Sæt hverdagen på pause hos Alter Meierhof


Hvordan har du det med nøgenhed i spaen? Lisbeth Østergaard og Rikke Hørlykke kørte en smurttur til det Tyske og besøgte Alter Meierhof, for at nyde nogle afslappende dage med spa og god mad. Om de smed alle trevler i spaen og kan de anbefale Alter Meierhoff, kan du læse mere om her.

Et velfortjent tysk timeout

Rusten skulle lige bankes af de tyske vendinger, da Lisbeth Østergaard og jeg entrerede det luksuriøse og indbydende spahotel, Alter Meierhof, som ligger lige ud til Flensborg Fjord i forstaden Glücksburg ca. 20 min. fra den danske grænse.

Timeouten fra hverdagen startede en onsdag eftermiddag, hvor morgen og formiddag som altid havde været pakket af kunder, møder, træning, mails og telefonopkald samt den vanlige jonglering med børn, madpakker og koordinering af familien.

Ankomsten blev i silende regnvejr. Vinden ruskede godt i træerne, og efteråret havde allerede gjort sit indtog. Men det var som om, det var lige meget, for det charmerende hotel fik pulsen til at slå i takt med pejsens knitren i indgangshallen, og det ramte os med sin varme og hyggelige stemning. Det var et værelse af overdådighed, frugt og petitfours, der mødte os på det 5-stjernede hotel, som på sin egen diskrete måde formår at få en til at føle, at man hele tiden er i gode hænder.

Se Vitalhotel Alter Meierhofs hjemmeside

Alter Meierhof, Instagram

Efterårsstemning i spaen

Et kort besøg i spaen og det pulserende dampbad inkl. dyp i isvand kickstartede besøget på den helt rigtige måde. De danske og tyske regler klinchede dog lidt, og forholdet til nøgenhed i offentligt forum blev sat på prøve. Det varme svømmebassin spredte sig både over et udendørs og et indendørs område, hvilket føltes fornøjeligt i efterårsblæsten, der overdyngede området med regn, kølig luft, gullige blade og blæst.

2 stjernet Michelin middag

De små 45 min. i spaen blev efterfulgt af den skønneste gourmetmiddag på stedets stolthed, den 2-stjernede Michelin-restaurant Meierei Dirk Luther og dens 10-retters menu. Den 17. mest anerkendte Michelin-restaurant i Tyskland og en kulinarisk oplevelse, der udmøntede sig i en fortælling af smagsoplevelser gennem de 10 retter med tilhørende vinmenu. Både service og mad sparkede os helt til hjørne, trods den meget afdæmpede atmosfære.

Just the 2 of us

Vi var de eneste tilstede, idet stedet havde åbnet udelukkende pga. vores besøg. Det gjorde, at de 3 timer, vi sad til bords, manglede en smule hygge, som vi så selv måtte skabe. Halvvejs i menuen fik vi til gengæld besøg, da stifteren af restauranten, den anerkendte kok Dirk Luther, kom ind til vores bord og spurgte til, hvordan maden smagte. Dirk er en anerkendt kok fra Hamborg, og i 2006 åbnede han restauranten på Hotel Alter Meierhof, som sidenhen er blevet honoreret med 2 Michelin-stjerner i 2008. Mætte og trætte fandt vi vej til vores meget tillokkende hovedpuder.

Meierei Dirk Luther: https://www.alter-meierhof.de/gourmet-genuss/meierei-dirk-luther.html

Tysk hygge møder dansk blufærdighed

Den efterfølgende dag valgte vi at få rørt os lidt, og da fitness-faciliteterne var meget sparsomme, snørede jeg løbeskoene, puttede en podcast i ørerne og løb på opdagelse i det nærliggende skovområde i silende regnvejr. Løbeturen var ikke en prangende oplevelse, men med udsigt til den meget stilleliggende ansigts- og kropsbehandling, som vi havde på programmet, kunne jeg godt fornemme, at jeg ville blive udfordret, hvis ikke jeg kom ud og bevægede mig lidt.

