Maldiverne – Findes paradis under corona?


Maldiverne – Findes paradis under corona?

Drømmen om ferie på en paradisisk ø har trængt sig på under coronavirussens hærgen. Og selvom COVID-19 endnu ikke har sluppet sit tag i vores verden, så er det muligt- og sikkert, at rejse som dansker til Maldiverne.

Efteråret er over os, og dagene bliver kortere og mere regnfulde, så er det ikke svært at se sig selv med bare, brune tæer i hvidt sand.

Men hvordan er det lige, at rejse til Maldiverne lige nu og hvilke resorts passer til min prisklasse

 

Indrejserestriktioner

Alle rejsende (herunder turister, folk med arbejdstilladelse samt dem, der har gennemført COVID-19-vaccine) skal præsentere en negativ PCR-test ved ankomst til Maldiverne.

Testen må ikke være mere end 96 timer gammel ved afrejse til Maldiverne. PCR-testresultatet skal være uploadet til IMUGA portalen senest 24 timer før ankomst. Testresultatet skal desuden kunne forevises i papirform ved check-in. Børn under et år undtages dog fra ovennævnte krav. Læs mere her.

Du kan læse mere om retningslinjerne for turismen på Maldiverne samt rejseinformation til rejsende hos Ministry of Tourism.

Maldiverne – Findes paradis under corona?

 

Rejsen til Maldiverne

Maldiverne – Findes paradis under corona?

På det tidspunkt, hvor vi rejser, er der stadig en nærmest science fictionagtig stemning ombord på de fleste fly – også vores. Man modtages af flypersonale iført hvide overtræksdragter, handsker og ansigtsmasker. Det virker både betryggende, men også lidt skræmmende – men jeg kan tilføje, at Emirates, siden vi rejste, er vendt tilbage til fuld service ombord og cabincrew har lagt både dragter og handsker væk, og nu bærer de blot mundbind. Men når man har sat sig ned på sin plads og ikke mindst fået bobler i glasset, så er alt nu bare mer end ok. På flyets businessclass, er der ekstra mundbind og håndsprit, og luften i flyet bliver renset og udskiftet med avancerede HEPA-filtre, der fanger både vira og andre mikrober. Mundbind skal man have på al den tid man går rundt i flyet, med mindre man spiser eller drikker. Endvidere har man altid hos Emirates god plads til nærmeste passager, så alt i alt følte jeg mig personligt helt tryg under flyrejsen.

Maldiverne – Findes paradis under corona?

Corona restriktioner på Maldiverne

Ved ankomst til øen, Male bliver man modtaget af en ansat fra det første resort hvor du skal skal bo. Serviceniveauet er højt og alt glider let. Han hjælper med at få tjekket bagage ind på vandflyet, som skal flyve os ud til den første ø og resort på min rejseplan. I bil kører man til en lille lufthavn som kun har vandflyvere til de forskellige øer. Turen tager små ti minutter. Mens flyet klargøres, sidder man og bliver forkælet med drinks og frugt i resort´s lounge område. Flere resorts, sørger for, at man allerede mens man venter, bliver checket ind på resortet. Så når man lander, kan man komme direkte til sin luksuriøse villa. Skal man til en ø som ligger tæt på Male, så bliver man fragtet dertil i speedbåd fra hoved lufthaven.

Mundbindet er en integreret del af dit ansigt, fra det øjeblik du træder ind i Københavns lufthavn, til du lander helt ude på det resort, hvor ferien skal holdes. Og lad mig bare sige – det er en kæmpe fornøjelse at høre sætningen: ‘Du kan nu tage dit mundbind af’, fra personalet der tager imod os på vores endelige destination. For her er der ingen restriktioner, da alle som opholder sig på samme resort, kun har fået adgang med en negativ COVID- 19 test.  Skulle uheldet ske og man er smittet med COVID-19, skal man i karantæne i en villa i 14 dage. Det kunne gå hen og blive dyrt, men der er en speciel corona-pris, så man ikke ruineres. Heldigvis, dækkes en del af udgifterne med rejseforsikringerne. Er man rejst til Maldiverne med Emirates, dækkes op til 910 kr pr.dag pr person, mens bliver man alvorligt syg, og der kræves indlæggelse, dækker forsikringen udgiften til øen Male og for indlægges. ( tjek for evt ændringer)

Maldiverne – Findes paradis under corona?

