Island 2020 – en unik oplevelse


Island 2020 – en unik oplevelse

Lige nu har du en unik mulighed for at nyde Islands fantastiske natur næsten for dig selv. De islandske myndigheder forventer 90 % færre turister sammenlignet med 2019, og det er en mulighed, som du næppe får igen. Island byder på noget for alle, om du så er naturelsker, adrenalin junky eller livsnyder. Med fantastiske landskaber, åbne vidder, et unikt udbud af naturattraktioner og aktiviteter og et sundhedsvæsen i verdensklasse er Island den perfekte destination for din næste rejse i 2020. Her får du 11 tips til en perfekt Island tur.

1. Check ind på Eyja Guldsmeden

Hotellet ligger perfekt lige ved siden af ​​Hlemmur-pladsen ved Laugavegur, som er den største butiksgade i Reykjavík. Eyja Guldsmeden  byder på udsigt over byen og Esja-bjerget.

Book dit ophold på Eyja Guldsmeden her 

2. Gunnuhver – termisk aktivitet

Kør ud til Gunnuhver, hvor jorden syder og bobler med termisk aktivitet. Gunnuhver er et aktivt geotermisk område på den sydvestlige del af Reykjanes-halvøen. Stedet er opkaldt efter et kvindeligt spøgelse, Gudrun, hvis ånd siges at være blevet fanget i de varme kilder for 400 år siden af en præst. En unik egenskab ved Gunnuhver er, at grundvandet her er 100 provent havvand i modsætning til andre geotermiske områder på øen.

Island 2020 – en unik oplevelse

Book din flybillet til Island med Icelandair her 

3. Seltún – i røg og damp

Forsæt turen til Seltún, hvor der er mere geotermisk aktivitet på programmet. Følg gangstien rundt mellem fumaroler, varme kilder og kogende mudderhuller.

Seltún er et smukt sted med changerende, smukke, gyldne farvenuancer, der skinner gennem røg og damp. Umiddelbart nord for Seltún ligger søen Kleifarvatn, der er den største sø på halvøen Reykjanes, og bruger man Pinkiceland.is, kan de fremtrylle din egen privatkoncert med fx Elin Ey, mens du nyder islandske specialiteter som hákarl (haj), brennivin og kleinar. Udsigten er fantastisk, og de tændte fakler spreder hygge.

4. Middag på Kopar

Slut dagen af med middag på Kopar, som ligger lige ved siden af hotellet

Traditioner blandet med nyt, med et konstant overraskende twist. Deres adventure -menu, som består af 8 små retter og tager dig ud på en perfekt kulinarisk islandsk smagsrejse, kan klart anbefales. Kopar betyder kobber, som indretningen bærer præg af, og blandet med træ og udsigt over havnen er det et hyggeligt, råt miks.

Se mere om Kopar her 

Island 2020 – en unik oplevelse

5. Fisketur med Elding

Start andendagen med en fisketur – Elding tager dig ud på havet til de bedste fiskesteder og udstyrer dig med en varm heldragt, så regn, sne og blæst er ingen hindring for at have en sjov dag. Vejret er meget omskifteligt, så vær forberedt på lidt af hvert, måske en hval også kigger forbi.

Læs mere om Elding her 

Book din flybillet til Island med Icelandair her 

6. Frokost på Hotel Frost & Fire

Spis frokost på Hotel Frost & Fire – et romantisk hotel i idylliske omgivelser. Det ligger ca. en times kørsel fra Reykjavik i byen Hveragerdi, som er kendt for sine mange varme kilder. Hotellets pool holdes naturligvis varm af selvsamme kilder, og du kan ligge og dase i deres flydekar og nyde den smukkeste udsigt ud over Varma-floden, som i øvrigt også flyder med varmt vand fra kilderne. Er du frisk på en badetur, er vinteren altså ikke en hindring.