Ved morgenmaden blev vi mødt af små pamfletter på tallerkenen, hvor ”hygge” var beskrevet på tysk. En tilstand som man stræber efter, at gæsterne skal kunne nikke genkendende til, når de opholder sig på Alter Meierhof. Den varme pejs, den gode betjening og den meget varierede morgenbuffet medvirkede da også til, at man blev hængende lidt længere end nødvendigt, faldt i staver, mens man kiggede ud over vandet og drak en ekstra kop kaffe.

Nøgen spa

Anden gang i spaen gik bedre. Vi kendte allerede reglerne meget bedre. Badetøjet forblev på i poolen, men var ellers overladt til sig selv i diverse sauna- og damprum. Det kolde gys, aka isbadet, gjorde det lidt mere bøvlet med vores blufærdighed, når der opstod køtilstand. En situation vi ikke lige havde gennemtænkt, men som vi forsøgte så erfarent som muligt at komme igennem uden at virke alt for pinligt berørte, når vi hurtigt rakte ud efter badekåben efter opstigning.

Skal vi nu forkæles igen …

Første behandling blev en af dem, der overraskede positivt for sådan en som mig, der ikke rigtig har prøvet sådan noget før. En sød, serviceminded tysk kvinde på min egen alder modtog mig i en form for indisk outfit og sørgede for, at jeg var helt tryg ved situationen. Alle faser i behandlingen blev forklaret over en kop varm te, mens hun kiggede mig i øjnene og sikrede sig, at jeg ikke havde flere spørgsmål.

Zen mode

Den gennemgående duft i hele spaen var fantastisk beroligende, hvilket spillede rigtig godt sammen med kombinationen af det dæmpede lys og den behagelige musik. Oplevelsen var skøn og bragte mig i noget, der minder om zen, tror jeg. Og efterfølgende var det ganske rart at forblive i tilstanden, mens jeg bare lå lidt på en briks i spaen uden rigtig at skulle noget, før næste behandling gik i gang.

Et par timer senere stod den på næste behandling; en aromaterapi-agtig massage. Det fungerede således, at jeg blev strøget med en speciel penselteknik med forskellige olier, samtidig med at lyset blev dæmpet, og den beroligende musik spillede i baggrunden. Der var dog ikke meget, der mindede om massage i det. Det var mere en følelse af at blive nusset lidt i søvn.

Spa, beauty og wellness

Regnvejr, hyggestemning og afslapning

Efter endnu et dyp i spaen, hvor man pludselig følte sig helt på hjemmebane med regler og nøgenhed, brugte vi et par timer i Flensborg centrum og analyserede de umiddelbare shoppemuligheder. Måske var det regnvejret og de grå skyer, der spillede en rolle, men det mindede mest om gågaden i en større provinsby i Danmark tilsat lidt tysk præ-julehyggestemning.

Mer mad

I brasseriet spiste vi middag på lidt mere casual vis end aftenen før. Det var lidt svært for dem at konkurrere med de 10 gourmet-retter og den udsøgte service, vi havde fået hos Dirk Luther, selv om den større menneskemængde dog gjorde hyggestemningen markant bedre. Det var da også med fyldte og tilfredse maver, vi ramte puden og reflekterede over, hvad vores to døgns timeout på den anden side af grænsen havde givet os.

Hvad er slutbedømmelsen

Det skønne spahotel i de skønne omgivelser var helt fantastisk til et tiltrængt pusterum, hvor fokus er på at komme helt ned i gear. Gennemsnitsalderen er rimelig høj, og en mindre renovering og modernisering ville klæde stedet forfærdeligt – og helt sikkert også kunne tiltrække et lidt yngre publikum. Alter Meierhof er under alle omstændigheder et meget hyggeligt og hjerteligt sted, og bliver det lidt mere Neuer Meierhof, er det helt sikkert, at vi ses igen!

Se Vitalhotel Alter Meierhofs hjemmeside

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

Rikke Hørlykke


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.