Her Går Det Godt – I Japan og Dubai


Alt for meget i Danmark handler om Kina, når det i virkeligheden burde handle om Japan. Et fantastisk land, genialt folkefærd og en storslået fusion mellem storby, natur og kultur. Peter Falktoft og Esben Bjerre var med Go Traveling International, Emirates og De Brede Planker på en tur til Solens Rige. Kom på skiferie med dem her til Niseko og på luksus dase ferie under Dubai’s ørkens bagende sol.

Rent lavpraktisk: Peter Falktoft og Esben Bjerre har været på en tur, der var tilrettelagt således, at de efter et langt træk (på Business med Emirates) med stop i Dubai landede i Tokyo, hvor de tilbragte to hæsblæsende dage. Derefter fløj Peter Falktoft og Esben Bjerre med Japans svar på Ryanair (det vil sige at de var helt vildt høflige og nærmest skammede sig over at måtte tage betaling for ekstra bagage) til Hokkaido. I Niseko tilbragte de  5 dage på ski og snowboard, inden de fløj retur til Tokyo og direkte videre til Dubai i to dage inden Peter Falktoft og Esben Bjerre igen landede i Kastrup. En stramt tilrettelagt rejse, som strakte sig over 12 dage.

Konichiwa, Tokyo!

Peter Falktoft og Esben Bjerre fortæller:

Ved ankomsten til Tokyo indlogerede vi os på Hotel Hoshinoya. Et udsøgt hotel med glimrende service og respekt for Japansk kultur. Således at man ved check-in afleverer sit fodtøj i receptionen, hvorefter hotellet befærdes i strømpesokker eller lign. Det skaber en afslappethed, der er svær at beskrive og bidrager til det kulturelle spark i skridtet, som det er at befinde sig i Japan. Og så gør det også hotellet enormt roligt. Ingen klikkende hæle og larm fra gangen. En fantastisk kontrast til den larmende storby, som Tokyo trods alt er.

Hotellet er feng shui på den ægte måde – ikke den påtagede Femina-facon. Det er langt fra den billigste indkvartering i byen, men på alle måder pengene værd. Om ikke andet for en dag eller to. Hotellets værelser er enorme sammenlignet med andre storbyhoteller. Knap 100kvm har man at boltre sig på. Og skyder man rispapirvæggene for, er der intet, der fortæller, at man befinder sig på 13. etage i en by med knap 30 millioner mennesker.

Se det smukke Hotel Hoshinoya her

 

En stilet storbydrøm

Hoshinoya ligger i Tokyos finansdistrikt. Det er både godt og skidt. Det betyder ro og fred når klokken passerer 18, men også, at man i den lidt kedelige ende, hvis man er på udkig efter en bar eller noget, der har åbent efter 22. Men for alle der har set Lost in Translation er skybaren på Hyatt blevet en destination i sig selv. Men glem Hyatten. Det nyåbnede Aman Tokyo ligger fem min til fods fra Hoshinoya, Her skal man være ualmindeligt hoven for ikke at blive imponeret, når man træder ind i foyeren på 30. etage. Køb en drink, nyd udsigten og tag så ud og nyd Tokyo igen.

Tjek det spritnye Aman Tokyo: https://www.aman.com/resorts/aman-tokyo

Og hvad med Tokyo? Tjoh, en gigantisk storby, hvor alle er høflige, maden er stadiet over glimrende og togene kører til tiden. Kort sagt: Den æder New York til morgenmad og giver Paris og London kamp til stregen på kulturfronten, hvis man bare gider svinge forbi kejserens palads og spadsere lidt rundt i den tilhørende park. Og nå ja, shopping i Shibuya er sådan noget Frank Ocean synger om, og som man bare lige skal sørge for at gøre. Neigborhoods flagship store er et must.

Se Neighborhoods side her

Peter Falktoft og Esben Bjerre i Verden bedste puddersne

Når man er godt mør af Tokyo, så skal man hoppe på et indenrigsfly og flyve til Hokkaido – øen, som udgør den nordlige del af Japan. Her finder man efter vores ydmyge mening verdens bedste og verdens lettest tilgængelige puddersne. Intet mindre. Skrønerne om, at man på det nærmeste har en lift til off-pisten er ikke langt fra sandheden. Det er easy access på et andet niveau. Og når sulten rammer, så kør en ramen på bjerget. De er glimrende. Og enorme.

Vi var indkvarteret to forskellige steder under vores ophold i Niseko: Først på Ki Niseko, som er et boutique ski-in-ski-out hotel, hvor vi boede i en et-værelses condo med udsigt til det smukke Mt. Yotei, og hvor forplejningen kom fra hotellets hæderlige restaurant, An Dining. Dernæst røg vi på Chalet Ivy, endnu et ski-boutiquehotel, hvor det denne gang var et værelse med egen onsen (en slags badekar med varmt vand direkte fra en underjordisk kilde), der mødte os. En af de simple japanske ting, man så nemt bliver afhængig af.

