10 Must do’s i Doha.


10 must do´s i Doha

Kombiner din Maldiverne rejse med et stopover i Doha. Det er en genial kombi, start med ren afslapning og dasning på Maldiverne og stop så i Doha, verdens rigeste land, på vejen hjem og oplev en helt anden kultur, få lidt action og kulturelle oplevelser. Qatar Airways har den bedste forbindelse til Maldiverne og på vejen hjem har du mulighed for at lave et stopover i Doha.

10 Must Do’s i Doha

Doha rammer mig med 50 graders varme, vinden gør at det føles som om nogen står med en kæmpe føntørre og blæser mig direkte ind i ansigtet for fuld skrald. Heldigvis er det en tør varme og den lange kjole(obliatorisk at bære uden for dit hotel) jeg bær her, skærmer mig godt for den hårde sol. Det er juni og sommeren er på sit højeste her.

Q- Explorer

Jeg har hooked mig op med Q-Explorer Tourism, som skal tage mig rundt i Qatar og vise mig hvad landet har at byde på, ud over sand, ørken og olie.

Bag Q- Explorer står Abdullah og Fanny, som udgør et genialt team og dagene med dem var en fest, med masser af gode grin. Mødet med Abdullah, som er lokal Qatary og meget gæstfri og åben, er en fantastisk måde at få indsigt i deres liv og kultur og Fanny er genial til at vise og fortælle om alle de steder jeg kommer hen. De arrangere skræddersyede VIP ture og gør alt for at opfylde dit mindste behov. Go Traveling anbefaler klart at bruge dem som dine guider i Qatar.

Se mere om Q-Explorer her

Her 10 must do´s  i Doha.

Villagio Mall.

Da det er varmt, som i virkelig varmt, så et godt tip er at ligge dine aktiviteter om eftermiddagen, eller stå tidligt op. Midt dagen bruges bedst til shopping, gå fx shop amok i Villagio Mall, som er et imponerende arkitektonisk indkøbscenter,

med et spektakulært design og en kreativ stemning, der får dig til at føle dig som om du er et sted i Venedig. Her er den smukkeste afdeling med alle de dyre luksusbrands, hvor du kan se de lokale Qatary kvinder, komme helt tildækket og under dragten være ikældt det seneste nye Gucci outfit og høje stiletter. Børnene kan boltre sig i et kæmpe forlystelses land eller kaste sig ud på skøjter på skøjtebanen, som der selvfølgelig også er.

City tour

National museum or Museum of Islamic Arts

Museet for islamisk kunst er en Qatars kulturelle livs store ære, her er samlet kunstværker fra hele den arabisktalende verden under et tag. Bygningen er lige smuk udefra – med et iøjnefaldende design af den kinesisk-amerikanske arkitekt IM Pei, – som indenfor, hvor du igennem et fem etagers gulv til loft vindues parti kan se Doha bugten. Afsæt god tid til at gå på opdagelse på alle etager og til at nyde udendørsområdet.

Se mere om National museum or Museum of Islamic Arts her

10 must do´s i Doha

Corniche

Et af de mest populære steder i Doha, med sin flotte farvige skyline, det er det billed du vil se af Doha på div sociale medier, brouchure osv. Denne 7 km strib strækker sig i en halvmåneform omkring Doha bugten, fra Sheraton Hotel til Museum of Islamic Art, med udsigt over det klare vand fra enhver tænkelig vinkel. Gå insta amok.

Katara Cultural village

Katara Cultural village er designet til at genvinde den arabisk-inspirerede arkitektur med snoede vandveje og smalle sten gader fuld af unge kunstnere, der praktiserer traditionel kalligrafi eller Batik silkefarvning, og giver masser inspiration til fotografer og filmskabere, hvis værker vises i  åbne studier og kunstgallerier.
Ikke så mærkeligt, at der er så mange kunstnere, billedhuggere, musikere og meget mere her – dette er et knudepunkt for Qatars kulturelle steder, ikke mindst med sit enorme græsk-romerske amfiteater, der har et imponerende 5.000-stærkt publikum i et 3,275 m² stort rum, og har været vært for alt lige fra internationale musikgerninger til folkedansere fra hele verden.

10 must do´s  i Doha.

The Pearl Qatar

Også kaldt den arabiske riviera og den mest glamoriøse adresse i Mellemøsten, er en menneskeskabt ø, bygget ud fra Doha’s kyst. Det har kostet omkring 15 milliarder kr at bygge øen, som er designet til at ligne en snor, hvorpå der er bygget bugte, der skal forestille perler og diamanter. Her føres en elegant livsstil med en international atmosfære. The Pearl vil fx være det eneste sted du ser folk lufte deres hunde, som det er tilladt at have her. Det er her du finder de mest luksuriøse lejligheder og villaer. Her er fyldt med highend restauranter, cafeer og du kan shoppe dig fattig i alle de dyre luksus brands butikker og showrooms. Spise en is på havnepromenaden eller i Venedig, eller i hvert fald få følelsen af det, i et område der er bygget op som et mini Venedig. Dress dig op og indtag den arabiske riviera med stil.

Hvor skal jeg bo på The Pearl

Bo fx på Marsa Malez Kempinski som ligger smukt og troner på sin egen ø på The Pearl.

