Michelle Kristensen: Eventyrlig naturoplevelse i Rogaland, Norge


Michelle Kristensens tips til en aktiv ferie i Rogaland,Norge. Oplev Preikestolen, Rib boat, og 4444 trins vandring på Flørli.

Halvanden times flyvetur fra København finder du et magisk naturområde i Norge. På blot en forlænget weekend kan du få fyldt lungerne med den mest friske natur, smage på den bedste fiskesuppe, få et syn, dine øjne sjældent har set, og få fyldt dine energidepoter op i naturen.

Oplev Stavanger på gåben

Pak din kuffert med gode sko at gå rundt i. Du får brug for dem første gang i Stavanger, som byder på over 200 unikke kunstinstallationer rundt omkring i byen. Gå en tur rundt i gaderne i Stavanger, og se de mange fine installationer. Du kan også booke en guide til at fortælle dig om historien bag diverse kunstnere, som har lavet et værk et sted i byen.

Læs mere her

Spis en god frokost i Stavanger
Der er mange gode spisesteder i Stavanger. Du får bl.a. den bedste fiskesuppe og kan sætte tænderne i en velsmagende kanelsnurre.

Spis den bedste fiskesuppe på Fisketorget

Få en vegansk burger og en smoothie bowl på Fermenten

Spis en god salat og en kanelsnurre på Ostehuset

Se Norge fra havet i RIB Boat

Den sejler op til 60 km/timen, og det er lidt som at være i en rutsjebane, når den sejler med god fart, og man hopper over bølgerne. Især når der er godt gang i bølgerne, er det ret vildt.
Derudover kommer du hurtig fra A til B, hvis du skal ud og besøge nogle af de små øer, hvor du ikke kan køre til. Eneste ulempe er, at du ikke kan have meget bagage med. Så hvis du skal tage en overnatning på en lille ø, skal din bagage ikke fylde for meget. Eller også skal du finde anden form for transport. Der går større både til de fleste destinationer.

Få stramme balder og smuk natur på Flørli

4444 trappetrin – det er det, der venter dig, når du lander på den lille ø Flørli. Dog kan du sagtens gå færre trappetrin og korte turen af, men jeg anbefaler dig at gå hele vejen op, for der er smukt! Når du går ned igen, foregår det gennem skoven. Husk at have gode vandresko på, da der kan være glat; trinene er lavet af træ, og der er en del glatte rødder i skoven.

Du kan spise frokost ved vandet på Power Caféen og købe is, kaffe o.a. Det er det eneste sted på øen, hvor du kan købe noget, og der bor kun ét par på øen som fastboer, så ja – den er lille og naturfyldt.
Jeg ville også tage lidt snacks og vand med på turen.

Man kan også tage en overnatning i en af hytterne på øen. Jeg tror, det er ret magisk og tænker, at en tur, hvor man lander om eftermiddagen, vandrer hele vejen op og ned igen, spiser aftensmad ved caféen, ser solnedgangen og slutter af med at bade i havet, er ret magisk.

Læs mere om Flørli her

Preikestolen – en vandretur du MÅ opleve

Preikestolen var noget af det smukkeste, jeg har set længe. Turen derop tager ca. 1 ½-2 timer, og jeg vil mene, at alle kan være med, hvis man ikke er gangbesværet eller har skader. Det er en fordel at være i fin form, men bestemt ikke et must. Du kan holde alle de pauser, du vil, på vej op og ned, og der er mange fine steder, hvor du kan sætte dig og tage et hvil. Dog skal du sørge for at have godt fodtøj på til vandreturen. Løbesko er ikke at anbefale. De er for glatte, så du skal have anskaffet dig et par vandrestøvler.

Jeg så Mission Impossible-premieren deroppe om aftenen, da den er filmet på Preikestolen. Hvis du har set filmen, så er den sidste scene i filmen derfra. Det var magiske omgivelser at se en film i, men mindst lige så magisk var det at stå på Preikestolen.
Jeg vil anbefale dig at gå derop tidlig morgen og opleve solopgangen. Pak en god madpakke, og spis den deroppe, mens du nyder udsigten og lader op til turen ned. Du kan også besøge Preikestolen senere på aftenen og se solnedgangen.

Husk vand og snacks til turen.

Du finder mere info om Preikestolen her

Stilhed og idyl på Røvær

Denne lille ø er idyl for øjnene. Det er et sted for dig, der gerne vil ned i gear, læse bøger og fordybe dig i projekter. Der er kun én bil på øen.
Check ind på Røvær Kulturhotell, som ligger lige ud til havet med værelser med den smukkeste udsigt. Her er helt stille og ret idyllisk, men vær klar på, at der ikke er så meget at lave. Du skal være der for naturen og stilhedens skyld.

Du kan læse mere om hotellet her.

Om Michelle Kristensen:
Iværksætter, forfatter, sundhedsekspert og founder af MK Online Bootcamps

Foto kredit:

© Hanne Sundbø / Reisemål Ryfylke AS

Casper Tybjerg – Visitnorway.com

Andreas Gruhle/visitnorway.com

Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

SE SENESTE ARTIKLER HER

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.