Soulaima Gourani: Velkommen til min by: Austin


Hvor bor man, når man hedder Soulaima Gourani og er blandt verdens absolut mest eftertragtede erhvervskvinder? Når man flyver fire gange om ugen og har arbejdet sammen med personligheder som Arnold Schwarzenegger, Kronprins Haakon af Norge, Jordans dronning Rania og selveste Paven? Svaret er i Austin, Texas. Hvorfor? “Fordi Austin er en iværksætter-by, hvor det er fedt at trække vejret.”

Flyttede til Austin uden nogensinde at have været der

“- Jeg er en ‘super traveler’, der flyver fire dage om ugen, og jeg var blevet træt af flyverdragt-vejr i Danmark, så min mand og jeg besluttede at flytte til en varm by med vibrerende, international stemning og vækstende økonomi. Vi overvejede New York, men det er nemmere at komme ind på Harvard, end at få sine børn ind i en tennisklub på Manhattan. Alle mine amerikanske venner talte for Austin. Blandt andet fordi Austin er blandt verdens mest innovative byer, fordi byens motto er ‘Keep Austin Weird’, og fordi indbyggerne tror på, at det hele bliver bedre i morgen. Det passer godt til min mentalitet, så vi købte et hus i Austin over nettet – uden at vi nogensinde havde været i byen.”

Soulaima Gouranis tips til Austin:

Guide til Austin her

Live-musikkens hovedstad

“- Ekstra bonus ved Austin er, at luften er ren, og der er mange parker og grønne områder. I fremtiden er det Clean Air Measurements, folk kommer til at rejse efter, og Austin bliver derfor mere eftertragtet. Jeg elsker også, at man i Austin kan cykle og gå rundt til alting, og at der er musik overalt. Austin bliver kaldt for live-musikkens hovedstad, og der er live-koncerter over alt. Du kan ikke engang gå i lufthavnen uden at løbe ind i en live-optræden. Selv hos min læge hænger der to guitarer. Alle de store musiknavne har optrådt i byen, og du kan få dit musik-fiks dagen lang på musikgaden Dirty Sixth Street. Der er alt fra eksperimenterende og rock til harpe på menuen.”

Find festivaler i Austin her
Guide til Dirty Sixth Street

 

Naturkilder og bæredygtig mad som must-sees

“- Det bliver sjældent under 16 grader i Austin, så det er lækkert, at man kan få en frisk svømmetur i enten Barton Springs Pool, som er en udendørs pool med vand fra nærtliggende kilder, eller i Hamilton Pool, der er en naturkilde med vandfald omringet af et kalkstenslandskab. Du kan også løbe en tur omkring Lady Bird Lake i centrum af byen. Her er ca. 16 km. stier med udsigt til byens højhuse.
– Om lørdagen kan du tage til Sustainable Food Center, hvor det handler om lokalproducerede råvarer. Her kan du følge råvarerne, fra frøene bliver plantet, til de lander på bordet, eller du kan involvere dig i bæredygtige fødevareprojekter.
– Jeg elsker boghandlere, og tæt på, hvor jeg bor, ligger Book People, som er den største boghandel i Texas. Nogle af de store forfattere har lagt vejen forbi stedet, ligesom tidligere præsidenter Jimmy Carter og Bill Clinton.

Om Sustainable Food Center her
Om Lady Bird Lake her
Tjek Book People ud her

Champagne-brunch og glutenfri økomad

“- Jeg er vegetar og til sund, lækker og økologisk mad. Det er derfor altid det, jeg vælger restauranter ud fra. Skal I spise aftensmad med børnene, vil jeg klart anbefale True Food Kitchen. De har en sund børnemenu, og deres filosofi er at servere antiinflammatorisk mad, der får en til at leve længere.
– Til frokost tager jeg på The Grove med mine veninder. Det er oprindeligt en vinbar, som har videreudviklet sig til en restaurant med økologisk mad og glutenfri, laktosefri og veganske retter.
– Jeg er egentlig ikke til burgere, men på Huts Burgers laver de så gode kvalitetsburgere, at jeg nyder dem. Jeg vælger en 100 procent vegetar-version med hjemmelavede stegte løg. Deres kødburgere er med lokalt oksekød fra Austin, ligesom deres bøffelburgere også består af Texas-produceret kød.
– Om søndagen er der skøn champagne-brunch på den italienske restaurant, Juliet. Råvarerne er fra Texas, deres Bloody Mary er ekstra lækker, servicen er god, og man kan endda tage børnene med.”

