Jylland rundt med Small Danish Hotels


Jylland rundt med Small Danish Hotels

Hvorfor begrænse din ferie i Danmark til et sted? –  Når Small Danish Hotels har over 60 forskellige hoteller rundt omkring i landet. Tag på et roadtrip i det jyske, oplev forskellen i naturen og hyg dig på forskellige hoteller. Start i Nordjylland i natur smukke Thy, kør ned langs vilde Vesterhavet og Vadehavet til du rammer grænsen til Tyskland. Tag op af østkysten og afslut turen på den jyske næsetip Djursland og du har været igennem noget af Danmarks smukkeste natur.

Tag på et roadtrip i Jylland på Small Danish Hotels hoteller, og få 5 forskellige hotel og natur oplevelser

Hotel Thinggaard og Thy Kurbad

Start i Thy på Hotel Thinggården, som ligger i Hurup og her kan du fx vælge en spa weekend eller et gourmet ophold. Maden er superb og Michael Thinggaard tager imod dig, som var det i hans eget hjem.  Thy Kurbad som ligger blot 2 min gå gang fra hotellet, skal nok opfylde alle dine vådeste spa drømme. Her er en virkelig fin spahave med udendørs sauna med glasbund, der er bygget på pæle i en sø med guldfisk. Derudover er der en 8-personers spa, et vildmarksbad der bliver fyret op med brænde, samt en svedetipi med rigtig indianerstemning. Indendørs kan du dase i en finsk sauna, en biosauna, en soft sauna hvor lyset skifter farve, samt en saltgrotte. Der udover er der dampbad, oplevelsesbruser, koldtvandsrum, varmebænk m/fodbad, 2 infrarød kabiner og stort massagebassin, hvor du kan ligge og se på stjernehimlen. Wow siger jeg bare.

National park Thy og Agger

Hotel Thinggaard ligger perfekt i forhold til at opleve National park Thy og Agger.

Start med en tur til Lodbjerg Fyr, gå en tur op i fyret og se udsigten over heden og havet og er du frisk på en lille gå tur, så er det en smuk tur ned til havet.  Næste stop Agger. Få en kop kaffe på Design Agger, hvor du også kan shoppe lidt lokalt dims, eller smut i Heavy Agger og nap en LP med hjem. Spis en kæmpe softice fra Vesterhavs Hytten og kør ud af Agger Tange og se den smukke natur, aldrig har jeg set så mange svaner samlet et sted. Sving ind på stranden på tangen og nyd synet og bruset fra Vesterhavet.  Naturen er virkelig fantastik her og har du ikke fået nok, så kør til det lille fiskerleje Stenbjerg, køreturen dertil er så fin og  når du kommer frem kan du nyde synet af  farvede fiskerbåde som ligger på stranden og de små fiskerhuse. Solnedgangen skal du nyde fra klitterne i Nørre Vorupør, mens surferne tålmodige ligger i havet og venter på den helt rigtige bølge.

Brug et par dage til at nyde Thy og naturen også er det tid til at køre lidt længere ned af kysten. Turen går nemlig herfra til Ringkøbing.

BOOK DIT OPHOLD PÅ HOTEL THINGGAARD HER

SE MERE OM SYDTHY KURBAD HER

Jylland rundt med Small Danish Hotels

Hotel Fjordgaarden

Klassisk  stilrent 4 stjernet hotel beliggende i Ringkøbing, kun 10 km fra Vesterhavet og lige ved Ringkøbing fjord. Vesterhavet med dets brede kridhvide sandstrande, måske de smukkeste i verden, klitterne og vinden i håret er klart et kæmpe trækplaster. Men hotellets nye kurbad er bestemt en hård konkurrent. Synk ned i både indendørs pools og en udendørs på tagterrassen med udsigt over fjorden, og lad roen falde over dig. Her er saunaer, fodbad og skønne behandlinger på menuen. Forkæl dig selv med et kurophold og snyd ikke dig selv for den lækre mad i restauranten. Ringkøbing centrum ligger 5 min gå gang derfra, med hyggelige cafeer, shopping og charmerende huse med røde tegltage. Er du til kite eller windsurfing så er fjorden et perfekt sted.

Se mere om Hotel Fjordgaarden her

 

Man får aldrig nok af Vesterhavet eller kurbad for den sags skyld, men lad os forsætte turen helt ned sydpå til Tønder.

Tønderhus

3 stjernede Tønderhus må være Small Danish Hotels mest sydlige hotel og ligger blot 5 km fra grænsen til Tyskland. Med sin perfekte placering midt i Tønder centrum er hotellet et godt udgangs punkt for at opleve byen. Lige ved siden af ligger  Tønder vandtårn, som i dag er indrettet som museum for den berømte møbelarkitekt Hans J. Wegners stolegave anno 1995. Tønder er en af Danmarks ældste byer, og Uldgade er nok byens hyggeligste og fineste med brostensbelagt gade, smalle, aflange huse – ofte med en gavl ud mod gaden og med flotte udsmykkede døre, som hver især er unikke. I gågaden finder du Det Gamle Apotek, fyldt med hyggelig brugskunst og gaveideer, også kan du slå dig ned på Kloster Cafe’en på torvet lige overfor og smage lidt lokalt øl.

