Chateâu de Fontager og Rhône dalens herligheder


Château de Fontager og Rhône dalens herligheder

Château de Fontager ligger 1 times kørsel fra Lyon´s lufthavn og byder med sin historiske atmosfære på en rejse tilbage i tiden.  Med Rhônefloden som nabo er her skøn fred og ro til fordybelse. Samtidig er slottet det perfekte stop-over, hvis man vil udforske Rhône-dalen, dens verdensklasse vinmarker og  mange gastronomiske højdepunkter.

Slottet har nu fået den vanvittigt dygtige Mai Kappenberger (kendt dansk, schweizisk hotelier, bl.a. kendt fra Kurhotel Skodsborg) bag roret og er genåbnet i sommeren ´22. Der er forestående udvidelser og renovering planlagt, men netop nu er slottet et godt 4-stjernet produkt med en skøn personlig service. Her går personalet lige den ekstra mil længere for at skabe et skønt ophold for dig.

Slottet er danskejet og har både dansk og fransk personale, som smilende tager imod og byder velkommen til 32 værelser i 4 værelseskategorier fra Cozy double til Junior suites – alle værelser er forskelligt indrettet med stor kærlighed til slotsstilen.

Chateâu de Fontager og Rhône dalens herligheder

I sommerhalvåret kan du nyde din frokost/middag på Restaurant La Terrasse med kig til poolområdet og parken og i vinterhalvåret rykkes der indenfor i den smukke gastronomiske restaurant, Chant de la Source, hvor du kan nyde din middag foran den imponerende pejs.

Chateâu de Fontager største attraktion er dog klart den 35 meter lange, smukke pool, hvor du kan dase i solsenge med udsigt til slottet eller slottets fine park. Er du frisk, er der også til lidt enkel træning ved poolen.

Priser fra 150 Euro for 2 personer i dobbeltværelse inklusive morgenbord.

Book dit værelse på Chateau de Fontager her

Château de Fontager og Rhône dalens herligheder

 

Ting du skal opleve i nærområdet:

Cité du chocolat Nyd en verden af fin chokolade i Valrhonas Cité du Chocolat, som byder på sanselige og lærerige oplevelser lige fra smagsprøver til workshops.

Palais du facteur Cheval

I april 1879 faldt postbud Ferdinand Cheval over en sten så bizar, at den vækkede en drøm. Han viede herefter 33 år af sit liv til alene at bygge et drømmepalads i sin køkkenhave, inspireret af naturen, postkortene og de første illustrerede magasiner.

Chateau de Fontager og Rhone dalens herligheder

Maison Delas

Udforsk Rhône-dalens vinruter, begynd med de nærliggende vinmarker, Saint Joseph, Crozes-Hermitage og Tain l’Hermitage. Hermitage bjergskråningen har udsigt over Rhône, hvor vinstokke er blevet dyrket i den nærende jord på  granitskråningerne igennem århundrede, og giver en bemærkelsesværdig højkvalitetsvin.

I bunden af bjergskråningerne  ligger vinbyen Tain-l’Hermitage, som er en populær destination for vinelskere og her skal du slå også et smut forbi Delas vingård/hotel/butik. Udefra gør stedet ikke meget væsen af sig, men når du kommer ind bag den store låge, åbner der sig den smukkeste mest gennemførte stilfulde verden. Shop lidt vin i den smukke butik, her arrangeres også vinsmagninger og du kan komme på besøg i deres nærmest James Bond lignede vinkælder. Du kan også bo på deres udsøgt indrettede hotel, hvor lokale kokke tryller i køkkenet kun til dig.

 

Læs mer om Maison Delas her

Chateau de Fontager og Rhone dalens herligheder

Jardin Zen Eric Borja

Find din indre ro i Eric Borja smukke zen have. Følg de snoede stier rundt i haven, der omfatter en harmonisk samling af træer, blomster, kunstværker og vandfunktioner. Haven er hædret for sin skønhed og er et populært besøgsmål for både lokale og turister

Eric Borja er en berømt kunstner og landskabsarkitekt, hvis arbejde har fået anerkendelse verden over og hans Jardin Zen er et udtryk for hans passion for at kombinere æstetik og økologi i sin arkitektur.

Eric Borja begyndte på skabelsen af zen haven i Drôme tilbage i 1973, og har bl.a også kreeret Garden of Chanels hovedkontor i Neuilly.

Lyon

Tag på en dagstur til Frankrigs gastronomiske hovedstad, Lyon, med sine 20 Michelin-restauranter, herunder den verdensberømte Paul Bocuse restaurant og de mange “Bouchons Lyonnais”. Danmark satte sig jo endnu engang på verdenskortet da Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og hans assistent Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel vandt guld i den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d’Or – også kendt som det uofficielle verdensmesterskab for kokke.

Her er alle gader som små hyggelige Værnedamsvej gader. Et godt tip er at spise frokost på Villa Florentine, maden er udsøgt og for blot 49 Euro får du en meget lækker 3-retters menu. Og så har stedet byens bedste udsigt over Lyon, som du kan nyde mens du spiser. Husk at bestille bord, da stedet af samme årsag er meget populært. Noget andet godt er, at det ligger på toppen af den gamle bydel, så du kan gå lige ned til alle de hyggelige små stræder også kan man jo gå lidt af frokosten af op og ned af de mange trapper, som Lyon by byder på.

Book bord på Villa Florentine her

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.