Maldiverne – 5 resort i forskellige prisklasser

Når ellers alt det praktiske er på plads, der er luft under vingerne og man under sig aner det vanvittigt smukke turkise, klare vand og smukke ø-rige, med palmer og hvide sandstrande, så ved man, at det er det er den helt rigtige rejse man er på, og coronahelvede kommer for alvor på afstand.

Det eneste der kan komme til at lide lidt under en rejse til Maldiverne, er ens konto. For det er ikke en billig destination. Jeg besøgte fem resorts, altså fem øer, i fem forskellige prisklasser.

Joali Resort, Muravandhoo – den eksklusive

Luk øjnene, og tænk på din vildeste drømmerejse. En lille ø beliggende i en af de dybeste og største atoller i verden. Tilsæt din egen butler, udsøgt gastronomi, kunst, et spa fra din hedeste fantasi, enorme villaer og top den så med afslappet, stilren luksus. Joali er alt det, og mere til. Beliggende på Muravandhoo Island blandt de nordligste atoller på Maldiverne, mere specifikt Raa-atollen, er Joali skabt til nydelse med smukke hvide strande, svajende palmer, turkisfarvet vand og fantastisk service. Fra man ankommer, føler man sig som en superstjerne på bryllupsrejse. Det er en levende drøm og man bliver flov, hvis man skulle formaste sig til at ønske sig mere, når man opholder sig på Joali.

Desuden er øen en af de øer som gør en del for, at erkende den bæredygtige udfordring. Det imødekommer de med affaldssortering, forbud af plastik, men også bæredygtig kunst som bruges til møbler osv. og ikke mindst dyrker de et bæredygtig fiskeri.

Rejsetid fra Male: 35-40min med vandfly – Pris ca fra 11-12.000 pr dag for villa op til 4 personer

NOV 2021 åbner Joali – JOALI BEING: DET ENESTE NATUR IMMERSIVE WELLBEING ISLAND RETREAT AF DEN ART PÅ MALDIVERNE – stayed tuned for mere info senere.

SE MERE OM JOALI HER

BOOK BÅDE FLY OG HOTEL  HOS EMIRATES  HOLIDAYS HER

COMO, Maalifushi – elegant minimalisme

Tropisk, elegant minimalisme, men alligevel familievenligt med en sofistikeret og afslappet stemning. Igen bliver man svimmel af den udsøgte mad som serveres. Farverne på tallerkenen er overvældende og der pyntes med blomster og god stemning. Går man meget op i sundhed, så er COMO Shambala´s wellness køkken det helt rigtige. COMO er et virkelig gennemført resort, hvor alt er smukt og gennemført. Hvide og beige farver præger tekstiler og omgivelserne. Rene linjer og enkel luksus når det er bedst. Her er både overwater villaer og strand villaer. I resortets smukke Shambala spa, finder man den ultimative afslapning og luksus. Men man skylder også sig selv at dykke ned under havets overflade, hvor man bliver forført af farverige fisk. Man kan også, hvis man ellers tør, komme tæt på hvalhajer og her er masser af delfiner, så tag ud på et dolphin splash og få samtidig en på grineren. Også på COMO resorts og hoteller, går man op i bæredygtighed og har fokus på lokale initiativer og dyrker egen køkkenhave.

