Rohan Marley’s guld guide til Jamaica


Rohan Marley’s guld guide til Jamaica

Rohan Marley er søn til reggae-legenden, Bob Marley, og han har fem børn med ekskonen, Lauren Hill fra The Fugees. Selv er han et navn inden for amerikansk fodbold, og i dag driver han den succesfulde kaffekæde, Marley Coffee. GoTraveling fik et interview med Rohan Marley i New York. Herfra gav han tips til det sted, hvor han gror sine kaffebønner, og det sted, der er hjem for de stærke familiebånd. Nemlig Jamaica.

Rohan Marley’s guld guide til Jamaica:

Sort guld
Marley Coffee og jamaicansk kaffe

»Da jeg boede sammen med Lauryn Hill, tog jeg med, da hun var på turné med sit band, The Fugees. En dag spurgte hun mig, hvad jeg egentlig lavede. “Jeg er faren. Vil du ikke have, at jeg er hjemmegående far?” svarede jeg. Lauryn arbejdede og tjente alle pengene, så hvorfor skulle jeg arbejde? Men jeg indså, at det måske ikke var den bedste løsning. Det var på det tidspunkt, at jeg købte et stykke land i Blue Mountains. Det er Jamaicas største bjergkæde og et område, der er kendt for arabica-bønnen. I dag er det stykke land basen for Marley Coffee. Virksomheden er min baby, for jeg byggede den op fra grunden. Floden Spanish River løber lige igennem grunden, og der bader jeg gerne. Du må ikke misse et besøg på plantagen, når du besøger Jamaica.«

Tjek Marley Coffee ud her
Se mere om Jamaica her

Hvidt guld
Strande og bad

»Montego Bay er Jamaicas sommerspot nummer 1 og også min families tilhørssted. Her er et pulserende natteliv og gode shopping-muligheder. Ved Doctor’s Cave Beachs kridhvide sand og turkise vand sidder vi og jammer, spiller fodbold og lever et tilbagelænet liv. Hellshire Beach ligger i nærheden af Kingston, hvor min mor plejede at arbejde. Det er fremfor alt en strand, som de lokale bader på. Gå ikke glip af maden her. Kvaliteten på fisk og skaldyr er høj, og her sælges den bedste grillede fisk, der findes. Spørg hvilken som helst jamaicaner om deres bedste anbefalinger, og de vil nævne noget fra Hellshire.«

Se Montego Bay her
Se Hellshire Beach her

Grønt guld

Grønt er fredfyld og frodigt

»Når jeg vil have fred og ro, tager jeg til den kommune, der hedder Portland. Området ligger i ly for vinden ved Blue Mountains-kæden, hvor de har øens højeste nedbørsprocent og dermed også en utrolig grøn natur. Området kaldes også for Jamaicas ‘Garden Side’ – Øens have.
Jeg tilbringer også meget tid på Blue Mountains, som ligger lige nord for Kingston. Jeg er der ikke kun på grund af mine kaffeplantager, men også på grund af den utrolig smukke natur med vandfald og bølgende bakker.«

Læs om Portland Parish her
Læs om Blue Mountains her

Rasta-guld
Familien Marleys arv

»Meget af min fars musikalske karriere var inspireret af hans opvækst i Nine Mile, som ligger i Jamaicas største kommune, Saint Ann. Her er han både født og begravet. Her kan man besøge The Bob Marley Mausoleum, som drives af hans familie. I det findes to grave. I en af dem ligger Bob Marley og hans halvbror Anthony Booker, og i den anden ligger Mama Marley. Man kan også kigge forbi Marleys hus, som han købte i 1975, og som han boede i frem til sin død i 1981. Huset fungerer som Bob Marley Museum, der blandt andet har haft Barack Obama blandt de besøgende.«

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

Rohan Marley


Følg mig her:

Lina Skandeval


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.