Top 7 oplevelser i Kappadokia


Top 7 oplevelser i Kappadokia

Er jeg landet på månen? Kappadokia blæser dig på alle måder bagover, med sit surrealistiske vulkan landskab, underjordiske grotter og karakteristiske bjergformationer.  Jeg har rejst meget og det er lang tid siden jeg har følt så stor begejstring over et sted, for jeg må indrømme at jeg aldrig før har boet på et luksus grottehotel, hvor værelserne er menneskeskabte huler. For hotellet Kayakapi Premium Caves ligger i et af Ürgüps første historiske boligområder og er med bl.a. en grotte kirke fra det 10 århundrede på UNESCOs verdensarvsliste. Og hey hvis vi lige slipper alt det historiske, så har jeg mit eget lille hamam på værelset, so what not to like.

Top 7 oplevelser i Kappadokia

1. Flyv luftballon i solopgangen

Oplevelsen du måske ikke vidste var på din bucket list. Det er intet mindre end ren magi at flyve i luft ballon over Kappadokia´s spektakulære landskab, og vælger du at komme om efteråret, så ser det hele ekstra magisk ud med gule og orange nuancer. Du skal tidligt op, for du bliver hentet mellem kl 04 og 0430 også er det bare at krydse fingre og håbe på at vejr guderne er med dig, for de erfaren luftballon skippere flyver kun, hvis vind og vejr er til det. Det er helt fantastisk at stå der tidligt om morgenen og skimte alle de hundrede vis af luftballoner, der er ved at blive pustet op i dette måne lignede landskab. Og når så ballonen letter, og man svæver stille opad, med synet af hundrede vis af balloner i alverdens farver, mens solen stille står op og kaster sine lyserøde farver ud over det hele – jamen så blir det bare ikke meget bedre. For pokker det er magisk, aldrig har jeg set noget så smukt. Vi svæver ind over grotter, dale, bjerge mens dagen stille gryer. Wauu bare wauu – bestemt et must try. Husk at booke i rigtig god tid, for det er meget populært. Der er masser af selskaber at vælge imellem og prisen ligger på alt mellem 600kr – 1200kr afhængig om det er med morgenmad, champagne og antal personer.

Top 7 oplevelser i Kappadokia

 

2. Se solnedgangen ved Rose Valley

At se solnedgangen over Rose Valley er helt magisk.  Dette er et meget populært solnedgangssted, så forvent ikke at være der alene et sekund, her er lavet små cool udendørs barer med musik, hvor en blanding af turister og lokale alle venter på, at solen skal gå ned over dalen.  Det, der gør Rose Valley så speciel, er ikke kun de utrolige klippeformationer. For her har mineralerne i sandstenen en lyserød nuance, som man tydeligt kan se hele dagen. Men det bedste tidspunkt at se det i al sin pragt er når solen går ned. 

3.  Tag på en ridetur i Red, Rose og Meskender – dalene i solnedgang

Vi rider ud sidst dagen, gennem små lokale stier til Red Valley, mens vores guide følger med til bens, så alle øvede som uøvede ryttere kan være med. Hestene er rolige og vant til turen, måske næsten for rolige, men det er hyggeligt og stille og roligt at skridte/trave igennem det smukke landskab. Som cowboys binder vi hestene ved den udendørs cafe, mens vi sidder lidt og nyder synet af klippeformationerne, og solen der stille begynder at gå ned. Men vi hopper op på hestene igen lige inden solen går helt ned, så vi kan ride ud og finde et sted for os selv og nyde udsigten og solen, der går ned i et væld af røde farver fra hesteryg. Som navnet antyder, er Red, Rose og Meskender-dalene virkelig fantastiske om aftenen, når solen går ned, og klipperne, dalene og himlen bliver fortryllende i bløde pink og rødlige nuancer. Dette er ‘go to’-stedet for både lokale og turister for den bedste Kappadokiske solnedgang og den smukkeste unikke måde at nyde dette landskab på er klart fra hesteryg. Vi nyder farverne mens vi rider hjemad  og siger farvel til hestene, idet stjernerne begynder at dukke op på den anatolske nattehimmel. Klart også noget du skal prøve.

