Ireland – så meget mere end Guinness


Livsstils- og rejsebloggeren May Silja Holm, der står bag bloggen Sydhavnsmor.dk, gir dig her sine 5 tips til Irland.

Irlands kulturarv er enorm, og irerne er pavestolte af deres hjemland. Det er der en grund til, for det er et helt spektakulært rejsemål, som byder på meget mere end Guinness. Irerne er nogle af mest gæstfri og hjertelige mennesker, du kan møde, og så er naturen, der blot ligger to timers flyvetur fra Danmark, fuldstændig fantastisk. Mange oplever Irland langs kysterne, men hvorfor ikke også udforske det centrale Irland?

DUBLIN: TEMPLE BAR & TRINITY COLLEGE

Skal du bo centralt i farverige, dukkehus-lignende Dublin, som er Irlands hovedstad, er Trinity City Hotel et oplagt valg. Værelserne er old-school Irish, servicen god, placeringen helt i top – i gå afstand fra alle seværdighederne i byen som f.eks. The Temple Bar og Trinity College, som er virkelig imponerende med deres “The Book of Kells”-samling. Hotellets hyggelige restaurant har mad til UG, så drøner du hurtigt videre ud i naturen, kan du roligt spise din middag her. Er du ude efter en omgang budgetvenlig shopping, skal du selvfølgelig forbi Penneys som er Irlands udgave af Primark, hvor du kan få super billigt tøj, sko og accessories.

Book Trinity City Hotel her

Se mer om The Temple Bar her

Se mer om Trinity College her

Se mer om Penneys her

SLOTSBESØG OG IRSK STEMNING

Et par timers kørsel fra Dublin finder du landets ældste slot, Tullynally Castle i den lille, autentiske by Castlepollard. På slottet bor Valerie og Thomas, The Lord and The Lady, et ægtepar i 80’erne, der byder deres gæster hjertelig velkommen. Her kan du opleve slottet indenfor, se den hemmelige dør, der fører dig fra det imponerende bibliotek til det store dining room, og hvis du er sulten, har slottet sin egen lille afslappede café, som serverer tærte og Bøf Stroganoff.

Byen Castlepollard har sit eget lille hotel, Hotel Castlepollard, hvor hotelejeren får ens tanker over på Little Britain – det kan dårligt blive mere irsk.

Se mer om Tullynally Castle her

Book Hotel Castlepollard her

NATUREN FRA VANDS

Når du kører gennem Irlands landskaber, kan du ikke blive andet end imponeret. Den frodige, grønne og rå natur er magisk. Fra kajak, paddleboard eller kano kan du opleve naturen fra vands, bl.a. i den lille landsby Cavan, der ligger i Ulster, tæt på grænsen til Nordirland. Her er et rigt fugleliv, og roen der sænker sig over det smukke land, når du driver langs vandet, er uvurderlig. Du kan leje kajakker og kanoer i Cavan Canoe Centre og hvis du hellere vil opleve naturen på land, udlejer de også cykler, som du kan opleve det flotte terræn fra.

Cavan Canoe Centre

OPLEV IRSK FOLKEDANS

Slieve Russell er et hotel, der ligger i Cavan, et skønt naturområde ret præcist midt i landet. Hotellet ligger i kørselsafstand på Irlands midterste punkt, Uisneach Hill, som er et besøg værd, hvis du er interesseret i Irlands historie. Hotellet ligger i skønne omgivelser, med flot udsigt fra alle værelser. I hotellets bar kommer du om aftenen helt tæt på den irske traditionelle folkedans. Slieve Russell er en magnet for det ældre irske folk, der kommer her for at danse, spise god mad og have en fest.

Uisneach Hill

BESØG ET DESTILLERI

Intet besøg i Irland uden at besøge et destilleri. Irland byder på andet end god whisky, de fremstiller også nogle af verdens bedste ginner. Besøg fx Drumshanbo Gunpowder Gin Destillery i byen Drumshanbo. Før eller efter du har set, hvordan ginnen produceres, bør du, blot en lille gåtur derfra, besøge The Sweet Geranium en yderst charmerende café i den lille irske by, som serverer de sprødeste søde kartoffelfritter, og en killer-gedeost sandwich!

Se Drumshanbo Gunpowder Gin Destillery  her

Se The Sweet Geranium her

 

SE SENESTE ARTIKLER HER

Sydhavnsmor.dk


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.