Skiferie Obertauern – Christel Pixi


 

Go Traveling sendte Christel Pixi, kendt fra Vild med dans, kagebogs forfatter og kagebager i Go Morgen Danmark til Salzburg, Obertauern for at teste ski området. Læs om hendes oplevelse her

Skiferie Obertauern – Christel Pixi

Alt ved Obertauern er awesome, sne, sol, lift med varme i sædet, maden, ja selv maden var god, selvom det er et skisport sted, det er ikke noget jeg har prøvet før. Det eneste der ikke spillede var musikken, men dét hører sig til når man er til Aprés-Ski, uanset land og ski område.

4 dages, ski, kælk, airboarding og mere ski.

Obertauern har god sne og massere af det frem til 1. Maj hvert år, så har man små børn, kan man tage på ski-ferie rundt om de travle uger. Alle de små børn på miniature-ski, var en fest at kigge på.

Skiferie Obertauern – Christel Pixi

Gå til skiliftene

Når man ikke har mere end 4 dage, er det genialt, at man kan gå til alle de forskellige lifte, og ikke skal med taxa, shuttle busses og alt muligt rod, det er bare direkte ud af hotellet, og hen til den nærmeste lift, det var nærmest en gave i sig selv.

På 4 dage kom jeg hele vejen rundt, alle lifte og piste skulle prøves, og det blev de. Jeg havde en guide 1 dag, Praja som er professionel snowboarder, hun var mega sej, og tog mig med off-piste, det jeg nu kunne mestre med mine rustne ski-skills. Efter 3 dage på ski, følte jeg mig som en pro, og tænkte jeg ville kaste mig ud i noget andet. Og man må sige, at jeg blev kastet ud i det:

Airboarding

Airboarding, ja hvad er det?, det er et ’professionelt’ badedyr, solidt bygget, som du ligger dig på, på maven efter du har taget liften op, også er det ellers ned med ubeskrivelig fart og hovedet først, det kan lyde voldsomt, men man kan selv vælge hvilken bakke man tager. Er du i Obertauern, så er dette et must, både for børn og voksne, det er monster sjovt.

Skiferie Obertauern – Christel Pixi

Kælke

Har du lyst til at kælke, men uden at ligge på maven, så tog jeg også en tur ud til Gneibenbalm, hvor du kan finde en lille Restuarant i en Gammel lade, ubeskrivelig smukt nede i en sneklædt dal. Her kan du drikke en lokal brygget hasselnødde schnapps, også kan du blive kørt op i landskabet på en Ski-doo, hvor der er en trækælk klar, så er det ellers at tage den gennem skoven ned på en trækælk, dette er også fantastisk hvis man har børn med. Men som voksen, må det også prøves, det er både sjovt og ufattelig smukt, også kan man lidt selv styre farten. Jeg endte med at gøre det 3 gange.

Hvad er fedt ved Obertauern:

 

  1. Der er varme i sæderne i liften, næsten dem alle. Så skulle de gå i stå på en kold dag. Så skal man ej frygte.
  2. Alle steder serverer Kaiserschmarrn (En Østrigsk kulinarisk herlighed, mere oversat som scrambled fluffy pandekager, med marmelade on the side, og drysset med flormelis) – Det skal bare spises, gerne hver dag. Har du lyst at prøve at lave det hjemme, så finder du her opskrift på lækkerierne. Klik her for opskrift på Kaiserschmarrn
  3. Ikke en eneste gang på 4 dage, følte jeg at pisterne var overcrowdet, dog var sneen for det meste, bedst om morgenen og formiddagen, da den var helt crisp og fløjl. Men det er jo en smagssag.
  4. Her er rigeligt at lave for børnefamilier, og after-ski stederne var pakket til randen hver eftermiddag
  5. Maden var rigtig god, vi stoppede endda et sted, hvor al deres kød var fra deres egne dyr, som græsser rundt omkring restauranten udenfor sæsonen, Dikt&Alm. En klar anbefaling herfra. Se mere om Dikt&Alm her

Skiferie Obertauern – Christel Pixi

Hvordan kommer jeg til Obertauern

Er man ikke så glad for at flyve, så kan man køre dertil på ca.12 timer fra Danmark eller flyve tidligt fra København til Salzburg og stadig få en hel dag på ski efter ankomst. WIN

Næste gang jeg rammer Obertauern er det med min 5-årige søn. Det er et paradis for børn, den skal de have.

Læs mere om Obertauern her

Få tips til kør selv ski ferie her

Læs om Peter Falktoft og Esben Bjerres ski tur til Japan, Niseko her

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

 

Christel Pixi


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.