Tag Porschen med til pisterne


Hvem siger, at kør-selv skiferier ikke kan være en absolut high-end oplevelse? Hvis bilen til at starte med er en Porsche, så er hele køreturen hurtigt rejsen værd i sig selv. Og hvis destinationen så ovenikøbet er en vanvittig luksuriøs chalet eller et femstjernet hotel med klasse og stil, og det hele tilsættes en pæn sjat dekadence, så er kør-selv ferien ikke længere lig med en spareøvelse, men snarere en overdådig luksusoplevelse. Vi har udvalgt fem fantastiske skidestinationer, som egner sig særdeles godt til ankomst i en spritny Porsche. Tag med os on the road, når vi tager Porschen med til pisterne.

Cortina d’Ampezzo, Italien

Bo her: Cristallo
Kør i: Porsche 718 Cayman

Det er næppe nogen overraskelse, at norditalienerne har stil. Bjergbyen Cortina er ingen undtagelse. Den maleriske landsby er klart en af de mest stilede i de Italienske Dolomitter, og det eksemplificeres fuldt ud på Cristallo Hotel. Man er altid garanteret at blive svøbt i luksus på Cristallo. Hotellet kører en klassisk, konservativ og usandsynligt hyggelig stil og har i over hundrede år været de højtstående italieneres foretrukne vinterhi. Man kan gøre, som Frank Sinatra plejede og leje President Suiten med gennemført Art Nouveau-stil og værelser, som med klassisk italiensk interiør og gennemført finesse kan få alle og enhver til at føle sig som en snedronning eller -konge. Og når turen til Cortina foretages i en Porsche 718 Cayman med sporty vibes og et præcist og selvsikkert design, er man sikret en til destinationen passende ankomst, foruden at selv det skarpeste hårnålesving bliver en sand fornøjelse.

Se det vidunderlige Cristallo Hotel her

Zermatt, Schweiz

Bo her: Chalet Zermatt Peak
Kør i: Porsche Panamera Turbo

Sæt en tagboks på den nye Porsche Panamera Turbo, og sæt kursen mod de schweiziske alper. Med 550 hestekræfter kan turen ned gennem Tyskland hurtigt blive en berusende oplevelse, der lægger fint op til et ophold på Chalet Zermatt Peak. Schweiz har alle dage været garant for skirejser i den finere og mere omkostningsfulde ende, og alpenationen er bestemt stadig i absolut topform, særligt hvad angår uhyre eksklusive chaleter. Med udsigt ud over den hyggelige landsby Zermatt og Matterhorn – det legendariske og usædvanligt fotogene bjerg – ligger Chalet Zermatt Peak på en velvalgt bjergside. Man får egen Michelin-kok, som tilbereder præcis det, man har lyst til, når man har lyst til det. Personale på fuld tid inklusiv privat concierge, stuepiger og massør. Privat wellness spa, to jacuzzis, pool, sauna og enormt meget mere. En tur i Panameraen til Schweiz er berusende på alle mulige måder.

Lad dig overvælde af Chalet Zermatt Peak

Courchevel 1850, Frankrig

Bo her: Chalet Edelweiss
Kør i: Porsche 911 Carrera GTS

Courchevel 1850 ligger i Tarentaisedalen, der er en del af ”Les Trois Vallées” (De Tre Dale), som med 600 km pister og 165 lifter er verdens største skisportsområde. Byen er et godt sted at ’blive set’, så sørg nu lige for at vælge en karet, der kan vende nogle blikke. Porsche 911 Carrera GTS har fart på og kan helt sikkert gøre arbejdet. Og hvis det mod al forventning ikke skulle være helt nok til at fange folks opmærksomhed, så skal de nok spærre øjnene op, når du parkerer øsen i Chalet Edelweis’ automatiske billift. Edelweis er nok alpernes mest luksuriøse chalet med 3.000 m2 plads på 7 etager, deriblandt to mastersuiter på hver 100 m2, kæmpe pool-område, hjemmebiograf, egen natklub og usandsynligt meget andet. Chaleten er også ski-in-ski-out, så det batter, for med et ski-rum med støvlevarmere og egen udgang direkte til Bellecoste-pisten er der ikke nogen undskyldninger for at blive indenfor. Middagene kan man indtage på den lille bys fem to-stjernede Michelin-restauranter. Og man kan roligt tage bilen og stadig drikke årgangsbourgogne, for der er selvfølgelig også en privat chauffør inkluderet.

Læs mere om den pompøse Chalet Edelweiss

Lech, Østrig

Bo her: Hotel Aurelio Lech
Kør i: Porsche Macan

Lech er uden tvivl et af verdens mest eksklusive skiresorts. Glæd dig til at køre din Porsche Macan skyhøjt op i Arlberg-bjergene med udsigt til billedskønne tyrolerlandsbyer. Der er et væld af minutiøst trimmede pister og ikke mindst et omfattende off-piste område at give sig i kast med. Og med Macanen har du ovenikøbet plads til selv at have grej med uden at gå på kompromis med stil og klasse. Kompromiser behøver man heller ikke være bekymret for, hvis man booker sig ind hos Hotel Aurelio Lech. På afstand ligner det et hyggeligt alpehotel, mens der indenfor er skruet godt op for uhyre delikat design og femstjernet service. Deres chalet, ”The Clubhouse”, ligger midt på pisten og har plads til 20 overnattende gæster. Under alle omstændigheder kommer man til at nyde godt af de smukt designede rum, f.eks. den store elegante stue med velekviperet bar og en kæmpe pejs, eller det enorme spaområde med bl.a. en 18 m lang og smuk pool.

Tjek det unikke hotel og chalet ud her

Haugastøl, Norge

Bo her: Vestlia Resort
Kør i: Porsche 911

Man får vind i håret, når man kører sin 911 op igennem de norske fjelde. Og i Haugastøl får man endnu bedre lejlighed til at blive blæst godt igennem. Her kan man nemlig bruge en uge på noget så vildt som snowkiting: Spænd en kæmpestor faldskærm af en drage fast om maven, og lad vinden bære dig afsted over sneen. Et kursus varer én eller to uger og foregår på Hardangerviddan, som af kite-nørderne kaldes det bedste snow-kiting sted i verden. 20 min. i Porschen østpå fra Haugastøl ligger Geilo, og her er der rig mulighed for lidt luksus både i form af knaldgode pister og Norges mest luksuriøse overnatningsmuligheder. Lej penthousen på Vestlia Resort, der med 200 m2 hyggelig Norsk fjeldstil og udsigt over Geilo er et godt sted at hvile stængerne efter en dag med snowkiting. Og så kan man jo altid lige snige sig en tur ud på pisterne. Hvis da ikke man heller vil tage den direkte lift til spaen.

Mærk fjeldstemningen hos Vestlia Resortet

Se en snowkite-video fra den vilde Hardangervidda

 

SE SENESTE ARTIKLER

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.