Rock ’n’ Roll, beatniks og spioner i Tanger


 

Find inspiration til din Marokko rejse her

Tanger har altid været en magnet for sære eksistenser, så længe ingen slog hinanden ihjel eller solgte våben, så kunne du gøre som du ville. De fleste var sjælsøgende og ledte efter oplysning og en forbindelse til gamle kulturer gennem den marokkanske livsstil. I Tanger kan du følge i Burroughs og Kerouac og senere i slut 70érne The Roling Stones. Der alle nød bohemelivet i den ukomplicerede by.

Rock ‘n’ roll
Det kan vist ikke blive mere Rock ‘n’ roll end The Roling Stones, Mick Jagger, Keith Richards og Ron Wood og de legendariske mestermusikere fra Jajouka ledet af Bachir Attar, indspillede i tre dage i løbet af sommeren 1989 i Palais Ben Abbou i Tangers Kasbah. I dag er Palais Ben Abbou ejet af Peter Anthony Rodger (Britisk filmskaber og fotograf) og Soumaya Akaaboune (Skuespiller). I dokumentaren af The Roling Stones i Marokko ses de i Palais Ben Abbou, samt Café Baba.

Café Baba
Alle vil med sikkerhed hos enhver guide i Tanger blive præsenteret for Café Baba, som ligger i starten af Medianen lige når man kommer ud fra Kaspaen, og blive tilbudt vandpipe og the med The Roling Stones og billeder fra andre prominente gæster.

Se ‘The Stones In Morocco Part 1’ her
Se ‘The Stones In Morocco Part 2’ her

Beatnicks
Tangier er måske et andet sted end det, der havde plads til beatforfatterne fra 1930’erne og frem, Bowles, William S Burroughs, Jack Kerouac og andre giganter fra det 20. århundredes litteratur, men der er stadig en spændende fornemmelse af, hvad der inspirerede dem.

Cafe de Paris
Dette var angiveligt det gamle tilholdssted for Burroughs, Bowles og alle de Beats, der samlet sig omkring dem “interzone” periode. Det er let at forestille sig dem her. Caféens interiør ser ud til at have ændret sig meget lidt. The Grand Cafe i den gamle medina’s centrale firkant, Petit Socco, var endnu et af deres samlingssteder

Tanger American Legation Museum
Det amerikanske legation museum, er det eneste amerikanske nationale historiske vartegn på fremmed jord, og den første amerikanske diplomatiske offentlige ejendom uden for De Forenede Stater. Placeret i medianens og bestemt et besøg værd. Der kan du besøge Paul Bowles-fløjen, der er en vis fascination ved at se hans voldsramte kufferter derinde, rig på etiketter.

Spioner
Tanger er mødestedet for to have og  to kontinenter, den strategiske placering gjorde Tanger til et meget efterspurgt og besøgt sted helt fra oldtiden til i dag. I den første halvdel af det tyvende århundrede var Tanger en international by med sine egne love, et samfund af folk i eksil, udstationerede, flygtninge og spioner. Det er derfor ikke så underligt at bohemesjæle også tiltrukket af byen.

Dean’s Bar
Joseph Dean var grundlæggeren af ​​den legendariske Dean’s Bar i 1937. Tangier var centrum for intriger og mystik. Senere i halvtredserne blev baren den foretrukne mødested for kunstnere som Francis Bacon, Samuel Beckett, Paul og Jane Bowles, Ian Fleming, Errol Flynn, Ava Gardner, David Herbert, Barbara Hutton, Jean Genet, William Burroughs og mange flere.

Se ‘Dean’s Bar ” Tangier – Art House Documentary’ her

Lyt til podcast her Jonas Senhadji er rejseleder, lokations scout og eventyrer for Marokko eksperten – evangelist udi fortællinger faktualiteter og røverhistorier fra Marokko, Tanger hvor han er vokset op side om side med Rødovre.

Go Traveling rejste med Marokko Eksperten til Tanger

Lyst at opleve Nordmarokko?
Book din tur til Tanger med Marokko Eksperten her

SE SENESTE ARTIKLER HER

Aske Jørgensen


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.