Felecool: Aktiv ferie på den ”lässig” måde


Felecool 5 tips til en aktiv ferie i det smukke Saalbach Hinterglemm område i Østrig

Home of lässig

Home of lässig, er hvad de ”indfødte” kalder Saalbach-området, som ligger i det centrale Østrig, sydvest for Salzburg. Fra Billund tog det mig ca. 4 timer at flyve til Salzburg, med en enkelt mellemlanding i Frankfurt undervejs, og derefter yderligere 2 timer i bil til Saalbach, så rejsen er til at overkomme.

Lässig betyder afslappet eller som jeg vil kalde det chilled – og hvordan hænger det så sammen med aktiv ferie, spørger du måske?

Allerede ved ankomsten til Saalbach finder man hurtig ud af, at her lever folk godt. Med den friske luft og de smukke alper, har de lokale folk fundet en måde at holde sig i form på og leve et sundt liv. Unge som gamle finder man ude at vandre i bjergene, spise håndlavede madder i det fri eller cyklende op ad de stejleste bakker, jeg har set.

Jeg har ladet mig inspirere af de lokales spændende levemåde og nedenfor har jeg samlet en række tips til, hvordan du kan holde aktiv ferie på den ”lässig” måde i alperne.

Felecool 5 tips til en aktiv ferie i det smukke Saalbach Hinterglemm område i Østrig

1. Mountainbiking

er et must når man er i området. Der er samlet set over 400 km cykelstier, fordelt på utallige cykelstier, og en masse off road-terræner, som giver cykling en helt anden betydning end herhjemme.

Jeg lejede min store cykel fra Bike`N Soul, – husk, det er helt ok at vælge en af de fantastiske El-mountainbikes, da du nok skal få udfordringer i terrænet alligevel.

Der findes både opadgående og nedadgående mountainbikeruter i bjergene. Hvis du gerne vil springe turen opad de mange bakker over, er det de fleste steder tilladt at tage cyklen med dig i skiliften, så længe du vælger en af de vogne, der står ”BIKE” på. Så kan du nøjes med at cykle nedad.

Tager man Reiterkogelbahn (skilift), så får man to mountainbikebaner at vælge imellem. Planen for mig var at tage Blue Line ned, men på grund af store vandmasser dagene før, var banen lukket. Jeg valgte derfor at tage Pro Line, men fandt hurtigt ud af, at det ikke kan anbefales for nybegyndere, som mig selv. Det stejle terræn med skarpe sving i Pro Line må siges at være for mere øvede mountainbikere.

JOKER kort

Med et JOKER kort, som er et kort, du kan få, hvis du bor hos en JOKER CARD hotelpartner, får du gratis adgang til de fleste skilifte i området og desuden adgang til vandrebus, skimuseum, badeland, minigolf m.m. Har du ikke JOKER kort, kan du købe adgang til de enkelte skilifte og aktiviteter separat.

Cykeludlejning

Om mountainbikebanerne Blue Line og Pro Line

Cykelruter kort

JOKER Card

Felecool 5 tips til en aktiv ferie i det smukke Saalbach Hinterglemm område i Østrig

2. Hiking/Vandring

Efter en meget varm og solrig sommer i Europa, var det helt befriende at befinde sig i bjergene, som var omsluttet af tæt tåge og våde skyer. Luften føltes så ren og jeg misunder de lokale for at have den her baghave. Vi boede på det familieejede og meget charmerende Barbarahof hotel. Ejeren Rudi var en usædvanligt flink mand. Han tog os med på en vandretur op i bjergene, hvor han førte an og det blev hurtigt tydeligt for os, at han er en mand med klare holdninger til et aktivt liv og vandring er en del af hans livsstil og familieliv. Området er fyldt med etablerede vandrestier, som giver mulighed for at nyde den friske luft og flotte natur og har du ikke en personlig guide, kan du finde mange forslag til vandreruter, eksempelvis på de smarte interaktive vandrekort.

Barbarahof hotel

Vandring

Interaktivt vandrekort

Felecools 5 tips til en aktiv ferie i det smukke Saalbach Hinterglemm område i Østrig

3. Flying Fox XXL – oplev Saalbach fra luften

Forestil dig at hænge vandret i luften med maven nedad som en fugl – og skyde dig fremad med 130 km i timen, 140 meter over jorden og 1600 meter over havets overflade – Rent gys!

Flying Fox XXL er den hurtigste og længste stålwirebane i verden. Er du til adrenalin kick og kan du ikke komme hurtigt nok fra bjerg til bjerg, så er Flying Fox XXl en helt unik måde at opleve alpernes smukke natur fra luften på.

En tur på stålwiren begynder med iføring af sikkerhedsudstyr og hjelm. Du kommer til at ligge i en sele, som fastspændes til et hjul på stålwiren. Afhængig af vejret er det en god idé at tage noget tøj på, der skærmer for vinden, så du kan nyde turen uden at skulle klapre tænder. Du kan prøve Flying Fox XXL i sommerhalvåret, hvor stålwiren er åben fra Marts til Oktober, når vejret tillader det.

Flying Fox XXL

Mega Flying Fox

Felecool 5 tips til en aktiv ferie i det smukke Saalbach Hinterglemm område i Østrig

4. Golden Gate hængebro og trætopsti

Europas højeste trætopsti findes i Hinterglemm. Trætopstien er 600 meter lang med mange sjove aktiviteter undervejs.

Stien er kombineret med 200 meter lang Golden Gate-hængebro og som navnet afslører, ligner broen den famøse Golden Gate Bridge i San Fransisco. Det er en helt igennem fantastisk oplevelse at gå på broen og nyde udsigten over de store bjerge og de grønne sletter.

Undervejs til og fra broen kan store som små more sig på trætopstiens mange ”spillestationer”. Her er der underholdning for alle med bl.a. musikspil, huskespil, gættelege m.v., hvor også de mindste kan være med.

Golden gate bro

5. High Rope trail – Legeplads for børn og voksne i trækronerne

Har du lyst til at prøve kræfter med klatring, svinge dig af sted fra træ til træ eller blot nyde udsigten fra trækronerne, så vil jeg anbefale dig at prøve en eller flere af områdets mange klatreparker.

Med over 8 km stier og over 200 stationer samt 30 svævebaner i træerne findes Europas største klatrepark i Hinterglemm. Anlægget, som rummer aktiviteter i alt fra 3 – 40 meters højde over jorden, byder på både mental og fysisk stimulering.

Banerne er anlagt med sjove forhindringer undervejs, så man med sikkerhed får tanket op på oplevelseskontoen. Solide stålwires og en god instruktion sikrer, at du kan fokusere på at have det sjovt og nyde den unikke naturoplevelse.

Den nyeste attraktion i området er 3 gigantiske svævebaner, som tilsammen har over 2 km svævebane. Med en tophastighed på op til 70 km/t hele 100 meter over dalen får du en flyvende oplevelse her. Banerne her er middelsvære og kræver lidt øvelse.

N.B. High Rope course er også JOKER partner.

High Rope Trail

Live Cam

 

SE MER INFLUENCER INSPIRATION HER

Felecool


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.