Stevns en overset perle


STEVNS EN OVERSET PERLE

Stevns og Sydsjælland byder på masser af smukke natur oplevelser. Smid et tæppe og en flaske vin i bilen og slå et smut forbi en af de små hyggelige gårdbutikker fx min favorit Engvang Gård butik og og køb lidt lækkert frugt, brød eller kage og kør på opdagelse i Sydsjælland.

Faxe Kalkbrud

Vi starter lige lidt udenfor Stevns, da du også må have denne oplevelse med på turen. Savner du turkisblåt vand, så er Faxe Kalkbrud et godt sted at starte. Kalken gør at vandet får den vildeste turkisblå farve, og sammen med den kridhvide kalk, udgør den alle muligheder for det perfekte Instabilled.  For 63 mill år siden svømmede  hajer, krokodiller og kæmpe blæksprutter side om side her, omgivet af smukke koraller.  Tilsammen har det, sammen med havets andre dyr og organismer, dannet et 90 meter tykt kalklag, der strækker sig over et område på 45 kvadratkilometer omkring Fakse. Selve kalkbruddet er ca 2 kvadratkilometer stort og her er fundet over 500 forskellige arter havdyr i kalken.

Du kan selv gå på opdagelser her og finde fossiler – det er selvfølgelig på eget ansvar og det er en god ide at med bringe hammer og mejsel hvis du tænker at gå på fossil jagt. Vandet ser mega indbydende ud, men jeg vil gerne advare –  det er grundvand og derfor pis koldt.

STEVNS EN OVERSET PERLE

Sibirien og Vemmetofte kloster.

Sibirien – navnet lugter i sig selv lidt af rejse, og henleder nok mere tankerne hen på Rusland end Danmark. Ikke detso mindre ligger der et smukt område udenfor Faxe Ladeplads mod Vemmetofte, der hedder Sibirien. Her kan du gå tur i både skov og strand, klatre på skrænterne og nyde udsigten ud over bugten. Her kører jeg tit til og går tur og sidder og nyder udsigten. Her er ikke så mange mennesker og køreturen gennem skoven hertil er så fin. Herfra kan du køre forbi Vemmetofte Kloster og gå en tur i den fine park.

Boelsdal kalkbrud og Stevns klint

Stevns klint er hvis du spørger mig en virkelig overset perle, og egentlig nyder os der bor her godt af det, da det også betyder her ikke vælter med turister. Specielt ikke ved Boesdal kalkbrud, hvor du kan gå tur nede i selve bruddet og se den gamle pyramide og langs klinten og nyde udsigten ud over havet. Her er en lille åbning i klinten ud til en lille strand, hvor jeg tit gemmer mig om sommeren og solbader og her er også godt at fiske fra stranden.

Stevns Klint er UNESCO verdensarv, for den gemmer på et dramatisk kapitel af Jordens historie. Mellem kridt og kalk ligger et tyndt lag af Fiskeler, der fortæller om dengang en asteroide ramte Jorden, og dinosaurerne uddøde.

Besøg en lokal gårdbutik på vejen og køb lidt lækkert med at nyde her. Jeg elsker Engvang Gårdbutik, hvor du kan plukke de lækreste jordbær og hindbær fra juni og købe lækre kager, brød og grøntsager.

LÆS MERE OM  ENGVANG  HER

LÆS MERE OM ASTEROIDE OG MASSEDØD HER

STEVNS EN OVERSET PERLE

Højerup Kirke

Besøg Højerup Gl. Kirke, der vitterlig ligger på kanten af  Stevns klint og nyd den fantastiske udsigt over Østersøen. Dette sted er mit eget private helle sted jeg søger til, når jeg har brug for at finde ro. Min fars aske ligger spredt i havet ud for kirken, som var hans yndlings sted at ligge for anker i vores båd, så ham får jeg en lille snak med når jeg kommer her.

Under et stort klinteskred i 1928 styrtede kirkens kor og en del af kirkegården i havet. Kirken er efterfølgende blevet sikret mod yderligere nedstyrtning. Der hvor koret tidligere var, er nu en udsigtsterrasse, hvor du bogstaveligt talt hænger på kanten af klinten med spektakulær udsigt over østersøen og verdensarven.

Kirken fungere ikke længere som almindelig kirke, men er bl.a blevet et yndet sted for bryllupper. Hvilket jeg virkelig godt kan forstå, den er lille, fin, super romantisk og udsigten fåes ikke bedre.

LÆS MERE OM HØJERUP OG STEVNKLINT  HER

Bøgeskoven

Forsæt fra Højerup kirke til Bøgeskoven. Bøgeskoven ligger ned til Bøgeskov havn, som er en lille naturhavn. Her kan du gå en lille tur på havnen og ned langs den lille strand, hvor der også ligger et traktør sted (  tjek for åbningstider) og forsætte ind i skoven. Hvis du er frisk på en længere gåtur så kan du fra Bøgeskov havn også starte ud på Trampestien, som er 20 km lang og går hele vejen langs kysten fra Bøgeskoven og til Rødvig.

Rødvig Badehotel

Har du fået lyst at tage på opdagelse på Stevns, så book dig et par dage på Rødvig Badehotel, som lige inden Covid -19 brød ud fejrede at de var blevet valgt som året badehotel i Danmark. Spis en lækker frokost i gården og gå ture ved Rødvig havn.

 

FÅ MERE INSPIRATION TIL DANMARK HER

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

 

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.