Costa Del Lolland Falster


COSTA DEL LOLLAND FALSTER

Hvorfor tage helt til Afrika for at tage på safari, når du kan tage til Lolland Falster, og gå i seng med udsigten til Zebraer og giraffer der græsser på savannen. Og ja Mauritius´s strande er eksotiske, men de brede kridhvide strande i Hesnæs og Marienlyst, der bliver ved så langt øjet rækker, kan bestemt også noget. Lolland Falster skal man faktisk slet ikke kimse af.

Go Traveling hoppede i bilen og kørte sydpå. Over Farø broen og drejede til højre mod Stubbekøbing og lod os herfra forføre af Lolland Falster.

Hesnæs – Ligger jeg på en caribisk strand?

Bøgen er lige sprunget ud og skovene er så lysegrønne, at de nærmest skær i øjnene og de gule raps marker stråler om kap med solen. Så det starter på alle måder ret godt og turen igennem Coselitze Østerskov og Bønnet skov til Hesnæs er vanvittig smuk og kalder på op til flere fotostops.

Og man kan ikke lade vær med at falde for Hesnæs charmerende karakteristiske huse beklædt med strå på både mure og tage. Det lille fiskerleje gør ikke det vilde væsen af sig, men charmen er i top og den brede hvide sandstrand med det klare blå vand er fantastisk og fører ens tanker hen på Caribien, dog skal der nok lige skrues 10 grader op for temperaturen (Besøgte stedet 5 maj) , men skønheds mæssigt er den helt med.

Sæt tid af til at gå en tur i enten Coselitze Østerskov eller Bønnet skov og til en lille gå tur i havnen og til at dase lidt på stranden, hvis vejret tillader det.

Efter d. 1 juni så er Pomle Nakke traktør sted igen åbent, så du kan stoppe og spise frokost på kanten ud til stranden.

SE MER OM POMLE NAKKE TRAKTØRSTED HER

COSTA DEL LOLLAND FALSTER

Kunst og romantik

Kør fra Hesnæs til Fuglsang Herregård og gå tur i den smukke park, der hører til herregården. Tag et tæppe med og slå dig lidt ned og nyd haven.

Fuglsang er nemlig ikke blot omgivet af en voldgrav, men også af et smukt haveanlæg, der blev skabt under Poul Abraham Lehn i 1760’erne. Fuglsang Have er en romantisk have anlagt af gartner Johan Ludvig Mansa, der var ansat på Fuglsang fra 1764-1784. Det er nu muligt for private at bo på herregården, som i over et år hundrede har fungeret som refugium for danske billedkunstnere og komponister.

Ved siden af herregården ligger Fuglsang Kunstmuseum, som rummer dansk maleri, skulptur og kunst på papir fra ca. 1780 – 1980. Stedet er desværre pt lukket grundet corona, så tjek deres website ud for genåbning, før du begiver dig på vej.

SE MERE OM FUGLSANG KUNSTMUSEUM HER

BOOK DIT OPHOLD PÅ FUGLSANG HERREGÅRD HER

Shoppe stop i Nykøbing Falster.

Forsæt turen fra Fuglsang mod Knuthenborg safaripark hvor der skal overnattes, men gør et lille shoppe stop i Nykøbing Falster by og gå en tur i latiner kvarteret med de pastel farvede huse og hyggelig butikker. Slå et smut ind i en god gammeldags vin og tobaks handel Marius Mortensens Eftf. og køb lidt god vin eller måske en lokal gin med til at nyde om aftenen. Super cool butik med god service. Køb evt lidt lækker fisk fra fiskebilen, der gerne holder ved byens lille lokale marked i latiner kvarteret, og tag med dig til aftensmad i stedet for at bestille maden i Knuthenborg.

FØLG MARIUS MORTENSEN EFTF. VIN OG TOBAKS HANDEL HER

COSTA DEL LOLLAND FALSTER

Glamping med næsehorn og giraffer

Vi er lige kørt ind i parken, da en nysgerrig struds banker på sideruden og lidt efter løber en flok giraffer over grustien vi kører på. Lidt længere væk går 3 næsehorn og græsser. Nej vi er ikke på safari i Kenya, men i Knuthenborg safaripark, hvor vi skal overnatte i safari telt. Desværre når vi ikke at se cirkus elefanterne, som Knuthenborg har travlt med at færdiggøre et stort område til, men du kan se dem fra d. 1 juni. Når du har købt overnatning i Knuthenborg kan du køre ind i parken fra kl 10 og bruge hele dagen der, hvis du har lyst. Kl 16 får du adgang til dit glamping telt. KL 18 lukker parken, så herefter og indtil kl 10 dagen efter, må du ikke forlade dit telt, for andet end at gå ned at grille din mad på de opstillede gasgrille. Med mindre du har været så smart selv at medbringe mad, som vi klart vil anbefale dig, da det ikke kan siges at være en særlig spændende gril pakke du kan tilkøbe. Ej heller morgenmaden, som bestod af 1 fryse rundstykke, et æg og en lille yoghurt pr person, samt kaffe til 1 kop kaffe, var ikke noget at skrive hjem om. Det kan gøres bedre. Men det er super hyggeligt at sidde på sin terrasse og se på zebraerne, girafferne og gnuerne der går forbi og solen der går ned. Teltet har plads til 6 personer og her er toilet og brusebad og køkken med sidepladser. Covid -19 virus gør også er der kun er en aftenoplevelse med for tiden. Vores var at fodre bavianerne med æbler vi kastede ind over hegnet til dem, måske ikke den sjoveste aktivitet, som man godt kunne savne lidt af, da morgen oplevelsen ikke er muligt for tiden.

