3 Skønne Small Danish Hoteller på 3 Dage!


3 Skønne Small Danish Hoteller på 3 dage  – af Line Baun Danielsen                                         

Efterårsferien nærmer sig, og rigtig mange af os havde nok drømt om at rejse ud i verden. Det kan vi så ikke. Men Danmark har heldigvis så meget at byde på. Jeg har netop besøgt 3 skønne hoteller på 3 dage! Måske lidt inspiration til Jer, der trænger til lidt ferie og forkælelse.

Sammen med min veninde Charlotte ( ejer af Go Traveling) har jeg været en forlænget weekend og besøgt 3 dejlige hoteller, som alle er del af Small Danish Hotels.

Læs mere om Small Danish Hotels her

Fra Hellerup til Næstved og Gilleleje

Hellerup Park Hotel

Første stop var lige rundt om hjørnet på Hellerup Park Hotel. Ole Andersen, der driver hotellet er faktisk en gammel ven, men jeg har aldrig overnattet i hans moderne og smagfuldt indrettede hotel. Det er idet det hele taget sjovt at opleve en nat på et hotel i sit eget hood – det er ikke hver dag, man gør det. Hotellet har en lidt sjov historie. Det startede i 1923 som en ’herreklub’ under navnet Hellerup Klub. Her kunne det bedre borgerskabs mænd hygge sig med letpåklædte kvinder i smug… I dag er det et nydeligt sted for forretningsfolk, turister og berømte musikere, der gerne vil bo lidt væk fra København, men alligevel tæt nok på. Og så blev hotellet faktisk belønnet med hotelbranchens Oscar i 2015 – og har været nomineret flere gange siden.

Vi spiste på den nyåbnede restaurant Rose Rose, som ligger i tilknytning til hotellet. Total lækker brasserie stemning med smuk indretning, dejlig betjening – og den lækreste mad. Vi startede med hummer efterfulgt af lækre blåmuslinger og drak en fremragende hvid bourgogne til. Vi var kommet lidt sent – og da alting jo lukker kl. 22, nåede vi ikke desserten. Vi gik i stedet tidligt i seng, og jeg sov som en drøm!

Se mere om Hellerup Park hotel her

Book dit bord på Rose Rose her

3 Skønne Small Danish Hoteller på 3 dage  – af Line Baun Danielsen         

Next stop Næstved og Hotel Kirstine

Vores andet stop krævede lige halvanden time bag rattet. Efter morgenmaden satte vi kurs mod Næstved og Hotel Kirstine – en smuk gammel købmandsgård fra 1745 med en velrenommeret restaurant. Vejret var ikke helt med os, så vi droppede planerne om at indtage det nye trætårn Skovtårnet ved Gisselfeld. I stedet tog vi de små hyggelige veje omkring Gisselfeld – besøgte et par hyggelige gårdbutikker bl.a Veras Verden, inden vi fik den lækreste jordskokkesuppe til frokost på Villa Gallina, der ligger utrolig smukt midt i skoven.

Vi nåede lige lidt shopping hos en anden veninde, der har Engbork på gågaden i Næstved,– og jeg fik lige fyret lidt penge af og blev noget uundværligt tøj rigere!

Resten af dagen nød vi på Hotel Kirstine. Først i jagtstuen, hvor vi fik en kold (alkoholfri) øl og lidt sunde snacks. Det er en gammel charmerende bygning indrettet hyggeligt med mange rum og gevirer alle vegne. Eneste minus er, at det lugter lidt jordslået, lige når man træder ind. Men det er en detalje – for stedet er superhyggeligt, servicen i top, værelserne spritnye og rigtig dejlige.

Det samme var den 5 retters menu vi fik om aftenen med tilhørende vinmenu. Det var virkelig forkælelse af smagssanserne, og tjener Jens førte os på charmerende vis gennem denne dejlig aften. Menuen bød på rødbederimmet laks, ristet blomkål m/svampemayo og ristede hasselnødder, Braiseret og sprængt kalvespidsbryst med sursød sauce, ost og til slut pære pocheret i blåbærsaft med røget chokoladeis. Pris for 5 retter 475,- for 3 retter 345, så det er til at have med at gøre.

Se mere om Hotel Kirstine

Se mere om Skovtårnet her

Se mere om Veras Verden her

Se Engbork lækre tøj her

Se mere om Villa Galina her

3 Skønne Small Danish Hoteller på 3 dage  – af Line Baun Danielsen       

Byen på toppen af Sjælland og Hotel Gilleleje Strand

Sidste stop på vores forlængede tøseweekendtur var Gilleleje og Hotel Gilleleje Strand. Jeg elsker den sjællandske nordkyst – og af alle de skønne byer deroppe, er Gilleleje den største og den, der lever året rundt. Så selv her om efteråret er butikker, cafeer og restauranter åbne, og havnen er i fuld gang..

Vi indkvarterede os straks på Hotel Gilleleje Strand, som genåbnede i 2016 efter at have været lukket ned som hotel i en årrække. Gitte Arby, som i dag ejer hotellet, drømte om sit helt eget badehotel, og det tog hende 3 år at få lov! I dag har hun gennem renoveret det lille 3-stjernede hotel, som engang var et eksklusiv badehotel, med tog til hovedindgangen og fri udsigt over strand og hav.

Charlotte og jeg gik en lang tur inden aftenens middag. Gilleleje har mange muligheder – bl.a. kan man gå Kierkegaard-ruten, som jeg tidligere har skrevet på her på bloggen. Vi gik blot rundt og nød fiskerhusene, kirken, havnen – og blev godt blæst igennem.

Man spiser selvfølgelig fisk, når man er tæt på en fiskerihavn! Så vi begyndte med hotellets egen version af en rejecoctail. Det har jeg ikke fået i årevis friskpillede rejse, store hvidløgsmarinerede rejer og pankopaneret tigerreje. Enkelt og godt.

Der var kun én friskfanget rødspætte tilbage – den fik jeg, mens min veninde valgte blåmuslinger. Både rødspætte og muslinger var KÆMPE store! Min rødspætte var super lækker med kartofler, grønt og en lækker persille smørsauce. Der var ikke plads til dessert – men fru Gitte fik alligevel lokket køkkenchefens hjemmelavede chokolade i os. Det var lækkert.

Søndag var det hele slut. Egentlig ville vi have været på Tegners Museum, men det regnede og stormede, så vi pakkede bilen og vendte snuden mod København. Ladt op. Mætte og med smil på læben.

 

3 Skønne Small Danish Hoteller på 3 dage  – af Line Baun Danielsen    

Small Danish Hotels

Small Danish Hotels byder på ophold i hele landet, så hvad end du har lyst til at udforske Jylland, Sjælland og København og Fyn, har de helt sikkert et perfekt sted til dig. De byder på alverdens forskellige typer af ophold. Er du på jagt efter et luksus kroophold, et romantisk hotelophold, spa, billige hotelophold eller måske et hotelophold med middag? De har sammensat en masse spændende kategorier til dig. Ta’ for eksempel et kig på deres forskellige slags weekendophold, wellnessophold, aktiv ferie eller slotsophold.

Læs om nogle af Small Danish Hotels jyske hoteller her

SE MEST POPULÆRE ARTIKLER HER


6 tips til Halkidiki6 tips til Halkidiki Der er intet som Halkidiki”, siger de nordlige grækere, og de ved, hvad de taler om. Halkidiki er på mange måder Grækenlands grønne spisekammer, med de lækreste lokale råvarer. At s...

Indlæs flere

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.