DEL GERNE


Skaldyrssafari og whiskeysmagning i den Svenske Skærgård


Skaldyrssafari og whiskeysmagning i den Svenske Skærgård

Destination – Sverige – Fiskebäckskill

5 timers kørsel fra København over Øresundsbroen og efter Göteborg, og i øvrigt samme tid som det tager at køre til Skagen, ligger der et lille fiskeleje og sommerhusområde ved den svenske skærgård, Fiskebäckskill. Livet dér har været råt og øde, og det er det til dels stadig igennem vinteren. I dag ligger der de fineste træhuse malet i pastelfarver, hvor hvid dominerer, og langs vandet ligger røde bådhuse med hvide vinduer og døre. Om vinteren ligger det øde hen, kun beboet af 50 lokale, indtil sommeren for alvor kommer og alle sommerhusene og havnen fyldes.

Fisk skaldyr i verdens reneste vand.

I Fiskebäckskill lille havn ligger lystbåde og enkelte fiskerbåde og der arbejdes stadig på havnen.Du kan tage med fiskerbådene ud, sætte garn og hente dagens fangst ind. Her fiskes krabber, hummer, jomfruhummer og rejer og havet er udnævnt til at være noget af det reneste vand i verden. På en lille badestrand bag fiskelejet, er der så lavvande og så mange østers at du svært kan undgå at træde på dem hvis du skal tage en dukkert.

Lokal kulturhistorie

Byens restaurant, Brygghuset Krog, er ejet og drevet af Reine Patriksson gennem 20 år, og i baren, Joel’s Bar, har han samlet én af verdens største whiskysamlinger. I 2016 åbnede han et lille hotel, Slipens Hotell, med 12 dobbeltværelser, bygget i høj kvalitet i skandinavisk, modernistisk stil med et touch af fiskerbyen og liggende lige op ad kirken og kirkegården. Den lokale kulturhistorie formidles her, da hvert rum har sin egen historie om en af byens personligheder gennem tiderne.

Skaldyrssafari og whiskeysmagning i den Svenske Skærgård

Talisker whiskey

Det er ikke et tilfælde at det skotske whiskydestilleri, Talisker, har valgt dette sted til at repræsentere dem i Norden. Her er hav, salt, klipper, et godt køkken, et usædvanlig godt værtskab og så den førnævnte whiskysamling, hvoraf en stor del af flaskerne naturligvis er Talisker.

Perfekt smagsoplevelse på en klippeø.

Den dag vi besøger Fiskebäckskil, inviterer Reine os på fisketur og vi sejler ud gennem skærgården med høj sol, blå himmel med hvide vatskyer og en let bølgende sø. Efter en times sejlads kommer vi til en klippeø, Flatholmen, der som navnet beskriver, er helt flad. Her venter folkene fra Brygghuset, der har lagt lammeskin og tæpper ud og over åben ild hænger der en stor gryde fyldt med varm, crèmet fiskesuppe, godt med fyld af rejer, hvid fisk, og fiskeboller og hertil serveres knasende sprødt brød og svensk skæreost. Og så en førstegangsoplevelse med en perfekt afstemt Talisker Isle of Skye serveret i korrekte whiskyglas, en unik og helt perfekt smagsoplevelse.

Skaldyrssafari og whiskeysmagning i den Svenske Skærgård

Ren råhygge

Efter sådan en tur på havet brænder kinderne. Du kan tage en bog under armen og sætte dig i en lækrog eller hvis solen skinner, så nyde varmen fra klipperne. Er det en regnvejrsdag skal der tændes op i brændeovnen. Om morgenen er der fantastisk at tage en gå – eller løbetur mellem husene eller længere ud i skærgården.

Skaldyr og den rene idyl.

Brygghusets køkken har helt naturligt fokus på fisk og skaldyr og tager udgangspunkt i det klassiske franske køkken. Du kan nyde en flere retters middag eller blot svensk husmandskost. Efter middagen er der tændt i saunaen, som er placeret på en flydebro for enden af bådebroen. Her er også en jacuzzi og så skal der selvfølgelig et koldt havdyp til – i solnedgang og rosa lys over skærgården.

Skaldyrssafari og whiskeysmagning i den Svenske Skærgård

Se mere om Slipens Hotell her

Se mere om Brygghusetkrog her

Fiskebäckskil er noget særligt og byder på det simple liv med fuld nydelse for alle sanser. Har du fået lyst at prøve en tur som ovenstående kan den bookes her

Turen indeholder:

 

  • 1 natt på Slipens Hotell
  • Frokost på ankomstdagen
  • 1,5 times krebse fisketur 
  • Whiskysmagning
  • 4-retters middag i kombination med whisky-cocktails
  • Morgenmad
  • Dato: 28/6 – 29/6  – 23/8 –  24/8

 

Book din tur her

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.