Spis på verdens største Nobu restaurant beliggende på Four Seasons private havn, hvor du kan nyde den smukke udsigt over Doha badet i dens funklende nattelys

Se Kempinski her

Book dit bord på Nobu her

Souq Waqif  

Når du går ned i de livlige gader i Souq Waqif, bliver du straks taget tilbage til en anden tid. Selv om området er flere 100 år gammelt er det restaureret i 2006 og fremstår helt nyt, men stadig med charmen fra det gamle autentiske.
Dette er et perfekt sted, hvor du kan smage, lugte og opleve gamle traditioner gennem købmandens produkter, parfume og den omgivende fantastiske arkitektur.
Labyrinter af små butikker tilbyder et bredt udvalg af forskellige produkter fra krydderier til kunsthåndværk, tøj og souvenirs.

Glem ikke at besøge falkemarkedet, her handles der falke til jagt, og det er ikke småpenge de handles for. Her er da også et falkehospital, hvor du kan gå ind og se en lille udstilling om falkene. Besøg Souq Waqif om aftenen, hvor temperaturen er behagelig, og markedet er smukt i aftenbelysningen og her myldrer af folk, især hvis du kommer en torsdag eller fredag aften ( Her har de fri om fredagen)

Hvis du har lyst at bo centralt, så er Souq Wafiq det perfekte sted, her har Souq Waqif Boutique Hotel, By Tivoli hele 9 hoteller at vælge imellem med hver deres stil, personligt er jeg vild med deres Al Jasra Boutique Hotel

Se alle hotellerne her

10 must do´s  i Doha.

Sunset Dhow Cruise

Tag aften turen I de traditionelle træ både, der starter kl 18, så rammer du skumrings tiden lige inden solnedgangen og får muligheden for af nyde synet af Doha’s skyline badet i først gyldent lys, og lidt senere når solen er gået helt ned, får du serveret dit perfekte Instagram billed når lysene tændes på alle bygningerne og skifter i et stort farverigt strålehav.

National Museum

Det er den smukkeste bygning jeg nogensinde har set, og dette uovertrufne arkitektoniske mesterværk bygget af Jean Nouvel representere hjertet af Qatar’s national identitet. Jeg vil ikke engang forsøge at beskrive den fuldstændig fantastiske bygning, men blot fortælle at Franske Jean Nouvel har fundet sin inspiration til bygningen i den lokale ørkenrose og lade billederne tale for sig selv.

Nationalmuseet giver stemme til den unikke historie om Qatar og dets folk fra tidligste tider til nutidens og fremad mod dens fremtid. Sæt god tid af til at se stedet som byder på en bred vifte af måder for at deltage, lære eller blot slappe af på. Et 220-sæders auditorium og masser af events sikrer, at hvert besøg giver et nyt perspektiv. Et dedikeret forskningscenter og laboratorier giver forskere og studerende nye studiemuligheder. For dem der ønsker at slappe at er der en fantastisk tagterrasse og en nyligt anlagt park, der tilbyder familievenlige interaktive læringsmiljøer som fejrer Qatar’s oprindelige planter.

Se mere om Nationalmuseet her

10 must do´s  i Doha.

Ørken safari

Midt i ørkenen en meget tidlig morgen til den smukkeste røde solopgang tabte jeg mit hjerte til Qatar. Det havde ellers taget Abdullah lidt tid at overbevise mig om at stå op kl 4 og kører ud i ørkenen, inden varmen og blæsten ville gøre det ulideligt at være der. Men hold nu op jeg er glad for at jeg gjorde det, det var den smukkeste morgen nogensinde og selv temperaturen var dejlig. Sand sand og atter sand på den ene side og havet på den anden, hvor en rød sol stod op fra. Helt fantastisk oplevelse og Abdullahs kørsel i sanddynerne fik adrenalinen op og søvnen rystet helt ud af mine øjne. Virkelig en sjov og helt fantastik start på dagen. Sørg i øvrigt for at stoppe på vej ud i ørkenen og få en kop karak, som er den lokale Qatar te og smager fantastisk. På vejen hjem kan du prøve med en forfriskende kølig lemon/mynte juice mmmh bestemt et stop værd, og du behøves ikke gå ud af bilen, da der selvfølgelig er drive in service.

Mer ørken, nu med solnedgang og indlandsø.

Da jeg blev så vild med ørkenen kørte vi også derud for at se solnedgangen over indlandsøen, som pludselig dukker op midt i alle sandbunkerne. Tager du badetøj med kan du bade i søen, efter du har set solen gå ned i sanddynerne.

Ørkenen er helt sikkert et must try, og det gode er at om sommeren, er her ikke så mange mennesker, så man kan nyde det hele næsten for sig selv. Om vinteren hvor temperaturen er noget lavere er her fyldt med mennesker og her sker en del biluheld, så husk sikre dig en god chauffør.

Min guide i Doha var Q-Explorer se mere om dem her

Hvordan kommer jeg lettest til Doha.

Go Traveling fløj med Qatar Airways til Doha, som har flest og bedste forbindelser dertil. I øvrigt er deres Business Class Qsuite fra Doha helt enestående, den kan du læse en anmeldelse om her på sitet snart.

Qatar Airways forbindelser til Doha fra CPH:

2 direkte fly afgange 2 dage om ugen, morgen og aften.

3 fly afgange 5 dage om ugen

19 ugentlige afgange til Doha fra CPH lufthavn.

Book dit fly med Qatar Airways her

Se anmeldelse af Joali, Maldiverne her

 

Go Traveling var inviteret til Doha af Qatar Airways og Q-Explorer.

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.