DEL GERNE


Vinter guide til isens land


Vinter guide til isens land

Gå på opdagelse i Islands unikke vinteraktiviteter. Det unikke nordlys, de dampende bade i den Blå Lagune eller en ridetur på de islandske hesterygge er ofte på listen over anbefalede turistaktiviteter i Island. Men Island byder også på mange andre oplevelser, som  med garanti vil fylde eventyr kontoen  op. Og vintermånederne er ingen undtagelse.Hvis du mangler inspiration til din næste rejse, så har Icelandair samlet en guide over seværdigheder, som vil give dig et nytog anderledes perspektiv på den nordatlantiske vulkanø.

Island er kendt for unikke naturoplevelser. Mange besøger Island i sommermånederne –men vinteren byder også på eventyr i Nordatlanten. Hvis du savner fredfyldt vinterlandskaber, vil have pulsen op eller opleve de varme og kolde kontraster på samme tid, så har Island det hele og mere til.Icelandair har samlet 5 gode bud til anderledes oplevelser til den eventyrlystne rejsende.

 

1 Vinter snorkling

Vinter og snorkling plejer ikke at gå hånd i hånd, men det gør det i Island. I kløften Silfra i nationalparken Thingvellir mødes Jordens tektoniske plader mellem Nordamerika og Europa, hvilket har skabt et unikt naturfænomen. Her kan du dykke og snorkle hele året rundt, og der ingen forskel på sommer og vinter. Vandet er konstant omkring 2 grader varmt med krystalklar sigtbarhed optil mere end 100 meter. Turen kræver dog en våddragt og en guide, der kender området.

2 I lavaens fodspor

Vulkanøen er kendt for sine aktive vulkaner, som med garanti vil være et varmt indspark i vinteraktiviteterne. Hvis der er ro på vulkanaktiviteten, kan du stadig udfordre din komfortzone og gå på opdagelse i lavatunnellen Raufarhólshellir. Den er 30 meter bred og 10 meter høj og giver et sanseligt indtryk af lavaens kraft.

Vinter guide til isens land

3 En underverden af is

Vinter er lig med is, og det kan Island bekræfte. Tag på tur over og under den imponerende gletsjer Langjökull. Start med et adrenalinkick på snescooter hen over den enorme og øde iskappe,og dyk derefter ned i isgrotten, som er udgravet af Islands dygtigste ingeniører og geofysikere.

4 Den sorte kyst

Strandture er ikke forbeholdt sommeren og slet ikke i Island. Sydkystens sorte sandstrande indbyder til masser af action og smukke naturoplevelser. Du kan ræse over den nøgne sorte sandstrand på ATV’er, hvor du krydser små floder fra den berømte vulkan Katla. Oplev det tordnende gardin af vand bag ved Seljalandsfoss-vandfaldet og udsigten fra toppen af vandfaldet Skógafoss.

Vinter guide til isens land

5 Den gamle og nye lagune

Man kan næsten ikke komme uden om de termiske bade, når man besøger Island, og det skal man heller ikke. Især om vinteren er det en særlig oplevelse at følekontrasten mellem det 38-40 grader varme vand og den kolde skarpe luft ned til -3grader. Er det sidst på dagen, kan du være heldig at nyde de afslappende omgivelser med nordlyset dansende henover himlen. Hvis du har lyst til at prøvet noget andet end den kendte Blå Lagune, kan du vælge at tage til øens ældste eller nyeste lagune. The Secret Lagoonerogsåkendt som den gamle lagune og er landets ældste bassin grundlagt i 1891 ved den varme kildeHverahólmi. Sky Lagoon er øens nyest bud på laguner, hvor du kan nyde de geotermiske bade på hvad der føles som kanten af verden med en endeløs udsigt over den islandske natur som bl.a. tæller fjorden Skerjafjörðurog Nordatlanten,det kegleformet bjerg Keilir, vulkanen Fagradalsfjall og meget mere.

Sky Lagoon, baðlón á ysta odda Kársnessins.

Skræddersy din rejse og book sikkert

Hos Icelandair kan du skræddersy den rejse som passer til netop dig. I vintersæsonen tilbyder Icelandair to daglige afgange fra Københavns Lufthavn. Udover flyrejsen kan du vælge mellem et hav af udflugter og hoteller, som med garanti vil give mindeværdige ferieoplevelser. Hvis du er bekymret for at booke rejser,er der ingen grund til bekymring. Du kan trygt book med Icelandair og deres Simply Travel policy,som tilbyder fleksibilitet udover selskabets standardbetingelser. Hvis flyafgange bliver aflyst, eller hvis duer nødt til at aflyse en kommende flyrejse, vil Icelandair koordinere andre rejsemuligheder eller ændre rejsedatoen uden ændringsgebyr.

LÆS MERE OM ISLAND HER

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.