Klaus Riskærs Buenos Aires


Klaus Riskærs Buenos Aires

BOULEVARDERNE OG DE NYKLASSICISTISKE BYGNINGER vidner om storhed. Tangoen vidner om stil. De nedslidte kvarterer vidner om op- og nedture i Argentinas hovedstad. På gadeplan er Buenos Aires bare sig selv. Byen lever som Paris, men med et sydamerikansk temperament. Og byen sover aldrig. Aldrig. Velkommen til min by.
Klaus Riskærs Buenos Aires

Klaus om sit lokalkvarter, San Telmo:

Jeg opholder mig i byen ved at leje et hus i den indre by og foretrækker San Telmo, som er det egentlige latinerkvarter med et kunstnermiljø. Det kan sammenlignes med Vesterbro, før det blev smart. Men San Telmo var oprindeligt, for 100 år siden, et meget velhavende kvarter, så alle bygninger indeholder de smukkeste træarbejder og kakler. Her er højloftet og stateligt i enhver henseende. Og selv om det ligner Havana, når man går igennem gaderne, er der sikkert i hele San Telmo – hvis man altså ikke render rundt med et guldur til 350.000 kr. Og så kan man få Argentinas bedste pebersteak her. På La Brigada kommer fodboldikonerne, bordene er proppet ind i lokalet, så man kommer hinanden ved, og tjeneren skærer din bøf med gaffel og ske, så du kan se, at kødet er mørt. Kom til den sene servering efter kl. 22, så undgår du turisterne.

Klaus Riskær om Buenos Aires

Dybest set er Buenos Aires et sted, hvor man bare hænger ud. Dette er ikke en klub- eller partyscene, men et frirum, hvor alle lever på byens restaurationer og caféer. Du kan fyre den af på vanvittige Tequila Nightclub eller Asian de Cuba, men det kræver, at du holder vejret til kl. 2-3 nat og er frisk på det unge. Resten er tilbagelænede latinobarer, hang-around og fald i snak. Musikpaletten er ikke til at stå for; overalt er det jazzy, latinorytmer, crooners og bare New York anno 1978.

I det hele taget er Buenos Aires ”NYC meets Paris”. Byen, der aldrig sover. Og jeg mener aldrig.

Klaus Riskær om storbyen:

Der er mange områder i byen, og den er STOR. Som i rigtig stor. Når man bevæger sig fra en bydel til en anden, så er man i gang med en taxatur på en halv til en hel time afhængigt af tid på dagen og sæson. Husk at i januar og februar er det sommerferie i byen, så når danskerne typisk rejser herud, er trafikken faktisk tålelig.

Klaus Riskær om byens kvarterer:

Blandt lokale er Palermo (Hellerup) meget populær samt Porto Madero (Københavns Havnefront). Men spild ikke tiden på nogle af stederne. Det er forstadsmiljøer og i Palermo er der frygteligt mange forældre og fordrukne turister, der hænger ud i områder, der minder om den usmarte del af Londons SOHO-kvarter. Det er ikke værd at spilde tid på. Til gengæld ligger en af verdens bedste japanske restauranter i Palermo. På restaurant Osaka ophøjes japansk og peruviansk madkunst til et dyrt og dejligt bekendtskab, som har fundet vej til listen over Sydamerikas 50 bedste restauranter. I dag findes der flere lokale afdelinger af den fantastiske restaurant, men vælg den, der ligger i Palermo.

Recoleta-kvarteret er et dejligt sted om dagen til frokoster og shopping og om aftenen til typiske high-end middage. Det minder om 8. arrondissement i Paris og er da også fyldt med franskmænd. Men i krydsfeltet San Telmo, Baraccas og Boca ligger de rigtige oplevelser. Her gemmer de fede steder sig. En super billig dagligdagsbeskæftigelse i Baraccas er et besøg på restaurant Caseros, der formår det umulige; at være billig og god kvalitet på samme tid. Tænk pariserstemning og fortovscafé, romantik og personlig service. I Boca tænker man sig lige lidt mere om end i San Telmo, men alle mennesker er søde og imødekommende.

Klaus Riskærs Buenos Aires

Spild ikke tiden:

Spild ikke tiden på alle mulige turistmål i byen. Bestil i stedet en bus eller et lokalt fly, og tag et smut ud til provinserne. Her gemmer Argentina på noget enestående natur, der simpelthen får en til at miste vejret. Paradis ligger et eller andet sted i Sydamerika. Det ved vi alle. Og Argentina er et godt bud.

Restaurant La Brigada

Natklub Asian de Cuba
Restaurant Osaka

Anmeldelse af restaurant Caseros

Klaus Riskærs 3 hurtige råd

1. Rejs ikke med mindre du har god tid.

2. Der er par og familier overalt. Dette er ikke et single-sted.

3. Du kan få 5 retter mad midt på natten på 9. Julio Boulevarden, og du kan vælte dig ned på i tusindvis af fortovscaféer hele døgnet.

Fakta om Buenos Aires

  • Buenos Aires er hovedstaden i Argentina og også den største by i landet.
  • Befolkningstal: cirka 3 mio.
  • Sprog: Spansk
  • Buenos Aires er den mest besøgte by i Sydamerika
  • Byen er kendt for sin europæiske stil, sit brede kulturelle tilbud og sine mange unikke shopping-muligheder.
  • Byen er himlen for foodies, fordi man hele døgnet og over alt kan få lækker gourmet-mad. Alt fra saftige, argentinske bøffer, ceviche som er en fusion mellem det peruvianske og japanske seafood-køkken, og også asiatiske og armenske delikatesser.
  • De lokale bliver kaldt for porteños, som betyder ’dem fra havnen.’
  • Eva Perón, som musicalen Evita er baseret på, ligger begravet på byens unikke kirkegård, la Recoleta.
  • Vidste du, at man i Buenos Aires drikker Fernet Branca med Cola. Det lyder som en mærkelig blanding, men drinken gør underværker for maven.

Fakta om rejsen

Rejsen til Buenos Aires:
Man kan flyve til Buenos Aires fra København på omkring 16 timer inkl. mellemstop.

Vaccinationer: Hepatitis A og difteri-stivkrampe.

Bedste tid at rejse: Når vi har sommer på vores breddegrader, har de vinter i Buenos Aires. Højsæsonen er fra december til februar, og lavsæsonen er fra juni til august.

Klima: Sommeren byder på omkring 30 grader, mens vinteren går ned på omkring 5 grader.

OM KLAUS RISKÆR

Erhvervsmanden og debattøren Klaus Riskær har de seneste år opholdt sig i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, i lange perioder. Her har han startet en brødfabrik, www.pandanes.com.ar, der forsyner restaurationer med frisk brød. Og i nabolandet, Uruguay, har han sat en plantage i drift, der skal producere medicinsk cannabis, www.nubeserena.com.

Klaus Riskær Pedersen er en dansk partileder, iværksætter, erhvervsmand og forfatter. Han er tidligere europaparlamentsmedlem for Venstre og dannede i 2018 sit eget parti, som også har navnet Klaus Riskær Pedersen. Riskær har udviklet, opbygget og solgt en snes virksomheder igennem 30 år.
Hans karriere har været kontroversiel og farverig, og hans forskellige forretningseventyr, herunder konkurser, retssager, fængselsdomme og -ophold, har været fyldigt omtalt i medierne.

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Nyhedsbrev


Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.