Om True Food Kitchen
Om The Grove her
Om Huts Burgers her
Om Juliet her

Hvor får man de bedste drinks?

“- Nogle af de bedste drinks får du på The Driskill, som er et af de ældste hoteller i Austin. Her er der en stemning af gammel cigarlounge med lædersofaer og mørke træpaneler blandet med Hotel d’Angleterre-agtig klassisk stil.
– Vil du have drinks i et stilet, græsk palæ, skal du tage på Hotel Ella, som tidligere hed The Mansion at Judges’ Hill. Hotellet blev bygget i 1900-tallet, og der er drinks som tranebærvodka med hjemmelavet timiansirup, gode whiskeys og Austin-producerede øl.
– Når du skal nyde de varme nætter, kan du få drinks i baggården på baren Lustre Pearl i Rainey Street District. De har lige genåbnet stedet på en ny laidback lokation, og der er nu en terrasse med udsigt over byen. Du kan også prøve deres farverige hulahopringe, bordtennis eller dart.”

Om The Driskill Bar her
Om Hotel Ellas drinks her
Tjek Lustre Pearl ud her

Forkælelse langt billigere end i Danmark

“Jeg træner meget, så det er dejligt, at Austin er en fit og sund by med et yoga- eller fitnesscenter på næsten hvert hjørne. Derudover er der meget natur, som omkring Lady Bird Lake, hvor jeg løber.
Jeg kan også godt lide at tage på skønhedssaloner for at få ordnet hår, ansigt og negle. Derudover er det fedt, at både træningscentre og skønhedssaloner koster omkring en tredjedel af priserne i Danmark.”

Skønhedssalonen Face2Face Spa her
Book core yoga-timer her

Shop, som var du i Europa

“Selvom det er atypisk USA med gågader, har Downtown Austin en gågade med mange gode butikker og stort set ingen kædebutikker. Kædebutikker er nemlig ikke noget, Austin gør sig i. Deres motto er jo:

Keep Austin Weird.”

Tjek shopping downtown ud her

Om Soulaima Gourani

Soulaima Gourani er en dansk erhvervskvinde med mange titler:

Hun er foredragsholder, virksomhedsrådgiver, bestyrelsesmedlem af globaldignity.org, forfatter, debattør, mentor og vinder af en række talentpriser.

Soulaima Gouranis mål er at ændre verden til et mere interkulturelt sted via international handel, erhverv og menneskelige relationer.

Soulaima Gouranis  er født i 1975 i Marokko, og har arbejdet og rejst i det meste af verden, men har boet i Danmark det meste af sit liv.

Hun flyttede til Austin, Texas sammen med sin mand og deres to børn i begyndelsen af 2016.

Meget mere om Soulaima Gourani her: http://www.soulaima.com

Om Austin

Need to know
Austin ligger i staten Texas, USA.
Byen er officielt kendt som Live Music Capital of the World®.

Good to know
Byen har ca. 2. mio. indbyggere.
Austin er kåret som 2. bedste amerikanske by at leve i. (Af US. News & World Report.)
Forbes Magazine udnævnte Austin som USA’s Next Boomtown i 2016.

Fun to know
Austin er hjem for over 1 mio. flagermus, der hænger ud under Congress Avenue Bridge fra april til oktober.
Austin har USA’s tredjestørste LGTB-indbyggertal.

Klima:
Gennemsnitstemperaturen er 21 grader. De varmeste måneder er juli og august med ca. 36 grader. De koldeste måneder er januar og februar med ca. 16 grader.

Kilder:
austintexas.org og usclimatedata.com

Book din rejse til Austin med Icelandair her

SE MEST POPULÆRE ARTIKLER HER

Indlæs flere

Soulaima Gourani


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.