Men alt i alt en hyggelig familie oplevelse, som lugter lidt af rigtig safari, med dyrelydene du kan ligge og lytte til i natten.

SE MERE OM GLAMPING I KNUTHENBORG HER

COSTA DEL LOLLAND FALSTER

Maribo Naturpark

Hvis du ikke blev helt mæt af morgenmaden i Knuthenborg, så lav et lille pitstop ved Vin og Brød i Maribo ved torvet inden du begiver dig ud på gåtur. For hvorfor dog ikke mixe morgenbrød, vin og cafe i et – selvom det umiddelbart lyder som lidt af et miskmask, så er her pis hyggeligt med lækkert brød og kager. Og ja hvorfor ikke lige købe en flaske vin med når du nu er i gang, den kan jo altid komme ind handy senere på dagen.

Så går turen ned til den lille havn i Maribo, hvor du kan parkere og gå en lille tur ved Søndersø, som er den største af Maribosøerne. Følg stien langs søen, som tager dig hen til byen varetegn, den imponerende Domkirke. Herfra kan du sejle en tur rundt på søerne med turbåden Anemonen. Båden sejler dog først efter d 13 juni grundet covid-19. Du kan også besøge Frilandsmuseet og se de gamle huse. Gennem 13 huse formidles Sydhavsøernes landbo-samfund og mere end 300 års byggeskikke. Alle sociale lag er repræsenteret.

Maribosøerne er et af Danmarks største ferskvandssystemer med i alt 1140 hektar vandspejl. Søndersø er den største af søerne og Danmarks 8. største sø. Den består af tre bassiner og er med sine 13 regulære øer, 6 småholme og 3 hængesæk øer uden sammenligning Danmarks mest ørige sø. Røgbølle Sø er næststørst, derefter kommer Hejrede sø og Nørresø.

SE MERE OM CAFE VIN OG BRØD HER

SE TIDSPUNKTER FOR SEJLE MED ANEMONEN HER

Dodekalitten – Påskeøerne go home

Højt placeret i ”De Lollandske Alper” kan du opleve det imponerende monument Dodekalitten.

Billedhuggeren Thomas Kadziola har sammen med komponisten Gunner Møller Pedersen skabt en virkelig unik oplevelse af kæmpe sten skulpturer og musik. 10 enorme sten (skal ende med at være 12) udhugget i granit er rejst i en cirkel midt ude på en mark, med udsigt over Smålandsfarvandet. Stil dig i midten af dette imponerende monument, drej rundt og betragt de forskellige ansigter, der indtil nu er udhugget på nogle af de 7 meter høje sten, og lad musikken føre dig væk til vores forfædre og –mødre tid eller ud på din egen drømmerejse. En virkelig fed oplevelse,hvor man føler de synger til en og som man på ingen måde forventer at støde på her midt ude inthemiddelofnowhere og man kan ikke lade vær med at tænke på Påskeøerne med Moai stenstatuerne. Et must see.

Slå et smut ned forbi Kragenæs havn bagefter også kan du jo altid lige nappe en møglækker flæskestegs sandwich på grillen dernede, og se på færgen til Femø og Fejø ligge til og fra.

SE MER OM DODEKALITTEN HER

COSTA DEL LOLLAND FALSTER

Hestehoved strand – Santa Monica

Hestehoved strand ligger lige udenfor Nakskov og sammen med dens spektakulære 190meter badebro, der bringer tankerne hen på Santa Moninca, er den ved havblik det perfekte foto til din Insta feed. Nakskov fjord er en af de mest ørige fjorde og et skønt beskyttet sejlområde med flere sejlrender, så man kan sejle rundt til de mange øer i fjorden. Der er adskillige ankerpladser, broer og havne, hvilket giver gode muligheder for at se de mange seværdigheder og nyde livet på fjorden.

Nysted –  Hvar, Kroatien

Nysted ligger på Lollands sydkyst inde i en lille fin vig. Byens huse ligger helt ned til havnen, og skaber en super hyggelig ferieby stemning, lidt som var man på Hvar, Kroatien. I de hyggelige gader ligger små fine farverige bindingsværks huse, især byens bibliotek er en virkelig flot gammel bindingsværks bygning. Fra havnen kan man se Ålholm Slot, og en aften gåtur på havnen kan bestemt anbefales, se solen gå ned over slottet og snyd ikke dig selv for en is fra havnens lækre iskiosk, der selv bager vaflerne. Du kan også tage på sælsafari fra havnen.

Bo på Nystedcamping som har super fine helt nye kystlejligheder i den historiske skansepavillion som tidligere tilhørte Ålholm Slot. Stue og terrasse har udsigt over Østersøen og Nysted Strand, som ligger et stenkast fra lejlighederne. Her er alt du skal bruge og plads til 6 personer på de 99 kvm. Her er dejligt stort åbent køkken, så du kan handle lokalt ind, og grille på terrassen. Slagteren sælger lækre bøffer fra lokale køer, og du bliver også nødt til at smage den lokale øl fra Krenkerup bryggeri, som du kan købe i byens supermarkeder. Du kan også besøge bryggeriet og få en rundtur og smage på de gyldne dråber på deres traktør sted. Morgenmaden kan du bestille på campingpladsen, så der står varmt brød udenfor din dør om morgenen.

 

SE MERE OM KYSTLEJLIGHEDERNE HER

BESØG KRENKERUP BRYGGERI HER

LÆS MER OM SÆLSAFARI HER

 

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

 

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

Felecool


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.