Findes paradis på jord?


Hvad er paradis for dig? Det er der nok mange meninger om, men for mig er det ingen turister, palmer, regnskov, hummer i store mængder, smuk uberørt natur, pastelfarvede huse, øde strande og ægte og skønne, åbne mennesker. Hvis det rimer på, hvad du synes, paradis er, så er Dominica det bedste bud på din næste ferie.

Ingen turister – hvorfor?

Dominica blev hårdt ramt af orkanen Maria i september 2017, og øen slikker stadig sine sår efter ødelæggelserne. Skønt befolkningen er kommet langt, er turisterne stadig ikke vendt tilbage; måske på grund af de store udfordringer, øen stadig har. Det giver dig imidlertid muligheden for at få denne stadig smukke, grønne, vilde ø næsten helt for dig selv. og hvad kan være mere paradis-agtigt end det? Grib denne sjældne mulighed, og kom på dit livs eventyr.

Her mine tips til, hvad du bare må se på denne eventyrø, hvor bl.a. Pirates of the Caribbean 2 blev optaget. Forvent dig ikke 5-stjernet luksus, men en autentisk oplevelse af at være en af de første til at opdage et land, mens det stadig er dejligt uspoleret af turister.

Her skal du spise:

Madiba ligger i Portsmouth – Svælg i de lækreste hummere på denne lille hyggelige interimistiske strandbar, og skyl dem ned med en kold lokal Kubuli-øl. Enkelt og simpelt, men så lækkert og top hyggeligt.

Se hvor hyggeligt Madiba er her

Sunset Bay Club ligger hyggeligt lige ud til stranden, som har lidt en del overlast af orkanen, men solnedgangen er stadig lige så smuk, som den altid har været, og stedets grillede hummer smager skønt.

Fort Young Hotel

Øens bedste hotel, som ligger i hovedstaden Roseau, byder på lidt finere dining og er super romantisk om aftenen i stearinlysets skær med havets brusen som akkompagnement.

Se hotellet her

Dette skal du opleve:

Emerald Pool

Det smukke vandfald har også lidt under orkanen, men stierne er blevet ryddet, og selv om det ikke er lige så grønt og tilvokset som før orkanen, så er det stadig meget smukt og et must see. Medbring et håndklæde, og få dig en dejlig kølig svømmetur.

Ridetur på stranden

Tag med Rainforest Riding på hesteryg; hestene er nemme at ride, og turen på stranden i vandet er fantastisk. Faktisk ligger stedet ved en af de få hvide sandstrande på Dominica, der ellers primært har sort sand, da øen består af 9 vulkaner. Stranden er så fin, og vandet er helt turkisblåt og krystalklart.

Rid med her

Roseau Valley

Her ligger bl.a. øens smukkeste vandfald, Trafalgar Falls, som er to vandfald ved siden af hinanden, omkranset af vild, grøn vegetation. På vejen kan du også få dig en lille svømmetur ved Titou Gorge. Her kan du svømme ind i en grotte, hvor et vandfald gemmer sig. Tag dig god tid på denne tur gennem Roseau Valley; den gemmer på mange smukke udsigtssteder og har noget af den smukkeste natur på øen.

Mero Beach

Især søndage er super hyggelige på denne smukke strand. Hæng ud med de lokale, og husk at spise frokost på en af de små simple pastelfarvede strandbarer, der griller de lækreste kyllingevinger og fisk. Skyl maden ned med en hjemmelavet mangojuice, der smager himmelsk. Der er dog mangel på mangoer efter orkanen, så den serveres kun indimellem.

Syndicate Nature Trail

Disse smukke nationalpark-vandrestier er ved at blive ryddet af frivillige lokale kræfter og af velgørenheds-pakkerejser, du har mulighed for at købe som turist. En del er klar, og du har virkelig mulighed for at komme ud og vandre i uberørt natur og se smukke vandfald. Tag gerne en guide med; du har ikke lyst til at fare vild og pludselig finde dig selv midt i en ganya-mark, for så er der stor sandsynlighed for, at du bliver kidnappet og beholdt der, til høsten er i hus, og alle beviser er fjernet. Hashhandlen er stor fra Dominica og er ikke noget, de er så vilde med at tale om.

Læs mere om velgørenhed på Dominica her

Soufriere og Scotts Head

Denne del af øen er den, der led mest skade under orkanen, og flere mennesker mistede livet, da store mængder vand, mudder og træer væltede ned mod deres skrøbeligt byggede træhuse. Vejene er ryddede, men stadig ret smadrede, så få en guide til at køre dig, eller husk at leje en firhjulstrækker. På trods af de smadrede huse, som stadig har deres pastelfarvede charme, vejene og naturen, der har lidt et knæk, er sydvestkysten virkelig en smuk del af øen, og dem, der bor her, har stor brug for, at turisterne kommer igen og bruger penge. Scotts Head er en lille fiskerby og en lille halvø, der med et smalt stykke strand imellem, med Atlanterhavet på den ene side og det caribiske hav på den anden, munder ud i en lille ø. Caribiens navn på halvøen er Cachacrou, bogstaveligt talt “en hat, der bliver spist”.

Indian River Row Boat Safari

Fra Portsmouths bred roer erfarne bådsmænd dig i et afslappet tempo ned ad floden og fortæller om dyre- og plantelivet langs de sumpede flodbredder. Se, hvor scener fra Pirates of the Caribbean er optaget, kig på krabber og fugleliv, og hør om – og se med egne øjne –orkanens ødelæggelser.

Se mere her

Hvor skal jeg bo?

Mange hoteller blev ødelagt under orkanen og nogle helt udslettet. Dem, der er tilbage, er stadig ikke helt oppe at køre, så forvent ikke den vilde luksus. Her er et par steder, jeg kan anbefale:

Picard Beach Cottages

Små simple hytter på stranden, som du har næsten for dig selv, kun delt af en lille simpel strandbar, som ligger lidt længere nede ad stranden, hvor nogle få lokale hænger ud om aftenen. Hytterne har et lille køkken og et soveværelse, hvor du sover under myggenet. Vi var de eneste på hotellet i de 3 dage, vi var der, og deres restaurant, der tidligere var en af øens bedste, venter stadig på nye gæster, så de kan få kvaliteten op igen. Vi nød stort af det og fik serveret simpel mad ved et bål, vi havde fået lov at lave på stranden foran vores hytte. Her sad vi til langt ud på natten og så på stjerner ved bålet, mens vi drak kolde øl. Det er da luksus på den helt simple, skønne og autentiske måde, og det er sådanne oplevelser, du har i vente på Dominica – det er blot at gribe dem.

Se mere om hotellet her

Fort Young Hotel

Øens bedste hotel og næsten helt tilbage i samme form som før orkanen, dog er der stadig en del, der er ved at blive renoveret, så det er ikke helt et 5-stjernet hotel. Hotellet ligger i Roseau lige ud til vandet, og du kan nyde synes af solen, der gå ned i havet fra din altan, ligge ved poolen og dase, spise en romantisk middag i restauranten, samtidig med at du har byen lige ved siden af til at gå på opdagelse i. Her bliver du mødt af biler med høj musik, rastafarier, gangster-wannabe-typer, farverige kvinder, huse og butikker under opbygning, hårsaloner, hvor de fletter de vildeste styles og halvtomme supermarkeder i et stort og fantastisk pastelfarvet splash.

Fort Young Hotel

Her en video (fra før orkanen)

 

SENESTE ARTIKLER

 

Felecool


Følg mig her:

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.