste har renoveret stedet og lavet det til et boutique hotel, hvor man kan fornemme atmosfæren fra familien og opleve  at bo i den smukkeste tidslomme. Poolen som ligger midt i gården med værelserne rundt om, er skønt at svale sig i når solen bager. Sri Lanka serveret på et fad for dig og beliggenheden er fantastisk med masser af god shopping i nærheden og er du til yoga ligger Parna Lounge lige om hjørnet herfra.

 

Se mere om Maniumpathy her

SinhaGiri

Beliggende i Nuwara Eliya excentrisk, extravagant, og bare out of this world lækkert – lidenskabeligt indsamlet kunstskatte, kimonoer og kaminer pryder dette smukke sted. Med SinhaGiri er man virkelig gået all in på at skabe en helheds oplevelse for gæsterne. Med kun 2 værelser er dette nok det mest overdådige af alle Manor House Concepts hoteller. Vælg mellem The Parrot eller Peony værelset, begge har kamin,  de smukkeste farverige håndmalede tapeter, kæmpe seng med elektrisk lagen, så du kan holde varmen på de kolde nætter. Den lange smukke røde gang ned gennem huset til spisestuen er et ikonisk Instagram billed og en candlelight dinner i spisestuen får selv Fru Hyacint middage til at blegne. Spil et slag billard eller pool efter middagen i den kæmpe store stue, hvor flere smukke sofaer, overdådig kunst, spejle og udstoppede dyrehoveder er strøet rundt med rund hånd, få en drink foran pejsen og fordyb dig i en god bog, pudder næsen på det super chic toilet, der ligger forenden af rummet. Gå på opdagelse i pejserummets mange billeder, eller i rummet fyldt med de smukkeste kimonoer, eller nyd en kop te i udestuen. Uanset hvad du gør og går hen i dette overdådige hus, som udefra ikke gør det vilde væsen af sig, så vil du føle dig hensat til en anden tid, eller som skuespiller i Eyes Wide Shut, hvis du bevæger dig ud af lidt mere vovede tanker.

Se mere om Sinhagiri her

Sri Lanka´s bedste boutique hoteller

Boutique 87

Beliggende i Bentota  i en kæmpe tropisk have, så andægtig og storslået at man uden at tænke over det sænker stemmen, når man går på opdagelse i den, ligger Boutique 87.  Her demonstrerer Geoffrey Bawa, der har designet Boutique 87, på alle måder hvad tropisk minialisme er. Med kun 2 store suiter, begge minimalistisk indrettet, der smukt åbner inviterende op ud mod naturen, med store døre og vinduer og et stort fælles opholds udeområde. Hvor man helt automatisk slår sig ned og ser ud over haven.  Er du arkitekt interesseret så er dette virkelig en storslået perle og også her Geoffrey Bawa´s ikoniske trappe findes, som fører op til førstesalen, med blot et stort rum, hvor du kan sidde og fordybe dig i en bog, med åben udsigt til haven. Og haven er virkelig en oplevelse for sig, med en privat sø og ruiner spredt rundt om, kan du gå på opdagelse på 17 magiske hektar, indånde fordums tiden i spejlhaven bag huset og beundre de gamle træer og planter. Slænge dig ved den aflange pool omkranset af tropiske planter, eller blot sidde helt stille ved søen og observere dyrelivet. Boutique 87 byder på en unik mulighed for at opleve Sri Lanka gennem design, arkitektur og stil

Se mere om Bentota her

Se Manor House concepts hoteller her 

Hvordan kommer jeg rundt på Sri Lanka

SriLankaInStyle skræddersyr rejser til Sri Lanka, så du får en tur, der passer lige til dine ønsker og behov. De designer   personaliserede og indsigtsfulde rejser og oplevelser, til dig der værdsætter privatliv, mangfoldighed, fantasi og en høj standard for service. De har fokus på ture med autentisk forbindelse og bæredygtighed. Støtter bæredygtig turisme ved at arbejde med etiske partnere, ved at udvikle oplevelser, der respekterer lokale samfund og kultur og ved at gå ind for at beskytte Sri Lankas kulturarv og naturlige biologiske mangfoldigheder.

Her kan du læse mere om SriLankaInStyle

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

 

 

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.