Tønders ældste hus

Kloster Caféen, regnes som Tønders ældste hus. Dette prægtigt sengotiske gavlhus, der kendes fra middelalderen, menes opført i 1520 som Gildehus for Tønders Kalende Broderskab. Huset er i dag Danmarks eneste bevarede kalendehus. Kalendehuse blev brugt til indtagelse af mad og drikke efter gudstjenester.

Kør en tur over grænsen og shop amok i en af de mange grænsebutikker eller kør langs vadehavet og nyd den smukke natur, lav et stop i Møgeltønders brostensbelagte slotsgade og spis en gang biksemad på Mormors Lille Cafe, også blir man nødt til at slutte af med et stykke lagkage. Forsæt turen ud til Rømø, turen hertil langs vadehavet og over dæmningen er så smuk, også skal du selvfølgelig ud og køre på Lakolk stranden.

Du kan nemt bruge et par dage i området, men turen går nu op igen af østkysten.

BOOK DIT OPHOLD PÅ TØNDERHUS HER

Jylland rundt med Small Danish Hotels

Skanderborg Hus

Beliggenhed, beliggenhed – Hotel Skanderborghus ligger så fint placeret lige ved Skanderborg sø og tæt på byens centrum. Det gode personlige værtskab som Small Danish Hotels står for kommer  virkelig til udtryk her. Værtsparret Claus og Britt Slott har drevet Skanderborghus siden 2018 og man kan mærke at de elsker det og har styr på alt der foregår på hotellet. Frem til august 2020 kan du booke et weekend ophold til kun 1095,- pr person incl 2-retters middag fredag og 3-retters middag lørdag efter kokkens eget valg.

Danmarks højeste punkt

Her er masser af ting at se i området, kør fx en tur ud til Himmelbjerget, som nej ikke er Danmarks naturlige højeste punkt. Forventer du et dansk Mount Everest når vi taler højeste punkt, så bliver du skuffet, faktisk så ville du nok knap  ligge mærke til stedet, hvis du ikke ved hvor du skal kigge. Danmarks naturligste højeste punkt er Møllehøj med sine 170,86 meter, stærkt forfulgt af Yding Skovhøj med 170,77 meter og Ejer Bavnehøj med 170,35 meter – et close race må man sige og derfor bliver det til stadig diskuteret, hvilket sted er den rette vinder. Himmelbjerget finder du først på 7 pladsen med sine 147 meter. En ting alle stederne har tilfælles er at de ligger tæt på Skanderborghus

Nu går turen øst på, som i det østligste man kan komme i Jylland. Vi skal ud på Jyllands næse, helt ud på næsetippen, Djursland.

BOOK DIT OPHOLD PÅ SKANDERBORGHUS HER

Jylland rundt med Small Danish Hotels

Gjerrild Kro

Wow for en natur her på Jyllands næsetip. Det er bestemt besværet værd at køre en lille tur rundt og se Mols og Mols bjerge på vejen. Se Kaløvig, Knebel og det smukke bakkede landskab som Nationalpark Mols bjerge byder på. Bor du på 3 stjernede Gjerrild kro så er du tæt på  super hyggelige Bønnerup Havn, hvor du skal spise frokost på havnekajen på Kaj Kanten, der kun servere fiskeretter. Kaj Kanten er ejet af krofatter Hilding, der også ejer Gjerrild kro, hvor han har huseret i mer end 30 år, men en drøm om et lille sommerferiejob ved havet, skabte ideen til Kajkanten. Hilding er en skøn krovært og  kender og elsker området, så mangler du inspiration til, hvor din dagstur skal gå hen, så er det bare at spørge. I baghaven til Gjerrild kro ligger Sostrup Slot og Kloster, som du bestemt må over at se. Slå også en smut forbi Fornæs Fyr, Sangstrup klinter, Sletterhage Fyr og Gjerrild Nordstrand alle steder helt fantastiske naturoplevelser.

Har du børn med er her masser af aktiviteter: Regatten Jylland, Kattegat centret, Ree Park Safari og Djurs Sommerland og den 250 km kyststrækning byder på masser af børnevenlige strande.

Og glem ikke at shoppe i to af Danmarks hyggeligste købstæder Ebeltoft og Grenaa.

Turen ender her på Djursland, og intet sted er mere passende end Bønnerup strand, som med sit smukke hvide sand og klare vand, udgør en smuk afslutning. Beriget med noget af Danmarks smukkeste natur og hyggeligste hoteller, går turen hjemad.

BOOK DIT OPHOLD HOS HILDING PÅ GJERRILDKRO HER

Jylland rundt med Small Danish Hotels

 

Om Small Danish Hotels

Small Danish Hotels er små, håndplukkede kroer, hoteller, slotte og herregårde, der oser af charme, nærvær og varme. Fælles for dem alle er, at de lægger vægt på den personlige betjening og det gode værtskab.

Small Danish Hotels er en frivillig forening, der består af individuelt ejede kroer, hoteller, slotte og herregårde over hele Danmark. Alle er klassificeret med minimum 3 stjerner i Hotelstars Union’s hotelklassifikation. I alt råder Small Danish Hotels over ca. 4.000 værelser.

Find inspiration til din næste ferie med Small Danish Hotels her

 

FÅ MERE INSPIRATION TIL DIN FERIE I DANMARK HER

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

Felecool


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.