Rejsetid fra Male: 45 min med vandfly – Ca fra pris 7000,- pr dag for villa op til 4 personer

SE MERE OM COMO MAALIFUSHI HER

BOOK BÅDE FLY OG HOTEL  HOS EMIRATES  HOLIDAYS HER

COMO, Cocoa Island – cool luksus og harmoni

COMO Cocoa Island er kun 350 meter lang, altså en lillebitte ø. Men dens skønhed og det aftryk den efterlader i dig, efter en ferie er stort. Man føler sig hurtigt som en del af en familie og mange blandt personalet har været her i 10-15 år. Mange kommer her for at dykke og man går op i, at bevare korallerne, selvom der andre steder i ø-riget, er mere kommercielle kræfter på spil og som ikke går op i bevarelse af naturen som man gør på COMO Cocoa. På denne ø er mindfulness i fokus med solopgangs yoga på stranden, private pilates timer og det smukkeste spa, man kan forestille sig. De har endda en hydrotherapy pool,som de eneste på Maldiverne. Her er kun en restaurant men til gengæld er maden her så lækker, at man heller ikke har lyst til andet. Her er både overwater villaer og strandvillaer i maritimt look.

Rejsetid fra Male: 35-40 min med speedbåd- ca fra pris 9000,- pr dag for villa op til 3 personer

SE MERE OM COMO COCOA ISLAND HER

BOOK BÅDE FLY OG HOTEL  HOS EMIRATES  HOLIDAYS HER

Maldiverne – Findes paradis under corona?

Dhigali – all inclusive familie resort

Dhigali er et nyt moderne familie venligt all inclusive resort. Her er der ikke digital detox, da alt du skal på øen skal bookes via deres app. Alt fra restauranter, spa, sejlture osv. Og i stedet for en cykel eller blive kørt i “golfvogn”, kører en shuttlebus rundt på øen, som man kan hoppe på, og stå af ved sin villa, eller hvor man nu vil hen på øen. Jeg vil kalde det en flot charterø. En god mellemprisklasse, hvor flere kan være med. Villaerne på stranden er med egen pool, de er store og lækre, og med eget udendørs bad. Der er flere forskellige restauranter at vælge imellem, men kan især anbefale Battuta som byder på mad fra mellem østen til asiatiske retter. Og så er det rart, at alt er betalt på forhånd. Dog er der nogle ting på menukortene som koster ekstra, det skal man være opmærksom på, for generelt er priserne i den høje ende, uanset, hvilken ø man ferierer. Dhigali har en smuk ikonisk bar i den ene ende  af øen, hvor man sidder i gynger og drikker drinks, mens solnedgangen viser sit daglige show. Her er også feriens ultimative instagram-moment.

Rejsetid fra Male – 60 min med vandflyver – ca fra pris 3000,- pr dag for villa op til 2 personer ( husk det er all inclusive)

SE MERE OM DHIGALI HER

BOOK BÅDE FLY OG HOTEL  HOS EMIRATES  HOLIDAYS HER

You & Me Cocoon – all inclusive, kun for voksne

Her er kærligheden  sat i højsædet og man modtages med sangen; Love is in the air, mens et hjerte med ens initialer er tegnet i sandet. Farverne er lyserød og lyseblå, men det føles en snert bizart, da to træer lyser op i samme to babyfarver. En italiensk designer har indrettet med rustikt træ, grønne tunge gardiner og en smule underlige delfin billeder på væggene. Ser man bort fra delfinerne, er det faktisk ok til at bevare feriestemningen. Det er chartersegmentet man har ønsket at ramme, så her er holdaktiviteter som Zumba på stranden og fest og dans til klokken et om natten. Er man til at gå tidligt i seng, så er øen lille, og ørepropper er anbefalet. Øens bedste mad i omgivelser man ikke ser mange andre steder, er deres undervandsrestaurant. Det er ret speciel og fantastisk, når hajer og fisk på nærmeste hold, passerer din tallerken. Helt tæt på hajerne kan man også være heldig at komme, når de om morgenen jager fiskestimer. De bliver så aggressive at de kommer helt op på stranden! Du kan som prikken over iét også blive sejlet ud på din egen lille ø, hvor du kan boltre dig helt alene i nogle timer, med nøgen badning, snorkling, sippe champagne og spise den medbragte frokost. Resortet er et af de mere prisvenlige og derfor vælger mange par og venner at tage hertil. Maldiverne er generelt et utroligt kostbart sted at besøge, så med dette resort, har man valgt at gøre det mere tilgængeligt for flere.

