Smager en tissemyre af citron?


Smager en tissemyre af citron?

Hvad er smagen af Samsø? For mange er det nok Samsø kartofler og søde røde jordbær, man først kommer i tanke om. Men Samsø kan så meget mere end det. Her dyrkes vin og laves gin af orangemyre også kan du få verdens bedste kartoffel pizza. Samsø charmer sig hurtigt ind på dig, med sin smukke natur, bondehuse med farvede døre, hyggelige havne og stille øliv

Sams Island Distillery

Lad os starte med om en tissemyre smager af citron? Ja det gør orangemyren faktisk, og det ganske meget endda må man sige. Prøv selv at bide en over og slug den. Orangemyren er nært beslægtet med den sorte havemyre. Myrerne har en blank, sort farve, og du kan i øvrigt genkende dem på deres duft og smag af revet appelsinskræl. Blandet med tidligt plukket enebær udgør orangemyren de vigtigste ingredienser i Sams Island Gin. Begge dele naturligvis håndplukket af Sam selv på Samsø. Eller det vil sige myrerne har han suget op og ca 2000 stk er nok til at producere hans gin. Han laver også rabarber gin og æble gin selvfølgelig også af lokale råvarer.  Samsø kartoflen bruger han til at lave vodka og snaps på.  Tag et smut forbi ham, og smag på en myre også kan jeg klart anbefale rabarber gin med lidt iskold champagne i.

Se mere her

Smager en tissemyre af citron?

Brundby Rock Hotel

Bo hos Rasmus og Guf på Brundby Rock Hotel, Danmarks eneste rock hotel. Her er det musikken der er i højsæde “No Music, No Life” Desværre besøgte jeg stedet, inden der var startet op med koncerter efter corona nedlukning, så jeg har rocken tilgode til næste gang jeg kommer forbi. Hvilket jeg helt sikkert gør, for her er top hyggeligt, dejlig mad og skønt selskab. Her en en hjemlig og hyggelig stemning og Guf har udvidet med luksus lejligheder i den gamle bagerbutik, 50 meter fra hotellet. Her kan du bo i den turkise suite med spabad, eller det blå værelse med balkon. Villaen “den gamle bagerbutik” har 5 værelser, et fællesrum og en lille gård, med borde og stole.

SE MERE OM BRUNDBY ROCKHOTEL HER

Nordby13

Lasse og norske Anette servere øens lækreste mad, enkle dansk/franske retter med stor smag.  Her er det selvfølgelig kun lokale råvarer der kommer på din tallerken. Både fordi de går efter det norske koncept ”kortrejst mad”, men også fordi Samsøs råvarer er i en klasse for sig. Lige fra de første asparges, over sommerens solmodne jordbær og kartofler, til efterårets grønkål og græskar. Så lokale at man ved at det er Mogens der har fanget den hummer jeg sidder og indtager til forret. Og den smager fantastisk og det gør den havtaske også jeg får efterfølgende. Det er lang tid siden jeg har følt behov for at spørge om ekstra kartofler, men de lokale samsø kartofler, smager bare af mer.

Se mere om Nordby13 her

Issehoved og Ballebjerg.

Et godt tip er at spise ved 19 tiden også kører til Issehoved, Samsøs nordspids og nyde det smukke aften lys, hilse på køerne og fårerne der går rundt og græsser på bakkerne. Her er masser af muligheder for at vandre eller blot gå en lille aftentur. Bagefter er det tid til solnedgang. Hvis du skal have øen absolut bedste spot til at se solnedgangen, så er Ballebjerg stedet. Dog skal du vide at du nok ikke er der alene. For dette er virkelig The Perfect Spot og mange kommer med tæpper,vin og snacks og sidder og nyder udsigten over bakkerne, havet og Tunø og ser solen gå ned bag stor rund og rød bag Jylland.

Smager en tissemyre af citron?

Samsø vin

Hos Alstrup vin emmer det af Morten Korch stemning på den 4 længet gård, hvor vinranker gro lige ud foran. Sti og hans familie har produceret vin i 16 år. I 2004 blev de første vinplanter sat og første produktion Cuvee Sofia var klar i 2006. Alstrup Vin dyrker druetyperne Rondo, Regent og Bolero. Jeg købte en spændende Rose, flaske nr 92 ud af  de 97 rose vine som de har produceret i år. I alt produceres her 5- 600 vine. Vidste du at vinranker vokser næsten 11 cm i døgnet?

LÆS MER OM ALSTRUP VIN HER

Samsø Bær

Man kan ikke besøge Samsø om sommeren uden at smage på de mange skønne bær. Jordbær, solbær, stikkelsbær, kirsebær og ribs. Og snakker vi så om at drikke det, så skal man ikke glemme rabarbersaft. Rabarbernes skønne kombination af sødme og syre giver drikken en frisk og lækker smag, mmmh husk at købe rigeligt så du kan tage med hjem. Tilsæt lidt mynteblade og det blir ikke bedre.

Hos Samsø Bær kan du købe både bær, saft, snaps, marmelader af lokale bær. Fik du ikke købt nok med hjem, så kan du købe mer her Samsøbær

Smager en tissemyre af citron?

Madsnedkeriet

Street food og bistroretter med udgangspunkt i de samske råvarer. Smag blandt andet deres Samsø fritter og har de rimmet laks på menuen, så kan jeg klart anbefale den. Stort set alle ingredienser hos Samsø Madsnedkeri er hentet ude i den samske natur. Her er top hyggeligt i deres gård, hvor du sidder ved langborde og spiser.

Du kan også købe deres hjemmelavede specialiteter i butikken: koldpresset rapsolie, hybenrose-eddike, paradisæble-sirup, strandhybensyltetøj og meget mere.

SE MERE OM MADSNEDKERIET HER

Ildegal

Her serveres verdens bedste kartoffelpizza. BUM. Sådan er det bare, aldrig har jeg smagt så lækker en pizza. Om det er de lokale Samsø kartofler, der er skåret så fint så fint, osten, olivenolien, urterne eller den lækre sprøde bund som gør tricket, men det smager forbandet godt. Bunden er selvfølgelig økologisk langtidshævet og lavet på lokal Samsø mel.

Absolut et must try

Find din nye yndlings pizza her

Alt i alt smager Samsø bare af dansk sommer når den er bedst.

 

FIND MERE INSPIRATION TIL DIN FERIE I DANMARK HER

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

 

 

 

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

Felecool


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.