Sri Lanka cuisine


Maden er en stor del af den Srilankanske kultur. Det Srilankanske køkken byder som mange ved på stærk krydret mad som fx rice and curry i forskellige udgaver, som de lokale spiser med fingrene. Hvilket skal prøves, men jeg må indrømme jeg foretrækker kniv og gaffel.

Sri Lankas tropiske klima gør at kokosnødder og fisk er to af de mest indflydelsesrige komponenter i Sri Lankas køkken. Fisk laves til karryretter, og kokosnød i den ene eller anden form er en dominerende ingrediens i madlavningen.

Noget man skal gøre på Sri Lanka er at stoppe ved de mange vejboder, her kan du bla. få friske læskende kokosnødder, nyde mango skåret i stykker og tilsat salt og chili (smager sindsygt lækkert), friske varme cashewnødder, søde ananas og masser af forskellige slags bananer, alt afhængig af hvor i landet du befinder dig. En ting er altid sikkert, det er friskt og det er billigt.

3  super lækre enkle srilankanske retter, jeg hurtigt blev vild med.

1. Pol Sambol, som også kaldes kokosnød relish, er en simpel blanding af fint revet kokosnød, rødløg, tørret hele chili eller chilipulver, limesaft og salt.
På Sri Lanka spises Pol Sambol som en garnering eller sammen med hoppers og ris og kurry.
Hvis du elsker kokosnød, vil du hurtigt blive afhængig.
 

Pol betyder kokosnød og Sambol er en chutney eller salsa-lignende krydderi, der ledsager Sri Lanka rice and curry og fladt brød.

2. Pol Roti

En rustik fladbrød bestående af mel, revet kokosnød og kan tilsættes grønne chili og løg for ekstra tekstur.

3 Egg hoppers

Spiste jeg meget til morgenmad og som streetfood. Et indlejret æg i en kokosmælk og risbaseret lille sprød crepe. Toppes fx med Pol Sambol

Læs mere om Sri Lanka her

 

SE MEST POPULÆRE ARTIKLER HER

Indlæs flere

 

 

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.