Se Ki Niseko her

Se Restaurant An Dining her

Se Chalet Ivy her

Vejret er omskifteligt – kvaliteten er konstant

Adventure-rejsebureauet De Brede Planker opvartede os med guides, der hver dag tog med os ud, og det kan klart anbefales. For skal der være nævnt én ting, som japanerne ikke er verdensmestre i, så er det at bygge sammenhængende skiresorts. Derfor er vores klare anbefaling at booke en guide til at vise dig de gode spots, da vejret er mere omskifteligt, end man er vant til i Europas alper, fjäll og Dolomitter, og man derfor ikke aner, om man skal køre til højre eller venstre for at ramme den gode puddersne. De Brede Planker gjorde et strålende stykke arbejde og skal have et kæmpe klap på skulderen for en fremragende skirejse.

Book din egen rejse med De Brede Planker her

Lavinebipper er de fleste steder påkrævet, og selvom lavinerisikoen generelt er forholdsvis lav de enorme snemængder til trods, så er der ingen grund til at jinxe det, som ellers med garanti bliver en oplevelse for livet. Området omkring Niseko består af flere skisportssteder og med det enormt omskiftelige vejr, kan det også anbefales at købe liftkort pr. dag og så vælge, hvor man vil stå om morgenen i forhold til vejrsituationen.

En lynhurtig anbefaling er at prøve en food-truck i Hirafu. Her diverteres både med fish n’ chips, pizza eller indisk. Ja – lidt kættersk, når nu man er i Japan. Men helt ærligt, så kan man også godt ramme en Japansk mur rent madmæssigt, og så er der altså bare noget magisk ved at stå i minus 12 grader og spise sit livs bedste fish n’ chips lavet på pighvar. Man er vel i Japan.

Et smut i ørkenen med Peter Falktoft og Esben Bjerre.

Efter fem dage på ski var det tid til at hoppe ombord på Jetstar mod Tokyo og så direkte videre med Emirates til Dubai. En rejse vi igen var så ovenud heldige at tage på den forjættede Business Class.

Læs vores separate anmeldelse af flyveturen her: https://viewer.aemmobile.adobe.com/index.html#project/c7e269de-1406-404e-9686-76293657c703/view/Gotraveling36/article/flyanm36

04:55 knaldede Emirates EK319 sine hjul i Dubais landingsbane og efter en overordentlig smooth tur gennem immigration og told sad vi i en vogn på vej mod ørkenresortet Al-Maha. Vi havde på forhånd hørt om stedet, der ligger cirka halvanden times kørsel udenfor Dubais glinsende højhuse og fået forklaret, at det skulle være den diametrale modsætning. Så tager man til Dubai for skyskrabere og fart på, så skal man nok ikke vælge Al-Maha.

Efter en afslappende morgenmad på det udmærkede Ritz-Carlton Jumeirah, blev vi hentet af en lige så udmærket chauffør fra Orient Tours. Da han drejer af motorvejen, går der ikke længe, før vi kører i noget, der bedst kan beskrives som et månelandskab. Og kombinationen af morgendis og solopgang var provokerende pæn. Vi bliver sat ved receptionen, og det urimeligt høflige personale kommer ilende for at tage imod og sørge for bagagen. Efter en kort introduktion til resortet får vi vores nøgle og hopper ombord i en af de mange små golfbiler, der fragter beboerne rundt.

Se den krystalklare havudsigt fra Ritz-Carlton Beach her

Orient Tours arrangerer alverdens ture. Book en her

Den perfekte afslutning

Værelset er arabisk på den bedst tænkelige måde. Swung og træ og en udsigt man kan dø for. Egen lille pool med uhindret kig ud over ørkenen. Værelset, poolen, spaen, udsigten; der er intet at udsætte på noget af det. Men der hvor mange resorts og hoteller før Al-Maha har fejlet, er på maden. Hvorfor de tror, man kan tage det meste af en månedsløn for et par overnatninger og så slippe afsted med noget ligegyldigt mad – at best, er ikke til at sige. Men det gælder ikke for Al-Maha.

Det er a la carte til morgen, middag og aften, og det er pissehamrende godt for at sige det ligeud. Deres eggs bennedict er grinagtig god. Deres meze platte med arabiske specialiteter til frokost er præcis, som man håber, sådan én skal være. Og til aften er der frit valg på alle hylder mellem foie gras, lam, hummer eller hvad man ellers er til. Og vi lykkedes ikke at ramme et måltid, som ikke var strålende! Af sted med jer!

Se det enestående ørkenresort Al-Maha her

En lille skøn detalje er også, at selvom man som os er nødt til at tage af sted i ly af natten disker køkkenet gerne op med det store morgenbord. Så med maven fuld hoppede vi i en vogn mod Dubai lufthavn søndag morgen kl. 05, og lidt i 12 satte vi igen fødderne på dansk grund med udsigt til Joe and the Juice og pølsevogn. Alt er som det plejer. Og hurra for det.

Peter Falktoft  og Esben Bjerre podcastede fra turen. Lyt på Spreaker her:
På Business med Emirates

På kattecafé i Tokyo

På luksus-ørkenresortet Al-Maha

Peter og Esben var af sted med Emirates, De Brede Planker og Niseko Tourism.

 

SENESTE ARTIKLER

Esben Bjerre


Følg mig her:

Peter Falktoft


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.