Yoga Retreat På Solar Alvura – en rejse mod en bedre livsstil


Yoga Retreat På Solar Alvura – en rejse mod en bedre livsstil

 

I skønne omgivelser på Solar Alvura, i det Sydlige Algarve, blev min krop vækket til live. Jeg fik takket være Dr Eva, som ejer stedet, kickstartet et vægttab og fik opbygget mit immunsystem. Introduceret til et unikt yoga retreat ledet af  Sylvia Ferguson, der med 20 års yogalære erfaring og en Master of Science in Mindfulness-Based Interventions, mildt men sikkert, fik smidiggjort min krop igen via morgen og aften yoga.

Solar Alvura

SOLAR ALVURA  ligger i Moncarapach 25 min kørsel fra Faro lufthavn. Hotellet strækker sig over fire hektar og omfatter 21 værelser, et fitnesscenter, en udendørs pool, en opvarmet pool i marokkansk stil, spa, behanderrum, skønhedssalon, yogatelt og en terrasse til meditation. Her er en virkelig skøn hjemlig afslappet stemning, værelserne er rummelige og det er en fornøjelse at indtage sine måltider på terrassen med udsigt til en æbleplantage. En ekstra hyggespreder er Dr Eva æsel Divo, som underholder os alle til hvert måltid med sine inderlige brøl.

Et yoga retreat på Solar Alvura er for alle, du behøver ikke at ha dyrket yoga før, da Sylvia er en dygtig instruktør der ligger  sværhedsgraden efter sit hold. Måske har du samtidig lyst at tabe dig, eller blot få inspiration til en sundere kost. Dr. Eva som ejer og driver stedet er født i Finland og har arbejdet som læge i Finland, Italien, Namibia og Irland. I 2001 åbnede Dr. Eva Irlands eneste lægeligt overvågede klinik dedikeret til vægttab, vægtkontrol og type 2-diabetes reversering.

BOOK DIT OPHOLD PÅ SOLAR ALVURA HER

Lets get startet

På første dagen har vi  en snak med Dr Eva omkring vores ønsker for opholdet og blir mål, vejet og taget bmi tal.

Mit mål: en krop i balance, vægttab, smidigere, bedre og stærkere ryg/lænd/core
Udfordringer: dårlig ryg/lænd. Krop i ubalance/smerter efter operationer, taget på

Jeg har normalt altid trænet meget og holdt min krop smidig og i form. Men en lang corona periode og nogle år, som bød på at få fjernet knuder i brystet, hvoraf sidste operation var noget hårdere for mig at komme mig over. Min krop og jeg føltes ikke helt som kæmpede vi på samme side, men mere mod hinanden. Det skulle der gerne ændres på, også skulle et vægttab sparkes i gang, da der også lige havde sneget sig en del ekstra kilo på sidebenene.

Vi får lagt en mad plan med et kalorie indtag på kun 800 også er det ellers i gang med vores første yogatime.

BOOK DIT OPHOLD PÅ SOLAR ALVURA HER

En dag på Solar Alvura:

Morgen meditation på taget kl 07

1,5 times morgen yoga

Morgenmad

Evt tage på tur til en af de nærliggende strande/byer

1,5 times eftermiddags yoga

Pooltid/afslapning evt køretur til stranden og aftenbade og hjem i varmt dampbad/hammam.

Aftensmad

Mit yoga forløb:

Første dag føles ok, jeg er mildest talt møg stiv i alle led og alt gør ondt til yoga, kan ikke engang bøje mig normalt forover ned med hovedet mod jorden, så svag og av er min ryg.
Men jeg gør alt jeg kan og kan mærke at det nok skal komme igen. Min styrke ligger derinde.

Morgen meditationen på taget hver morgen kl 07 i tavshed, gør mig til at starte med ret rastløs, jeg tager billeder af solopgangen og har svært ved at fokusere og at blive i nuet og gå ind i mig selv.
Det blir dag for dag bedre og jeg ender med at elske de stille morgener, som min krop får det bedre og bedre og jeg hviler mere i roen end jeg blot prøver at undgå smerte.

Yoga timerne går dag for dag bedre og min ryg og anspændte krop løsner mer og mer op. Tænk at blot det at trække vejret hjælper.

BOOK DIT OPHOLD PÅ SOLAR ALVURA HER

Maden

800 kalorier er ikke meget, og der skal stadig indtages masser af proteiner. Så morgenmaden består af 1 æg – enten som røræg eller omelet, med ovnbagte tomater og champignoner.Også lærte jeg at blive glad for mandelmælk (ingen sukker i) i min kaffe.  Frokost af salat med grønsager og en masse supper. Aftensmad bestående af mer suppe og fisk med grønsager.  Synes ikke sulten er slem de første dage, og er helt ok med suppe 2 gange om dagen. Får både energi af yogaen 2 gange om dagen, men blir også træt af et kalorie indtag på kun 800, så vi rammer sengen tidligt hver aften.

3 dagen melder sulten sig mere og jeg sidder så klar til hvert måltid og ja suppen blir man lige så stille lidt træt af. Men jeg får aldrig en decideret krise, blot en udmattethed og træthed.

En krop i balance

Det var bemærkelsesværdigt at opleve, hvordan kombinationen af regelmæssig yoga og Dr. Eva’s diæt  skabte en helhedsorienteret tilgang til min helbredelse. Min krop, der før var præget af ubehag, begyndte at føles mere smidig og stærk dag for dag.

I sidste ende forlod jeg Solar Alvura ikke kun med en forbedret fysisk tilstand, men også 2,5 kg lettere og med værdifulde redskaber til at opretholde en sund livsstil. Dr. Eva’s smittende humør, vejledning og fællesskabet der blev skabt på retreatet var et godt energi spark til et sundere liv på alle planer og jeg kan klart anbefale dig et ophold her.

Her et par måneder efter har jeg forsat træningen, blot skiftet yogaen ud med  8 timers ugentlige reformer timer i Energii og har nu tabt 10 kg og min krop og jeg er blevet gode venner igen.

BOOK DIT OPHOLD PÅ SOLAR ALVURA HER

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.