DEL GERNE


Grækenland – alt det du drømmer om


Grækenland – alt det du drømmer om

SUNDHED & VELVÆRE – SPA  & TERMISKE BADE

Velvære vedrører ikke kun fysisk sundhed. Det er en generel følelse, en indre glød af sundhed, kraft og skønhed. Det er en løbende proces. Grækenland er det ideelle forslag til psykologisk og fysisk sundhed og søgen efter velvære. Termiske og mineralske naturlige terapeutiske kilder dukker op 850 steder over hele Grækenland.

Athens Riviera – Vouliagmeni

Du behøver ikke at tage en færge for at undslippe travlheden i den græske hovedstad: Tag en kort bustur, og du vil finde fantastiske lokale strande langs den fredede Saroniske Bugt. Mod øst ligger Vouliagmeni-bugten, hvis strand ligger smukt lige ved Mount Hymettus. En marina og en række private strande er dens varemærker, mens den maleriske havn byder på en fantastisk udsigt over de fjerne Saroniske Golf-øer. Vouliagmeni-søen, kun fem minutters gang fra den lille plads i centrum af byen, ligger “nedsænket” (Vouliagmeni betyder sunket). Søens mineral- og brakvand føles fuldstændigt silkeagtigt at svømme i, mens det efter sigende helbreder for gigt.

Vouliagmeni-søen, Foto: GNTO/Y. Skoulas

Se mere: Vouliagmeni søen

Grækenland – alt det du drømmer om

Loutraki

Kystbyen Loutraki ligger 83 km fra Athen, ved foden af Mount Geraneia,  i den nordlige del af den korintiske bugt, som er internationalt kendt for sine termiske kilder og spa. Kommunen Loutraki-Perachora-Agioi Theodoroi byder på en rejse fuld af fantastiske udforskninger og fantastiske opdagelser, der overgår forventningerne. Fra jomfruelige strande med uforlignelig naturlig skønhed til skjulte, betagende huleformationer. Fra at bade ved siden af de arkæologiske levn fra Hera-templet i Heraion og til at svømme i en af de smukkeste laguner i Grækenland. Fra at besøge religiøse klostre til at udforske kløfter og en aktiv vulkan. Melagavi cape byder også på et af de mest fotograferede/instagrammede fyrtårne i Grækenland, Melagavi fyrtårnet.

Loutraki, Photo: Compliments of Municipality of Loutraki

Loutraki Thermal Spa, Photo: Compliments of Municipality of Loutraki

Se mere: Loutraki Thermal Spa

Korinthos

Byen Korinth (Korinthos) ligger 84 km vest for Athen på Peloponnes. Den charmerende by Palaia Korinthos ligger på stedet for det gamle Korinthos. Bosættelsen, der dateres til 5000 f.Kr. der blev opdaget i Korakos-regionen, er et vidnesbyrd om Korinthos’ beboelse siden den yngre stenalder. Byens centrum har brede veje, parker, pladser og en malerisk havn med fiskerbåde. Smukke gangstier lokker de besøgende til en spadseretur, en kop kaffe og shopping, med monumenter, museer og historiske steder omkring byen.

Corinth, the Canal, Photo: Compliments of Municipality of Loutraki

Se mere: Corinth

Grækenland – alt det du drømmer om

Evia

Evia i det centrale Grækenland eller nogle gange kladet “Euboia”, er den næststørste ø i Grækenland og den tredje i det østlige Middelhav, ligger tæt på Athen, præfekturet Attika. Aidipsos er i Evia og nok den mest berømte kurby i Grækenland! Denne hyggelige lille by ligger i det nordlige Evia og er forbundet til fastlandet med færge fra Arkitsa i Fthiotida-regionen i det centrale Grækenland, kun 152 km. fra Athen eller 1.40 times kørsel i bil ved hjælp af National Highway E75 eller med bus fra Athen. De helbredende egenskaber fra Aidipsos termiske kilder er kendt siden oldtiden og er nævnt i Plutarks, Strabos og Aristoteles’ skrifter.

Aidipsos ,Foto: GNTO/Y.Skoulas

Se mere: : Evia

Kamena Vourla

Kamena Vourla i Fthiotida, det centrale Grækenland, ligger i en afstand af 178 km nord for Athen og er et af de mest berømte feriesteder i Grækenland, da dets terapeutiske egenskaber har været kendt i mange århundreder. Omkring 1926 opdagede kemikeren Michail Pertesis den usædvanligt høje radonkoncentration i vandet, der blev tænkt som en stor værdi for menneskers sundhed. Fra Kamena Vourla kan du nemt besøge Delphis arkæologiske område.

Kammena Vourla Foto: GNTO Arkiv

Se mere: Thermal Springs

Grækenland – alt det du drømmer om

Karpenissi- Evritania,

Karpenissi- Evritania, Centralgrækenland. Er du naturelsker? Søger du den slags spænding, der vil få din adrenalin op at pumpe? Så er Karpenissi  den ideelle destination, med et væld af aktiviteter for dig hele året rundt. Så spild ikke tiden, tag en tur til hjertet af græsk natur og se kløfter med imponerende vandfald, tætte skovområder og rindende flodvand, smag de lokale delikatesser og nyd den majestætiske udsigt over bjergene. Om vinteren er der et skicenter for skielskere!

Karpenissi, Krikiliotis-floden, Panta Vrexei Canyon Foto: GNTO Archive

Se mere: Karpenissi

Pozar Thermal Springs

Pozar Thermal Springs faciliteter 100 km fra Thessalonikis lufthavn ligger ved foden af Mount Kaimaktsalan, omfatter 48 individuelle bade, 6 indendørs pools, udendørs pool (12x25m) hamam, jacuzzi og spa. Anbefalet til gigt, hudsygdomme, åndedræts- og kredsløbsproblemer, Pozar varme kilder er gavnlige for dit helbred og velvære, enten ved at bade i dem eller drikke deres vand.

Pozar Thermal Spa Foto: Regionen i det centrale Makedonien

Pozar Thermal Spa Foto: GNTO Arkiv

Se mere: Pozar Thermal Spas 

Grækenland – alt det du drømmer om

Agia Paraskevi

Agia (Saint) Paraskevi en landsby beliggende på Kassandra-halvøen på Halkidiki  100 km fra Thessalonikis lufthavn. Landsbyen er opkaldt efter kirken af samme navn, der har smukke malerier. Hvad angår det ovennævnte termiske spa i Agia Paraskevi, kan du udover foryngende og medicinske behandlinger nyde den fantastiske panoramaudsigt over fyrreskoven og Det Ægæiske Hav.

Agia Paraskevi Thremal Spas, Foto: Compliments of Region of Central Macedonia

Se mere: Agia Paraskevi Thermal Spa

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.