10 tips til Nord Island


Livstil og rejse content creatoren Espen Brett Valverde giver dig her hans 10 tips til Nord Island.

Besøg en anden side af Island. Efter kun en 35 minutter flyvetur vil du lande i Akureyri – den anden største by i Island. Med hvalsaferi, nordlys jagt, fantastisk mad, et smut forbi månen og ikke mindst et hav af varmekilder, så vil Nord Island give dig et helt unikt syn på Island, som du sent vil glemme.

Espen Brett Valverd’s 10 tips til Nord Island.

1. Se Hvaler

Et af de mest berømte steder i Island at se hvaler, er den nordlige by Húsavík. Gennem firmaet Gentle Giants ville du få helt unikke muligheder for, at se havets kæmper. I en speedbåd iført flyverdragt, vil du drage ud på åbenhav og med eksperterne fra Gentle Giants´ er du næsten sikret et overdådigt syn af hvaler, som du sent vil glemme.

Det kan stærkt anbefales, at tage hen til GeoSea efterfølgende – som er en naturlig lagoone, det kan være til trængt efter sådan et kold sejlads.

Book din tur med Gentle Giants her

Se mere om GeoSea her

2. Se nordlys

Nordlys, et af de mest spektakulære syn du vil få i dit liv. Ved at tage til Nord Island er du næsten garanteret at se nordlys – der vil være endnu højere chance, hvis du besøger det nordlige Island i efteråret eller i løbet af vinteren. Det kan klart anbefales, at medbringe et ”godt kamera”, da øjet ofte ikke kan se hvad dit kamera kan.

Det kan også anbefales at benytte Saga Travl, da de har meget erfaring i jagten på nordlys.

Book din nordlys hos Saga Travl her

3. Besøg de lokale varmekilder

Du har nok hørt om The Blue Lagoon– en af de mest berømte varmekilder i verden, men det er ikke den eneste varmekilde Island. En fun-fact er, at for hver by i Island er der altid 3 ting at finde – En kirke, en skole og en lokal pool. Du vil derfor have mulighed for, at finde en opvarmet pool (direkte fra undergrunden) i hver eneste by i Island. Det kan stærkt anbefales at besøge disse – i sær dem placeret i Nord Island er lidt ”lækre”. Her kan du ofte finde 1 pool, et omklædnings rum og en Sauna.

4. Smag på Nord Island

En ting jeg elsker når jeg rejser, at spise lokalt og virkelig opleve landet som en lokal, og ikke kun fra et turist synspunkt. Det er især fisk og laktose produkter, som jeg mener skiller sig ud i Nord Island; grundet at alt er selvfanget og opdrættet. Det er derfor noget af en oplevelse, at smage på blandt andet ost, mælk og skyer. Her kan cafeen – Kaffi Kú, klart anbefales.

Hvis du er mere til fisk, så er Rub23 et besøg værd – især fordi fisken er fanget lokalt.

Se mer om Kaffi Kú her

Se mer om Rub23 her

5. Nyd omgivelserne

Nord Island er fyldt med ”hidden gems”, om det så er de smukkeste kirker med en endnu smukkere baggrund, eller de perfekt placeret fyrtårn, så har Nord Island lidt af hvert.

6. Islandske heste

Disse flotte heste befinder sig over alt i Nord Island. Du kan simpelthen ikke undgå at se dem – så hvorfor ikke lige stoppe og give dem et klap?

De islandske heste er utrolige venlige og kommer ofte, hvis du går hen til deres hegn. Som du nok vil opdage, så findes de i en del forskellige farver.

7. Besøg lokal samfundet

Over alt i Nord Island vil du finde små byer – ofte med under 100 indbyggere. De er ofte et besøg værd og hvis du ikke ved hvad du skal lave, så kan du altid besøge den lokale pool – opvarmet selvfølgelig.

8. Vandfald

Island er kendt for sine vandfald, og der er selvfølgelig også vandfald at finde i Nord Island. Heriblandt – Godafoss, Dettifoss og Kolugljufur. Det er altid en fantastisk følelse, at stå foran et sådan naturfænomen og skal derfor helt sikkert på besøgslisten.

9. Besøg månen

Noget der er helt specielt ved Island er deres måne lignende landskab. Som ses på billederne for neden, er landskabet helt specielt – både i form af farverne, men også de forskellige gejsere. Et sted som kan anbefales er Hverarond – så kan du besøge månen for en dag.

10. Øl spa

En af de mest unikke oplevelser jeg har prøvet. Stedet hedder Bjorbodin. Og nej.. det er ikke helt øl du ligger i, men ungt øl uden alkohol – du har selvfølgelig en øl-tab ved siden af dig, hvis du får lyst til at nyde en øl eller to imens. Det siges at være utrolig godt for din hud og det anbefales ikke, at gå i bad i op til 5 timer efterfølgende. Kan klart anbefales!

Se mere om Bjorbodin her

Book din rejse med Icelandair her

FIND MER INFLUENCER INSPIRATION HER

Espen Valverde


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.