Kender du Felecool og Dominica?


 

Det er vel i grunden de flestes ultimative drøm at få penge for at rejse. At leve af at rejse. For at rejse er at leve. H.C Andersen ævlede også om det. På rejser oplever vi alt det, vi ikke er vant til. Vi opdager nye steder, mad og mennesker, og det er både spændende og anderledes. Det gør os kloge, glade og, ikke mindst, meget brune. Det eneste hårde ved at rejse er, når man skal hjem. Til vasketøj og regnvejr.

Men “nogen” behøver ikke umiddelbart at trækkes med møgvejr og hverdagstrivialiteter.

Det er faktisk vildt hårdt at rejse, fortæller Felecool, og jeg ser vantro på ham og griner overbærende.

Felecools liv som instagrammer

Fedjas SalihbasicsFelecool på Instagram – liv og arbejde ER at rejse. Han har zoomet ind på det perfekte motiv i det meste af verden – og lidt til.

Fedja står bag en af de der fantastiske, æstetiske Instagram-konti, hvis liv vi andre savler over, når vi endnu engang ser et nyt motiv eller en story, der hiver os med på eventyr.

Ca. en halv million mennesker har valgt at følge Felecool på Instagram. Og her viser han en overflod af skønhed, oplevelser og wow-moments, som sår drømmen om drømmerejsen.

For når det ser allermørkest ud i Danmark, så står Felecool og fodrer Instagram med drømme.

Jeg rejser til mange “skjulte” steder. Og det er det, jeg mener – det kan være ret hårdt. For der går ikke altid et fly, eller måske skal jeg ud og køre i bus, som permanet truer med at køre ud over en skrænt. Det er bare ikke som herhjemme, hvor alt fungerer. Det kan være sindssygt frustrerende at stå og diskutere med en, der ikke forstår engelsk og heller ikke i dag kan få mig videre på min rejse, griner Felecool med en varm latter.

I det hele taget virker Felecool som en lun fyr. Man mærker en ro i hans selskab, og hans store hænder får kaffekoppen til at syne lille. Jeg forstår de perfekte motiver, som oversvømmer hans Instagram; der er ikke ét rystet foto imellem.

Jeg synes, alle skulle rejse mere – hvis de altså kan, skynder Felecool sig ydmygt at tilføje. For han ved udmærket, at han er lidt mere heldig end de fleste.

Det er vigtigt for forståelsen, mennesker imellem, at vi ser ud over vores egen næse. Hvis bare vi forstod hinanden bedre, havde mere tolerance og tålmodighed med hinanden. Hvis vi droppede fordommene, så ville verden være et endnu smukkere sted, siger Felecool, som altid forsøger at møde verdens kulturer med et åbent sind. “Så forstår man bedre, hvor folk kommer fra”, mener han.

Orkanen Maria der ramte Dominica

– Jeg er lige kommet hjem fra Dominica, som sidste år blev ramt af en voldsom orkan, fortæller han og rykker på den bløde stol, han sidder så bekvemt i.

En kategori 5-orkan ramte den caribiske ø med vindstød på 260 kilomenter i timen og smadrede alt på sin vej. Indbyggerne på øen var uden vand og strøm, og veje blev totalt ødelagt af vandmasserne. “Maria”, som orkanen blev navngivet, er den kraftigste, der har ramt øen. Kun orkanen “David” i 1979 var også en kategori 5, men ”Maria” formåede at ødelægge mere. 28 personer blev dræbt, mens der stadig savnes 38.

Og Dominica lider stadig voldsomt under orkanens ødelæggelser, for øen er den fattigste i Caribien. Der er rationer på mad, og flere af de smukke turistattraktioner er stadig ufremkommelige. Men Felecool mener, at turisterne, netop derfor, skal rejse til Dominica, for det er, som han siger, “et af de smukkeste, unikke steder, jeg nogensinde har været”.

Velgørenhed på Dominica

Jeg rejste sammen med Go Traveling International  til Dominica for at få fokus på den hjælp, som øen mangler. Det er svært at få de lokale til at arbejde, for det er som om, at de har givet lidt op. Og det forstår jeg! For lige om lidt, så rammes de igen af en orkan, og de har brug for motivation og struktur, siger Fedja, der mener, der er al god grund til at komme af sted og hjælpe til.

Vi hjalp med at rydde stier i et helt ustyrligt smukt stykke skov, hvor stierne var ufremkommelige pga. væltede træer. Det er noget af det hårdeste, jeg har været med til. Det var varmt og fugtigt, og vi knoklede. Det var helt vildt at se de resultater, vi var med til at lave. Hvis de væltede træer bliver fjernet, så er der turister, der vil derud og opleve den helt unikke natur. Det giver arbejde til hoteller, til restauranter, til taxaer, til guider – penge til øens indbyggere, fastslår Felecool og tilføjer: Måske fik vi ikke store bøffer på et femstjernet hotel, men vi boede med den smukkeste udsigt, badede i turkis vand og havde kridhvidt sand mellem tæerne, og så spiste vi friske hummere i rå mængder, for dem kan man selv fange!

Du kan selv hjælpe

Hvis du skulle få lyst at opleve denne unikke ø, og samtidig få en aktiv oplevelse med i købet ved at lave lidt velgørenhed, så har Dominica lavet nogle specielle Volentourism pakker du kan booke.

Se mere om det projekt her:

 

SENESTE ARTIKLER

 

 

Felecool


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.