Grækenland som verdensarvsområde


 

 

Grækenland som verdensarvsområde

På grund af landets geografiske placering har Grækenland fungeret som en korsvej af civilisationer, der har efterladt sig spor overalt: i arkitekturen af museer og bebyggelser, miniaturekunst, dagligdagsliv, ernæring og i alle former for populærkunst i de forskellige regioner i landet. Besøgende kan komme i kontakt med denne kulørte og imponerende mosaik gennem denne tur ind i de historiske, kulturelle, kunstneriske og folkloristiske traditioner.


UNESCOs officielle website oplyser:

“De monumenter, der er omfattet af Verdensarvslisten, er udvalgt og godkendt på basis af deres værdi som det bedste eksempel på menneskelig kreativ genialitet. De udviser en vigtig udveksling af menneskelige værdier og er et unikt, eller i det mindste et exceptionelt, vidnesbyrd om en kulturel tradition eller en civilisation, der enten er levende eller er forsvundet. De er direkte forbundet til vigtige stadier i den menneskelige historie, og derfor har de en enestående universel betydning og er en del af menneskehedens fælles arv”.

Photo: GNTO/Athens, Acropolis/ Y. Skoulas

Læs mere: Verdensarvsområder

Monumenter

Bortset fra oldtids-, byzantinske og post-byzantinske monumenter og arkæologiske områder, er der mange andre attraktioner for besøgende. F.eks. de mangfoldige bygninger af forskellige form og anvendelse, der i tidligere æraer er blevet brugt til at opfylde indbyggernes praktiske, funktionelle og sociale behov: broer, vindmøller, vandmøller, springvand, krigsmonumenter og statuer, historiske og offentlige bygninger, selv gamle industrielle bygninger, der i dag bruges til andre formål. De besøgende er interesseret i dem alle, og de bliver flittigt beundret.

Photo: GNTO/Peloponnese, Ancient Olympia / P. Matsouka

Læs mere her: Monumenter

Arkæologiske områder

Grækenland er i bogstavelig forstand ét stort arkæologisk område. Da landet allerede var beboet i præhistorisk tid, findes der spor af menneskelig civilisation overalt, i alle hjørner af landet. De vigtigste arkæologiske områder i Grækenland tiltrækker hundredetusindvis af gæster hvert år. Mennesker fra hele verden kommer for på nært hold at se oprindelsen til vestlig civilisation og for at mærke kraften og vitaliteten, der udstråler herfra. Arkæologiske tjenester og supporttjenester tager sig hele tiden af områderne, så besøgende har adgang til så meget information som muligt og derfor kan nyde besøget i ro og mag.

 

Photo: GNTO Archive, Heraklion, Knossos

 

Læs mere: Archæologiske områder

Events

Grækenland er et sandt paradis for kulturel turisme; en rejse ind i historien og kunstens verden. Uddannelsesekskursioner, teaterpræsentationer, festivaler, pilgrimsrejser, besøg i arkæologiske områder, folkekunst – disse er blot få af de mange ting, Grækenland har at byde på inden for sektoren for kulturel turisme.

Photo: GNTO/Peloponnese, Epidaurus / K. Vergas

Læs mere her: Events

Museer

Græsk kultur er en af de mest symbolske i verden. Beboelsen af Grækenland har fundet sted siden præhistorisk tid, miraklet af den klassiske græske kultur, Byzantiums herligheder, og landets moderne historie, der vækker fantasien.
Grækenland er et kæmpestort udstillingsområde, hvor århundreders indflydelse og hverdagsliv er blandet sammen. Den, der har chancen for at besøge en lille græsk ø, vil helt sikkert lægge mærke til videreførelsen af kulturen, da selv daglige redskaber er identiske med dem, der findes i museernes glasmontrer.

 

 

Photo: GNTO Archive, Athens, Acropolis Museum

Læs mere her: Museer

Slotte

Grækenland, hvor myter og traditionhistorie og kultur spiller en hovedrolle.

Det er altafgørende for et land at kunne vise dets historie til verden og få folk til at ønske at lære den at kende. Ligesom landets middelhavs-naboer har Grækenland været under indflydelse af forskellige civilisationer gennem århundrederne med spor af dem efterladt rundt om i landet for alle at se.

Photo: GNTO/Kos, Castle of Neratzia /Y.Skoulas

Læs mere her: Slotte

Møder

Grækenland er et sted, hvor kultur, kunst og videnskab trives. Landets tradition for at bidrage til globale kulturelle og videnskabelige fællesskaber kombineret med dets uovertrufne naturlige skønhed og fremragende infrastruktur, har gjort det til et ideelt sted at holde konferencer. Gennem de sidste par år har Grækenland oftere og oftere budt lærde, videnskabsfolk og kunstnere velkomne. De har deltaget i symposier, konferencer og udstillinger. Athens International Airport ‘Eleftherios Venizelos’, en af de mest modern lufthavne i verden, har været i drift siden 2001 og været med til at booste muligheden for at organisere internationale konferencer.

Photo: GNTO Archive / Y. Skoulas

Grækenland ligger i hjertet af Middelhavet, tæt på mange øvrige nationer. Store handelsudstillinger såsom Thessaloniki International Fair, er institutioner, hvis prestige har skaffet landet en betydelig placering i det globale marked. Specialudstillinger om arkitektur, byggeri, hi-tech produkter, bæredygtig økonomi og udvikling og mange andre emner holdes året rundt i mange dele af landet og tiltrækker både offentligheden og professionelle fra hele verden.

Læs mere her: Møder

Læs mere om Grækenland her

 SE SENESTE ARTIKLER HER

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.