Vinternyheder i de italienske alper


Vinternyheder i de italienske alper

Snart åbner Italiens skisportssteder for vintersæsonen. Den 8. december er nemlig en helligdag i Italien og traditionelt også starten på sæsonen for de italienske skisportssteder. Olympisk snegaranti med grøn energi, gratis skiløb for børn op til 8 år, koncerter med instrumenter lavet af is og skiløb i Dolomitterne til tonerne af jazz er nogle af nyhederne for årets vintersæson i Italien

Årets første skiløb kombineret med julemarked

Sæsonens første skiløb kan med fordel kombineres med nogle af Italiens hyggelige julemarkeder. Trentino-provinsens hovedstad Trento er en historisk by langs en gammel handelsvej, og byens traditionelle julemarked er fyldt med hyggelig julestemning. Kombinér jule- eller nytårsshopping, vinsmagninger og gourmetmiddage i Trento med sæsonens første ture på nærliggende pister som Val di Sole, Madonna di Campiglio og Paganella-Andalo i smukke Dolomiti di Brenta. Julestemningen varer ofte helt ind i januar.


Læs mere her.

Vinternyheder i de italienske alper

Olympisk snegaranti med grøn energi

Vialattea er et enormt skisportsområde i “De Olympiske Bjerge” i regionen Piemonte, beliggende et stenkast fra Torino mod den franske grænse. Som noget nyt i år har Vialattea lanceret et ambitiøst projekt for at garantere sne i pisterne. Klimaforandringer skaber nemlig udfordringer for mange af Alpernes skisportssteder. Ved at investere i ny grøn teknologi og ved at udnytte de naturlige vandreserver, der findes i området, kan Vialattea sikre sneforsyningen både ved sæsonstarten i december og i de afsluttende uger i marts/april. Vialatteas sneproduktionssystemer er blandt de største i Europa, og skiløbere er derfor garanteret en sne-sikker sæson.


Få norditalienske skisportsområder tilbyder et så omfattende liftsystem som Vialattea. Syv skisportssteder indgår i pistområdet, herunder franske Montgenèvre. Der er i alt cirka 400 kilometer skiløjper fordelt over næsten 200 pister, et moderne liftsysten med over 120 lifte og fire snowparks.


Læs mere om skisportsområdet Vialattea her.

Vinternyheder i de italienske alper

Børne- og prisvenlig skiløb i Friuli Venezia Giulia

Italiens østligste alper ligger i regionen Friuli Venezia Giulia, som er en del af Dolomitterne. Her findes adskillige prisvenlige skisportssteder med et stort udvalg, også for familiens mindste. Med skisportssteder som bl.a. Pian di Sopra/Sauris og Piancavallo kan man nyde roligt og varieret skiløb i mindre liftsystemer på omkring 15 km alpine pister; perfekt for familier, der besøger alperne for første gang. Liftkort er gratis for børn født mellem 2017-2021, og unge op til 19 år og seniorer over 75 år kan stå på ski for 10 euro om dagen. Studerende op til 26 år med internationalt studie-ID får også 25% rabat.


Regionen tilbyder også gode muligheder for langrend, samt andre sjove vintersportsaktiviteter som skøjteløb, kælkning og snowtubing.


Læs mere om skiløb i Friuli Venezia Giulia her.

Vinternyheder i de italienske alper

After-ski jazz og iset rock i Dolomitterne

Rytmisk og glædefuld musik i snedækkede landskaber: det er konceptet bag festivalen Dolomiti Ski Jazz. I marts 2024 venter en ni dage lang jazzfestival i Dolomitternes vinterlandskab med den mest populære jazz og funk-musik. Koncerterne kan nydes med skiene på, ude på pisterne, såvel som på teatre, klubber og pubber forskellige steder i provinsen Trentino. Udover Dolomiti Ski Jazz 2024, arrangeres også mad- og musikfestivalen Dolomiti Food Jazz i dalen Val di Fiemme, der kombinerer jazzoptrædener med lokale oste, vine og øl.

Foretrækker man pop- og rockmusik, kan man med fordel tage til Presena-gletsjeren, der ligger mellem Trentino og Lombardiet. Her ligger Val di Sole/Passo Tonale, en af Italiens mest snesikre steder med liftkort, der forbinder flere liftsystemer og desuden hvert år byder på Ice Music Festival. Her, i 2600 meters højde, kan besøgende bl.a. opleve det internationalt anerkendte band ParadICE, der spiller på instrumenter lavet af is. Den igloformede koncertsal hugget ud i is skaber en unik ramme for den særlige musikoplevelse.

Vinternyheder i de italienske alper


I alt spilles massevis af koncerter i is-salen; fra januar til marts optræder ParadICE hver torsdag, og andre kunstnere hver lørdag.

Læs mere om musik- og vinterevents i Trentino her.

Langrend i verdensarv

Området Alta Badia er et skimekka; ikke kun for dem, der holder af alpint skiløb, men også for langrendsløbere. Her, i den østlige del af provinsen Alto Adige (Sydtyrol) og i hjertet af de storslåede UNESCO-anerkendte Dolomitter, findes der mere end 26 km langrendsløjper og ikke mindre end fire FIS-godkendte konkurrencebaner. I alt er der otte spor med varierende sværhedsgrader. Der er også mulighed for at dyrke skiskydning.


I januar 2024 åbner et helt nyrenoveret skisportcenter, som vil forbedre infrastrukturen i området yderligere og skabe endnu mere effektivt skiløb. Faciliteterne inkluderer restaurant, skileje, skiskole og opholdsrum, der fungerer som depot og parkeringsplads for ski. Alta Badia er desuden kendt for sin hyggelige atmosfære, kultur og arkitektur og det har det totalrenoverede center taget hensyn til. Centret har også stor fokus på bæredygtighed. Træsorter og andre materialer er udelukkende lokale for at sikre høj kvalitet og støtte den lokale økonomi samt traditionelt håndværk.

Bæredygtighed er generelt et stort fokusområde for Alta Badia. I august 2022 blev det snart nyrenoverede center endda certificeret af Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

For mere information, besøg www.altabadia.org.

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.