Danmark rundt på 3 dage


Danmark rundt på 3 dage af Mai Kappenberger

Turen her er sammensat af oplevelser for oplevelsernes skyld og efter at mærke alsidigheden i et lille land med en rød-hvid fane.

Fyld bilen med gode folk. Turen her er for vennerne, familien, cross generations.

Hobro og Hotel Amerika

I skal nordpå til Hobro. Ja, Hobro tænker du, men der er altså virkelig fint og det ligger ved den meget omtalte og meget smukke Mariager Fjord.

Og så ligger der Hotel Amerika. Det er lige det øvelsen går ud på, når nu vi ikke må rejse udenlands; at finde steder, der giver associationer, abstinenser og overraskelser.

Italiensk pitstop

I kan tage færgen til Århus eller blive blændet af udsigten fra Storebæltsbroen, som er i evig forandring – altså udsigten – ligesom den verden vi lever i. Er i til et pitstop, så drej til højre efter broen mod Kerteminde og besøg et ægte italiensk trattoria i en dansk sommerhave, Røgeri Hindsholm. Ellers skal i ikke forsøge at ødelægge smagsløgene ved at indtage noget fra plastikbøtter fra tankstationerne. Husk at aftale hvem som skal køre resten af turen, hvis nu der ryger et glas rosé ned.

Check ind på Hotel Amerika omkring kl. 15.00, smid tasken på værelset, spænd vandrestøvlerne og hop i bilen 5 minutter over til den anden fjordbred.

Her starter Panoramaruten, 10 kilometer med åndedrætsberøvende natur, kuperet terræn, risiko for vand i støvlerne, duften af ko-møg og lyden af fuglesang.

Så er appetitten skarp til en god middag på hotellet og måske et spil kongespil i haven eller gang i jukeboxen i lobbyen.

Se åbningstider på Røgeri Hindsholm her

Se hvornår Hotel Amerika åbner her

Se mere om Panoramaruten her

Hipster-gang-i-den på Løkken Strand

Næste morgen skal der indtages et godt og nærende morgenmåltid og så afsted mod Løkken. En køretur på 1 time, hvor det går fra stille og roligt nordjysk til pulserende hipster-gang-i-den på stranden med Northshore Surf. I har booket online hjemmefra og de friske nordjyder med flabede, kække smil tager imod jer og så kaster i jer ud i Vesterhavets blå bølger med boardet. Surf er for alle, det er kun et spørgsmål om indstilling. Og ellers er der liggestole og kaffebaren er åben. Det er Kasper Brix og hans kone, som sammen med resten af familien og et gang, har skabt det skønneste surfer paradise.

Overnatning er på Hotel Løkken Strand og middag på Huset Havs, en god bistro midt i surferbutikken og som drives af Jonas Brix, brormand.

Se mere om North Shore Surf her

Se åbningstider på Huset havs

Se åbningstider på Hotel Løkken Strand

Morgenbad på Ærø og traditionel dansk frokost

Næste morgen går det fra nord mod syd til Åbenrå. Det tager 3 timer. Ja, hvornår har du mon sidst været i Sønderjylland? I skoven i Åbenrå ligger Restaurant Knapp, hvor din mormor nok har været engang. Traditionelt, dansk, historisk – en tidslomme, som bør opleves.

Herefter til Als og tage færgen over til Ærø.

Ankomst til The Monica, som ejes og drives af – gæt engang – Monica Conradsen, som har istandsat det lille hus med høj standard, karakter og personlighed og et fascinerende mix af lokalt og internationalt design. Hvis der er fuldt hus, så snup et andet af øens hyggelige pensionater og nyd den eksotiske luft i det Sydfynske øhav.

Se åbningstider på restaurant Knapp her

Se mere om Ærø her

Se åbningstider på The Monica her

 

Cykeltur og hyggelige gader i Svendborg

Start næste dag med en cykeltur langs Ærøs kyst og så morgenbad, morgenmad og et hop med færgen over til Svendborg.

Det er sidste del af Danmarks touren, så nyd nogle timer i Svendborgs hyggelige gader eller kør mod Nyborg og snup en frokost på terrassen på Hotel Hesselet, som ligger i vandkanten med udsigt til Storebæltsbroen.

København, Nordjylland, Sønderjylland, Ærø, Fyn og retur! Fix und fertig. Flere oplevelser rigere og klogere på dit fædreland.

Tjek åbningstider på Hesselet her

 

SE SENESTE ARTIKLER HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.