Rejsetid fra Male ca 45 min med vandfly – ca pris fra 4000,- pr døgn for villa til 2 personer ( husk det er all inclusive)

SE MERE OM YOU & ME COCOON HER

BOOK BÅDE FLY OG HOTEL  HOS EMIRATES  HOLIDAYS HER

Maldiverne – Findes paradis under corona

Forsikringer til lande omfattet af rejserestriktioner

Kan man overhovedet få en forsikring her under corona? Svaret er enkelt – ja. Både Gouda/ Gjensidig og Emirates har ret gode COVID-19 rejseforsikringer.

Rejser man med Emirates, følger deres særlige multi-rejseforsikring med. Den koster ikke ekstra, men er en del af flybillettens pris. Den følger altså helt automatisk med, når man booker en flybillet hos dem, og den dækker stadig, selv om du rejser videre med et andet selskab. Ud over medicinsk dækning, relateret til COVID-19, dækker forsikringen i lighed med andre rejseforsikringsprodukter, også flere andre hændelser – eksempelvis, personlige ulykker under rejsen, tab af personlige ejendele samt, hvis rejsen afbrydes som følge af uventet lukning af luftrummet, rejseanbefalinger etc. Desuden kan man ændre afrejsedatoen eller forlænge billettens gyldighed i helt op til 2 år. Netop det, benyttede jeg mig af, da der kom en nedlukning i vejen for min første rejseplan. Det er derfor en attraktiv del af Emirates forsikring, da rejsevejledninger stadig ændres løbende Ift. COVID-19. Enkelte andre selskaber har lignende forsikringsordninger.

Jeg fløj med Emirates da de har den bedste multi rejseforsikring.

Emirates multi-rejseforsikring:

· Op til 3.000.000 DKK til oversøiske lægeudgifter og nødevakuering.

· Op til 45.000 DKK hvis din rejse er aflyst på grund af at du er blevet smittet med COVID-19 eller af andre grunde, der er nævnt i politikken.

· Op til 45.000 DKK, hvis din rejse annulleres eller afkortes, hvis skoleåret forlænges på grund af COVID-19 ud over afrejsedato, og du eller en pårørende er en fuldtidsansat lærer, fuldtidsansat eller en studerende på en grundskole eller folkeskole.

· Op til 45.000 DKK, hvis din rejse bliver afbrudt på grund af at du eller en slægtning* bliver syg i udlandet, herunder hvis denne er smittet af COVID-19, og du har brug for at vende hjem.

· Op til 45.000 DKK hvis du skal opgive din rejser for ikke at have bestået en COVID-19-test eller medicinsk screening i lufthavnen.

· 910 DKK pr. dag pr. person i op til 14 dage i træk, hvis du tester positivt for COVID-19 og uventet placeres i obligatorisk karantæne i udlandet.

· Personlige ejendele/bagage Forsikringssum: Op til 30.000 DKK / 9. 100 DKK pr. genstand eller sæt med genstande/værdigenstande og elektronisk/andet udstyr 7. 600 DKK

Læs mere Gouda/Gjensidig rejseforsikring her

Læs mer om Emirates rejseforsikring her

Emirates har også for nyligt introduceret kontaktløs teknologi. Danske rejsende kan desuden benytte IATA Travel Passet, der i udgangen af oktober kan benyttes på alle Emirates destinationer. Den særlige app samler alle rejsedokumenter, COVID-19-svar m.m.

SE FLERE HOTEL ANMELDELSER FRA MALDIVERNE HER

 

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.