På ski i første række til forårssolen, Obertauern


På ski i første række til forårssolen – få det hele (og lidt til) ud af skisæsonen.

Er det danske forår lige lovligt langt væk, til trods for at kalenderen siger det modsatte, og er man ikke helt færdig med bjerge, sol og sne, er svaret Obertauern i Østrig.

Copyright Tourismusverband Obertauern

Vi har ikke begrebet på dansk, men siger man “spring skiing” er alle skisportsentusiaster med på hvad det handler om.

I bunden af en idyllisk dal, pakket godt og grundigt ind i de østrigske alper, finder man hyggelige Obertauern.

Obertauern er et af Østrigs mest snesikre områder, og er især kendt for meget en lang skisæson, som løber helt frem til 1. maj. Området er ikke det største, til gengæld er det overskueligt, hænger rigtigt godt sammen og syner af meget mere, sammenlignet med andre områder af tilsvarende størrelse.

 

Obertauern har 26 lifter og 100 km pister fordelt på 6 km sorte, 35 km røde og 61 blå pister. Er man til brede og velpreparerede boulevarder, bliver det ikke meget bedre. Man kan stå på kryds og tværs, fra piste til piste, eller vælge de to rundture Tauernrunde, den grønne som er mod uret, og den røde som er med uret.

På ski i første række til forårssolen

Der er mange fordele ved at tage på en ekstra skitur i slutningen af sæsonen: Solen står højt på himlen og pisterne er på ingen måde overrendt. Og, så gør det bestemt heller ikke noget, at man ikke er bundfrossen, for det er selvfølgelig lidt varmere når kalenderen viser april.

Mange af byens hoteller tilbyder ski-in-out, og da lifterne åbner kl 8.30, kan man hurtigt være klar til en dag under høj blå alpehimmel med ski eller snowboard under fødderne. Det er godt givet ud at være tidligt på færde, for sneen er bedst indtil ved 14-tiden. Når dagen rammer eftermiddag, er underlaget blødt, men så kan man jo meget passende lande i den nærmeste liggestol i områdets mange og meget indbydende restauranter, som er strøet ud i terrænet, og som byder på alt fra solterrasse, svalende drikke, god mad og alt det midt i mellem.

Restauranter/ Afterski på Pisterne

Flubachalm: Flu”, som kroen Flubachalm også kærligt kaldes, ligger midt i skiområdet og har siden 1936 været en af ​​de charmerende familievirksomheder i Obertauern. Her er restaurant med afterski bar og du kan nyde bjergudsigten fra den panoramiske solterrasse.

Gamsmilchbar: Højest beliggende skihytte i Obertauern, direkte ved bjergstationen Zehnerkarbahn 2200m over havets overflade. Slæng dig i liggestolene og nyd den enestående udsigt over Obertauern. Hvad enten det er for en pause ind i mellem eller for at afslutte en dejlig dag på ski, måske med en Aperol Spritze

På ski i første række til forårssolen

Er du mer frisk på lidt Afterski stemning så er Treff 2000 et godt sted at starte, her er der høj stemning, cool dj, sækkepibe indslag, sprøde pizzaer og kolde drinks. Kom på floor og bliv lidt; Mountain high on life

Forsæt over på Hochalm beliggende på det solrige Obertauern plateau.  Hochalm er kendt for den bedste feststemning og den verdensberømte specialdrink “Himbeerli”. Restauranten byder på frisklavede lækre retter, som du kan indtage indenfor foran åben pejs eller ude på den delvist opvarmede terrasse, som hvis solen bager ned har åbent for isbaren. Hochalm er mødestedet for alle festdyr og et godt bud på at ramme floor inden du suser ned af pisten for dagen.

Slut aftenen af med en middag på fx  Freiwild eller Zehnerkar som ligger midt i Obertauern.

 

På ski i første række til forårssolen

Obertauern er blot en god times kørsel fra Salzburg lufthavn.Book din tur let og bekvemt her på Tryp.com

Man kan også vælge at flyve direkte til München, hvor der er flere daglige afgange, og nappe en udlejningsbil videre. Køreturen fra München lufthavn til Obertauern tager 2 1/2 time.

En lang weekend med sne, sol og og friske alpeluft kan ændre det mest gnavne vinterfjæs til mildt og venligt, og det bedste? Det er rigtig forår når man lander på dansk grund igen.

Læs mer om Obertauern her

PS – husk solcreme med tårnhøj faktor og en t-shirt aller inderst, når solen kalder, du bliver kun glad.

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

Karen Østerbye


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.