Klimavenlig skiferie


Klimavenlig skiferie

Findes det? Nej lad os være ærlige det gør den ikke, men man kan gøre lidt for at prøve at trække i skitøjet med lidt bedre samvittighed. Og mange skisportssteder prøver at gøre noget i den grønne retning, så selvom der stadig er lang vej så sker der lidt.

I følge Verband Deutscher Seilbahnen så er det gennemsnitlige daglige energibehov for en ski gæst 16 kilowattimer. Til sammenligning bruger en gennemsnits dansker ifølge Dansk Energi 4,5 KLW. Så nej en skiferie er ikke ligefrem miljø venligt.

Hvordan kan jeg så gøre min skiferie mere grøn?

1. Vælg at gøre selve transporten til en del af oplevelsen og tag toget eller kør i el bil.

2. Undersøge  hvilket skiresort er mest grønt.

Skisportsstedet Schmittenhöhe – Zell am See er et af de første i Salzburgerland til at gå meget op i miljøvenlighed.

Schmittenhöhe i Zell am See udvider løbende sit engagement i miljø- og klimabeskyttelse. Resortet bruger solenergi og arbejder på miljøcertificering. Schmittenhöhebahn AG liftoperatørskontorer opfylder alle krav til energibesparende bygninger. Snefremstillingsoperationer fokuserer på ressourcebeskyttelse, herunder måling af snedybde. Biogas bruges til brændstof til skidoos. Der er et opladningspunkt til elbiler i base stationen ved areitXpress-liften.

Togstationen Zell am See ligger 500 meter fra skisportsstedet (cityXpress gondol lift).
Omfattende skibusnetværk – så man undgår for meget bil kørsel for den enkelte
Regionen Zell am See-Kaprun driver et omfattende netværk af gratis skibusser. Skibusser kører mellem Zell am See-areitXpress-Kaprun-Kitzsteinhorn og inden for Zell am See og Schüttdorf. Der er også en skibus til Schmittenhöhebahn-liften og fra Thumersbach.

Desuden kører snowmobilerne ved hjælp af biobrændstof, der udelukkende er fremstillet af vedvarende ressourcer. Og hele sommeren plantes græs og træer i bjergene for at give tilbage til naturen.

Lyst at stå på ski i Zell am Zell læs mere her

Klimavenlig skiferie

Obertauern

Næsten hele skisportsstedet Obertauern opvarmes ved hjælp af miljøvenlig biomasse varme produceret af Obertauern-varme anlæg. Dette muliggør en bæredygtig produktion af varme i en højde på over 1700 m, selv under de mest ugunstige vejrforhold.

Læs mere om skisportsstedet Obertauern her

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (Skicircus)

Et velfungerende skibussystem er højt prioriteret i Skicircus. Skisportstedet har også solceller og varme genvindingssystemer. Pistemaskinerne er udstyret med et sofistikeret system til måling af snedybde på pisterne. Det GPS-kontrollerede pistesystem muliggør effektiv styring af sne. Ingen kemikalier bruges når der laves kunstig sne.

Lyst at stå på ski i Saalbach se mere her

3. Mange hoteller går også op i at være miljøbevidste, så kig dig også omkring inden du vælger hvor du vil bo

Der er fx Holzhotel Forsthofalm:

Et miljøvenligt hotel, bygget af træ, sten og glas for at passe perfekt ind i naturen.  Avanceret ski in & ski out hotel konstrueret under hensyntagen til de højeste miljø- og energieffektivitetsstandarder.
‘Designed by nature’ er det tema, der kører gennem hele hotellet, som har tagterrasse og pool og en smuk panoram udsigt
Foruden sædvanlige vinteraktiviteter er Forsthofalm det perfekte sted for golfspillere om sommeren, da Salzburger-landet er hjemsted for over 17 billed perfekte golfbaner.

Hvad gør hotellet miljø venligt:

100% vedvarende energi
Økologisk eller lokal mad
Bilfri tilgængelighed
Økologiske rengøringsprodukter
Mere end 80% genanvendelse af affald
Energibesparende lys
Grøn bygning
Solvarmepaneler til varmt vand
Reducerende vandstrøm
Genvinding og genbrug af regnvand
Naturlig klimaanlæg eller klasse A klimaanlæg
Hvidevarer i energiklasse A

Se mere om hotellet her

LÆS SENESTE ARTIKLER HER

Felecool


Følg mig her:

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.