La Pared, Fuerteventura Tur/Retur med Peter Falktoft


Er du til aktiv ferie, så læs her Peter Falktoft’s anmeldelse af La Pared

Fuerteventura betyder stærk vind. Og det er omtrent det mest ‘Turen Går Til’ agtige, der kommer til at blive påpeget i denne rejseguide.

Som søn af en stewardesse har Peter Falktoft som barn været på De Kanariske Øer flere gange end noget menneske fortjener. Og med De Kanariske Øer mener jeg Gran Canaria. En slags moderne plejehjem for den nedre middelklasses grå guld. Fuerteventura minder ikke om Gran Canaria. Den minder en del om Lanzarote.

Europas bedste sportsresort?

Aktiv ferie, siger du? Det lyder godt nok kønsløst… Nuvel, men det er sgu sjovt! Vi har tilbragt 7 dage på sportshotellet Playitas’ lillesøster, La Pared, som ligger på den sydlige vestkyst, hvor man kan surfe. Som i surfe rigtigt. Altså fange bølger. Der er knapt så mange aspirerende triatleter og mere laissez-faire vibes.

Som gæst på La Pared har man fri adgang til selve Playitas, hvor faciliterende er omfattende og tæller alt fra Bouldering-væg til 50 m olympisk pool osv. Der er ca. 30 minutter i bil mellem La Pared på sydkysten og moderskibet Playitas på østkysten. Når man ankommer til Playitas, bliver man mødt af et stort sportscenter, hvor der med meterhøje bogstaver står #EuropesBestSportsResort. Og det er ambitionen.

Se det stilede sportsresort La Pared

Mere end bare triatlon

Konkurrenten til dette må alt andet lige siges at være La Santa på Lanzarote. De to har én ting til fælles: Et strømlinet fokus på triatlon-entusiaster. Altså løb, cykling og svømning. Til dette formål er begge steder neck to neck med små fordele og ulemper til begge sider. Så ingen tunge på vægtskålen her.

Til gengæld har Playitas modsat sin konkurrent på naboøen en del nyere sportsgrene på tapetet. Bouldering og det yderst velassorterede crossfitareal i et overdækket teltområde er i særdeleshed værd at fremhæve. Det er en fornøjelse, at der er blevet satset på faciliteter til os der ikke er mellemledere og som konsekvens heraf vilde med lycrashorts, men derimod er mere til bar kasse og eksplosiv varieret træning. Fordel Playitas.

Se mere om Playitas her

Kom ud på øen

Svaret findes givetvis et sted mellem mine personlige stringente tilgang til kost og den generelle madkultur, som fostres i majoriteten af det nordlige Europa. Men generelt er det dog et problem: Det kan undre mig, at et ambitiøst resort med sport og sundhed som kernefokus ikke gøre mere ud af maden, end tilfældet er. Her halter det desværre bagud.

Men heldigvis har man da også mulighed for selv at stå for madlavningen. Og ellers er der jo så meget desto mere grund til at tage ud på øen for at spise. Her er lam fra ovnen en sikker hest, stort set alle steder på Fuerteventura, hvorend man bestiller det. Restaurant La Falua i den lille by La Lajita er fremragende, uhøjtidelig og deres avokadohummus er money.

Se mer om La Falua her

Gang i kroppen, ro i sindet

Så opskriften er, træn, svøm, hyg og tag ud på opdagelse på den fine ø. Find et tilfældigt sted på kortet og sæt sejl til fods eller på cykel. Asfalten på øen er for det meste frisk og ny takket være en pose penge fra EU, der er gået til forbedring af vejnettet. Dette er givetvis også forklaringen på, at Fuerteventura nødvendigvis må være det sted på jorden med flest rundkørsler på færrest kvadratmeter.

Strandene på vestkysten er også værd at fremhæve. Jeg har ikke set mange strande pænere end disse. Cofetté og La Pareds egen strand er omtrent perfekte, hvis du spørger mig. Rå, forholdsvis øde og uden strandsælgere, kiosker og parasoller.

Glimrende rejsemål

Fuerteventura er et glimrende rejsemål qua sit klima, sine sportsfaciliteter og forholdsvis korte rejseafstand. De lokale er venlige og tyskere, svenskere og danskere, dem ved man sgu, hvad er. Så hvis du søger et kulturelt spark i skridtet, så tag til Sevilla eller San Sebastian. Eller op i bjergene til de små byer, som er spredt ud på øen. Her er maden god, tempoet langsomt og siestaen uendelig.

De kanariske øer er smukke.

Der er mange tyskere…

Der er mange svenskere…

Der er mange danskere…

Der er stærkt terræn og golde sletter.

Der er ingen russere…

Der er ingen kinesere…

Der er varmt, men ikke for varmt.

Der er mange geder.

Jeg kan godt lide geder.

Således oplyst. Tak for opmærksomheden og god tur!

 

Peter Falktoft var afsted med Apollo Rejser. Læs mere og book din egen rejse til La Pared her: https://www.apollorejser.dk/rejser/europa/spanien/de-kanariske-oer/fuerteventura/costa-calma-playa-barca-tarajalejo/hoteller/la-pared—powered-by-playitas

 

LÆS SENESTE ARTIKLER

Peter Falktoft


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.