Line Baun Danielsen’s eksotiske Lofoten


Eksotiske Lofoten

Vi er så langt nordpå i Norge, at vi for længst har passeret Polarcirklen. Så langt, at kragerne er erstattet med havørne og erantis med isblomster. Og dagene er så korte, at man skal skynde sig ud, når himlen tænder lyset.

Jeg var der i februar. Og hvis nogen på forhånd havde kaldt Lofoten eksotisk, ville jeg have rystet på hovedet. Men det er præcis, hvad den er, den lille øgruppe, som ligger en kort flyvetur fra Bodø: Eksotisk, vild, smuk og gæstfri.

Her er noget for alle sanser. Enestående natur, skønne hoteller, storslåede oplevelser til lands og til vands og et restaurationsliv, der lokker med såvel frisk som tørret fisk fra havet. Og så er der naturens eget lille mirakel: Nordlyset!

Om jeg skal tilbage til Lofoten? Ja!

Lines 5 tips til Lofoten

NORDLYS

Ganske ofte udspiller der sig et fantastisk lysshow på nattehimlens mørke lærred. Lofoten er et af de bedste steder i verden at opleve Nordlyset, fordi der er så mørkt. Nordlysjægere kører rundt efter de helt rette spots, hvor solens elektrisk ladede partikler kolliderer med gasmolekyler højt i jordens atmosfære. Det danner de dansende bølger af grønt, rosa og violet lys på himlen. Den sorte nattehimmel byder også på Mælkevejen og stjerneskud, så man står åndeløs med nakken bøjet mod himlen. Nordlys kan kun opleves i perioden fra slut september til slut april. Vi oplevede det i første parket flere gange – blandt andet i jacuzzi i en luksushytte i HovGimsøya. Det kan anbefales.

Læs om Nordlyset og nordlysture her
Book en luksushytte med perfekt udsyn til Nordlyset

HAVØRNESAFARI

Træk i det varmeste tøj, du har, og tag derefter en arktisk termodragt og skibriller på. Så er du klar til havørnesafari. Hop på en RIB (en stor gummibåd), og flyv hen over bølgerne ud gennem fjorden fra Svolvær. RIB’en sætter kurs mod Trollfjorden. Her sejler man mellem høje fjelde, mens havørnene svæver over hovedet på en. Lofoten har den største koncentration af havørne i verden! At suse gennem fjordene og derefter ligge for slukket motor og se havørnene med deres enorme vingefang dykke lodret ned efter fisk er fascinerede.

Vil du også på havørnesafari? Se mere her

SOLNEDGANG PÅ HESTERYG

Forestil dig at vugge henover en hvid strand på en varm hesteryg, mens solen går ned over de sneklædte fjelde. Det er, hvad man kan i HovGimsøya. Man kører ad smalle, snoede veje og ender ved en lille bugt med den smukkeste hvide sandstrand. Her surfer entusiaster både sommer og vinter. Her kan man både spille golf og hoppe på en islandsk hest for så at ride ud over Lofotens klippede terræn. Vinden bider i kinderne, men man glemmer kulden, når hesten bærer en frem ad klippestier langs vandet, hvor bølgerne slår blidt op på land.

Se mere hos Hov Hestegård

SNEVANDRING

Snesko er noget, jeg kun kender fra mine gamle Anders And-blade. Men de findes faktisk, og i Lofoten kan du komme på guidede ture i fjeldene. Spænd sneskoene på, og husk stavene. Det er en helt unik oplevelse, at vandre gennem uberørte snelandskaber under en skyfri himmel. Stilheden larmer om kap med den knasende lyd af sne under fødderne.

Spænd skoene, og tag på tur i sneen

TORSKEFISKERI

Torsk er nationalspise i Lofoten. Det fås tørret, halvtørret og helt frisk. Når du kører gennem de små bygder, ser du de klassiske tørrestativer og mærker den skarpe lugt af tørret fisk i næsen. Det smager absolut bedre, end det lugter! Træk i termotøjet, hop om bord på en fiskekutter og tag med på fisketur på åbent hav. Det er lidt af en oplevelse at stå til søs med de garvede fiskere. Vi sejlede ud med det gode skib Symra. Når ekkoloddet viser fisk i farvandet, kastes ankeret, og alle står klar ved hver sit lille fiskehjul og kaster snøren i vandet. Fanger du ikke noget, så er turen i sig selv det hele værd alligevel. At se Lofoten fra havsiden badet i himlens orange-rosa farver gør noget ved sjælen.

Tag med XX Lofoten på fisketur og andre oplevelsesture

Har du fået lyst til at tage til Nordnorge?

Læs mere om alt det Lofoten byder på her

Læs mere om alt det Nordnorge byder på her

Vi overnattede og besøgte både skønne hoteller, hytter og restauranter i Lofoten:

Hos Svolvær Havn får man luksus og privat udsigt

Henningsvær er et klassisk hotel med respekt for sine omgivelser

Med en luksus lodge kan man kombinere eksklusivitet og vilde naturoplevelser

 

 SE SENESTE ARTIKLER

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.