Restauranten serverer slow-food tilberedt af friske, lokale råvarer, og Emil Ørn Valgardson tager dig gerne med ud og viser dig deres ovn i jorden, hvor de bl.a. bager deres eget, vanvittigt lækre, rugbrød.

Book dit ophold på Frost & Fire her 

Island 2020 – en unik oplevelse

7. Bloody Mary i tomatdrivhus

Forsæt til tomatdrivhuset Café Fridheimar

Knútur og Helena driver drivhuset/caféen, hvor de dyrker tomater hele året rundt, på trods af Islands lange, kolde vintre. I caféen, som ligger midt i drivhuset, serverer de lækker tomatsuppe, og du kan selvfølgelig også købe diverse hjemmelavede tomatprodukter med hjem fra den hyggelige, lille butik. Skulle du slæbe rundt på en anelse tømmermænd fra gårsdagens middag, så kan deres Bloody Mary klart anbefales. Er du hesteinteresseret, er en ekstra lille bonus, at Knútur og Helena også avler heste og har hesteshow på programmet.

Se mere om Fridheimar her 

Book din flybillet til Island med Icelandair her 

8. Fart over feltet

Er du til fart over feltet, så er en jet boat tour, med Extreme Island et must. Med 90 km i timen skiftevis flyver og bumper du gennem bølger og strøm ned gennem den til tider smalle flod, og for lige at få adrenalinen helt op, får du en 360 graders drejning. Er du heldig med vejret, er udsigten på turen supersmuk, hvis ikke, så er den piskende regn mod dit ansigt blot en ekstra adrenalinfaktor. Du bliver fuldt udstyret med heldragt, hjelm, briller og handsker, så påklædningen er ingen undskyldning for ikke at hoppe på. Dog er det ikke for sarte sjæle eller for folk med dårlig ryg, da bumpene kan være ret så hårde.

Se flere aktiviter med Extreme Iceland her 

Island 2020 – en unik oplevelse

9. Ahhh, varme i hotsprings

Secret Lagoon, Fludir og Gamla Laugin. Så skal kroppen varmes op igen, og det gøres bedst i det varme vand i Fludir og Gamla Laugin. Flyd rundt, og nyd varmen brede sig i hele kroppen til udsigten af de dampende hotsprings. Her kan det klart anbefales med lidt islandsk ølsmagning. Det er tilladt at medbringe drikkevarer, så husk at pakke en god kurvfuld. Så er du helt sikker på at få varmen

Se mere om Secret Lagoon her

Book din flybillet til Island med Icelandair her 

10. Flying high

Helikoptertur med Nordurflug. Den helt rigtige måde at ankomme til “The Blue Lagoon” på er uden tvivl med helikopter. Tag turen fra Reykjavik til lagunen, og se Island fra oven. Fantastisk udsigt – søer, vulkaner og det isblå vand fra lagunen, der lyser smukt op mellem lavaen. Der er forskellige ture at vælge imellem, men vind og vejr er den afgørende faktor. Se flere ture på

Se mere om Nordurflug her

11. Luksus spa

The Blue Lagoon byder på forskellige spabehandlinger, og har du lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra, så book deres Retreat Spa. Her har du lidt mere private forhold – lounge med pejs, egen lagune med direkte adgang til “The Blue Lagoon” og egen terrasse med udsigt over lagunen. Mulighed for at bestille lidt snacks, og sidst, men ikke mindst, mulighed for at booke behandlinger. Skal du rigtig forkæles, så er en afslappende massage i vandet som at komme himlen.

Afslut dit ophold med en lækker frokost i Lava Restaurant.

Se mere om Blue Lagoon her

Bor du i Jylland så har Icelandair i øvrigt 2 ugentlige afgange.

Book din flybillet til Island med Icelandair her 

 

FÅ FLERE TIPS TIL  ISLAND HER

Rikke-Hørlykke-Island - Skærmbillede-2018-02-14-kl.-11.18.02.png

SE SENESTE ARTIKLER HER

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.