DEL GERNE


Kreta har alt du ønsker dig


 

Kreta har alt du ønsker dig

For generel information om at rejse til Grækenland se her  og  her 

Om den epidemiologiske situation i Grækenland se kort her

 

Kreta, Grækenland er: Uendelige strækninger af krystalklart vand, konstant solskin, lækre lokale smagsoplevelser, sublime solnedgange.

 

Kreta Chania, Balos beach Foto: GNTO/Y.Skoulas

Kreta har alt du ønsker dig

Heraklion er den største by på Kreta og et af Grækenlands store bycentre. Dens udvikling begyndte i kølvandet på det 9. århundrede e.Kr. (i antikken var Knossos øens vigtigste centrum efterfulgt af Gortyn). Blandt de bedste seværdigheder i Heraklion er fæstningsmurene, der afgrænser den “gamle by”.

Heraklion, Kommos Beach Foto: GNTO/Y.Skoulas

Chania

Stedet hvor forskellige civilisationer har blomstret op gennem århundreder. Vandrer du rundt i den gamle bys labyrintlignende gyder med de smukke venetianske palæer, springvandene og smukke kirker, vil du opdage flere velbevarede historiske monumenter.

 

Kreta/Chania Elafonisi Photo: GNTO/Y.Skoulas

KretA/Chania Havn Foto: GNTO/E.Fili

Kreta har alt du ønsker dig

Rethymno

Kretas mindste præfektur beliggende mellem hvide bjerge og Mt Psilorítis (også kaldet “Ídi”), er synonymt med smukke bjerglandskaber, vidunderlige strande, kretensiske liremelodier, tsikoudiá -ånd serveret med “oftó”, legendariske grotter, historiske klostre og monumenter, traditionelle bjerglandsbyer og luksuriøse feriesteder.

Rethymno Preveli Beach Foto:GNTO Archive

Kreta har alt du ønsker dig

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos eller bare “Ayios” som lokalbefolkningen kalder det, ligger ved siden af den smukke Mirabello -bugt, på den nordøstlige kyst af Lassithi Prefecture på Østkreta. Mirabello eller Merabello Bay er den største naturlige bugt på Kreta. Bugtens navn stammer fra det italienske “mira il bello” (løs oversættelse: “beundre skønheden”), en hyldest til den vidunderlige havudsigt fra bugten.

Kreta – Agios Nikolaos, Foto : GNTO/Y.Skoulas

Kreta har alt du ønsker dig

Elounda

Elounda, ligger kun 9 km fra Agios Nikolaos og plejede at være en lille fiskerlandsby og er nu et kosmopolitisk feriemål, hvor du kan finde eksklusive 5 -stjernede hoteller, mange restauranter og dejlige strande i gåafstand fra torvet.

Kreta – Elounda, Foto : GNTO/Y.Skoulas

 

Sitia

Sitia, en smuk by, fødested for den store middelalderlige digter Vitsentzos Kornaros [Vincenzo Cornaro] ligger 70 km ud for Agios Nikolaos (den største by i Lasithi). Det er bygget amfiteatrisk med elegante bygninger, der ender ved en travl havn. Et ideelt valg til afslappede ferier året rundt.

Ierapetra

Ierapetra ligger 35 km væk NØ for Agios Nikolaos, den største by i Lassithi og ligger ved siden af en frugtbar dal, hvor den iøjnefaldende gamle by Ierapytna plejede at stå. Med heldet af at være den sydligste by i Europa, der vender ud mod den afrikanske kyst i et mildt klima, vil Ierapetra næsten aldrig se temperaturen  under 12 ° C. Så det må siges at være velbegrundet at hævde at Ierapetra er det mest solbeskinnede feriested på det gamle kontinent.

 

Crete, Ierapetra Photo: GNTO/Y.Skoulas

 

Se mere: Kreta

 

LÆS MERE OM GRÆKENLAND HER

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.