Jeg bookede min tur hos Cemal Ranch

Top 7 oplevelser i Kappadokia

 

Top 7 oplevelser i Kappadokia

4. Oplev Selime-klosteret

Selime-klosteret, også kendt som Kaledibi-klosteret, er det største klippeudhuggede kloster i Kappadokia med en kirke på størrelse med en katedral. Udskåret i hånden af munke i 1200-tallet og har foruden kirken også opholdsrum til munkene, et stort køkken og stalde til dyr. Væggene var engang dekoreret med fresker, hvoraf meget lidt er tilbage, men det er stadig et vidunderligt sted at se i dag og at udforske. Fra toppen af Selime-klosteret får du også en spektakulær udsigt over Ihlara-dalen. En 15 km lang og 150m dyb kløft. Dalen rummer omkring 50 stenhuggede kirker og talrige stenhuggede bygninger.

5. Forkæl dig selv med det lokale køkken

Hvis jeg skulle nævne et af mine yndlingskøkkener, så er tyrkisk mad klart mellem mine top 5. Det tyrkiske køkken er en fusion af centralasiatiske, mellemøstlige, østeuropæiske, armenske og balkanske køkkener.  Noget du bare må smage: fyldte peber frugter,  aubergine, gözleme tyrkisk brød ( tynd rullet dej med fyld fx feta og spinat,derefter bagt på en særlig plade over åben ild ), Döner kebab, og så skal du helt sikkert prøve en meze. Meze er et udvalg af masser af appetitvækkere, der deles med hele bordet.

Top 7 oplevelser i Kappadokia

6. Spis frokost og gå en tur langs floden ved Ihlara Valley

Ihlara-dalen er 15 km lang og 150m dyb kløft. Dalen rummer omkring 50 stenhuggede kirker og talrige stenhuggede bygninger. I starten af floden ligger en masse små restauranter ude i vandet på floden, der er dejligt svalt i varmen og et klart must at sætte sig her og spise en simpel med lækker frokost. Men først skal du gå en tur ned langs floden og nyde de høje klipper, træerne, lyden af den rislende flod og se nogle a de stenhuggede kirker, hvis du orker turen op af alle trapperne 😉

7. Bo på hotel Kayakapi Premium Caves

Man føler sig virkelig som en særlig gæst her på dette historiske grotte hotel, servicen er fantastisk og maden fabelagtig. Elskede den lokale morgenmad,hvor jeg hver morgen fik frisklavet gözleme ( tyrkisk brød, og jeg elsker det med feta i) , som en tyrkisk kvinde stod og lavede i restauranten.

Tænk at bo i noget, som engang for hundrede år siden, var menneskeskabte grotter og et af Ürgüps første historiske boligområder. Alle værelser/grotter er forskellige og elegant indrettet, nogle med pejs, nogle med egen hamam, nogle med indendørs og udendørs lille pool. Fælles for alle er gulv varme, så du fryser bestemt ikke, hvilket jeg var lidt bekymret for, da det er pis koldt, så snart solen går ned. Også ikke at forglemme den vildeste udsigt over Ürgüp/Kappadokia.

Spaen er noget helt for sig og her skal du unde dig selv en Osmannisk massage, som er tyrkisk hamam og olie massage, der sender dig direkte i himlen. Kayakapi Spa ligger i det historiske Davut Agha Mansion lige ved siden af ​​swimmingpoolen, som er lavet af smukke glas mosaikfliser, og i bunden er der selvfølgelig luftballon figurer. Her kan du ligge og dase og nyde udsigten ud over Kappadokien

Jeg var inviteret af Tyrkiets Turistråd og rejste sammen med svenske  FreedomTravel – dem kan du følge her 

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.