Tanger tips


Tanger tips 

Tanger ligger i det nordligste Marokko, på kysten ud til Gibraltarstrædet, hvor Middelhavet mødes med Atlanterhavet. Byen er landets 5. største og har et indbyggertal på ca. 850.000. Tanger er en multikulturel by, hvor marokkansk, spansk og fransk kultur mødes i en blanding af nordafrikansk historie og mystik, og sydlig middelhavsstemning med gode strande og lækker mad. I Tanger går kombinationen af nyt og gammelt op i skøn enhed. Drøm dig væk til forgange tider i kasbahen eller sip fancy cocktails på en af de mange nye strandbarer i den nye mondæne del af byen. 

 

 

Her skal du bo i Tanger

Riad Dar Nour

Til dig der vil bo hyggeligt  og ikke for dyrt. Tagterrassen har vidunderlig udsigt over Tanger. Værelserne spænder fra blændende lyse til marokkanske farverige, håndskårne fliser (zellije), lokalt vævede sengetæpper, marokkopuder og vintage kilim-puder nonchalant spredt  ud. Nogle af madrasser hænger lidt i midten, og standardværelserne er til den lille side, men de er hyggelige og varme. 

Besøg deres website her

Hilton Garden Inn Tanger City Center

Perfekt beliggenhed 15 min fra stranden og i forlængelse af Tanger City Shopping Mall, fantastisk udsigt fra tag terrassen med pool, udover Tanger og de smukke bakker der omringer byen. Nyt lækkert 5 stjernet hotel med en god blanding af internationalt design tilsat et marokkansk touch.

Besøg deres website her

 

Grand Hotel Villa de France blev bygget i slutningen af 1700-tallet og ligger midt i det, der engang var det prestigefyldte diplomatiske kvarter i Tanger. Hotellet har været vært for kongelige og berømtheder, som hans højhed hertugen af Guise, leder af det franske kongelige hus og mange medlemmer af det britiske aristokrati som Lord Bute.

Arkitekturen af Grand Hotel Villa de France sammen med dets springvand, terrasser og haver skaber i dag en hyggelig, afslappende atmosfære i en af Nord-Afrikas mest magiske byer.

besøg deres website her

Villa Josepfine

Til dig der vil forkæles med overdådig luksus. Villa Josephine blev bygget i begyndelsen af 1900’erne som hjemsted for Walter Burton Harris, der var korrespondent for London Times. Senere blev den brugt af den spanske hertug af Tovar, og blev til sidst sommerresidensen for Pasha Thami el Glaoui fra Marrakesh, en berygtet playboy, der var kendt for sine storslåede fester. 

Villa Josepfine føles med sine 11 smukt indrettede værelser og suiter, som et stateligt hjem, takket være overdådig brug af luksuriøse tekstiler, sjældne og unikke  antikviteter og sidst men ikke mindst omgivelse. En omhyggeligt velplejet tropisk have omkrandser poolen – ren Hollywood følelse. Ikke underligt, at David Graig valgte at bo her under indspilningerne til James Bond filmen Spectra. 

Besøg deres website her

 

 

Le Mirage

Beliggende spektakulært og dramatisk ud til Atlanterhavskysten uden for Tanger, ikke langt fra lufthavnen, ligger dette 5-stjernede luksushotel. Her forenes traditionelle detaljer med moderne bekvemmeligheder, marokkansk storhed og en fantastisk panoramaudsigt over havet

Besøg deres website her

Hilton Tangier Al Houara Resort & Spa 

Hilton Tangier Al Houara Resort & Spa ligger i en national park og tilbyder direkte adgang til 5 km idyllisk hvid sandstrand. Her er 304 udsøgte værelser med en blanding af marokkansk og international design med private balkoner med udsigt over enten Atlanterhavet eller parken.

Besøg deres website her

Rejs til Marokko med Viktors Farmor

Hvor man kan spise i Tanger

Tanger har en overflod af tag terrasser, hvor du kan nippe til f.eks. den lokale mynte-te. Selv med en stigning i internationale restauranter har Tanger forblevet tro mod sine marokkanske rødder, så du går sjældent galt med en tangine.

Salon Bleu

Nyd din frokost på tagterrassen med udsigt over Place de la Kasbah på den ene side og havet på den anden.

Besøg deres website her

Detroit

Ingen mad, kom for at nyde udsigten til solnedgangen og en kop mynte. 

Macondo  

Super hyggelig Cafe/restaurant med skøn tagterrasse. Her serveres marokkansk og italiensk mad og den bedste marokkanske mynte te.

Besøg deres website her

Cafe Baba 

Lille røgfyldt, gammelt, funky og  noget nedslidt Cafe i 1 rue Sidi-Hosni. Udstationerede kalder det det fedeste sted i Kasbah, ved ikke om jeg er enig heri, men et sjovt sted at se.

Cafeen har tiltrukket sig udenlandske rockestjerner, aristokrater og kunstnere siden den åbnede i 1943. Du kan se billeder af Rolling Stones og Beat-generationen af William Burroughs og Timothy Leary – hængende på de snavsede vægge.

Gå ind for en te, tag et par billeder, og chat med dens ejer, Abdul, han har som teenager serveret for blandt andre Keith Richards. Kofi Annan gik for nylig forbi, hans foto hænger på væggen ved siden af Prinsessen af Grækenland.

Besøg deres website her

Morocco club  

Dress up for en drink om aftenen. Eller nyd en middag fra deres internationale kort, med masser af fisk på menuen. Cafe terrasse, piano bar og restaurant. 

Se menukortet her

Hvad skal jeg se/besøge i Tanger

Medinaen i Tanger

Den Gamle Medina, i hjertet af byen, har et utal af livlige markeder; Grand Socco og Petit Socco. Medinaen er bygget i forskellige stilarter, som en markør for de forskellige kulturelle baggrunde beboerne i byen stammer fra. 

Tanger American Legation Museum

Museet er det eneste amerikanske nationale historiske vartegn på fremmed jord, og den første amerikanske diplomatiske offentlige ejendom uden for De Forenede Stater og var en gave fra Sultan Moulay Slimane til USA. Placeret i medianens og bestemt et besøg værd.

Fiskemarkedet

Ligger lige ved indgange til den gamle bydel og har alt hvad havet begaver, et lugt af en anden verden et kaos af fisk og råbende mænd, der alle har de mest fantastiske fik og skaldyr liggende, stemningen er høj og luften tæt. Et must. 

Ps. Klip klappere kan ikke anbefales, hvis du ikke har lyst til fiskelugtende tæer.

Korte ture fra Tanger

Hercules Cave

Hulerne i Hercules er et symbol for Tanger med dens forunderlige ’havvindue’, formet som et kort over Afrika. Og et velbesøgt Instagram sted.

Se deres instagram billeder her

Asilah

En stille gammel spansk fiskerby lidt syd for Tanger. Gaderne i Asilah er fyldt med vægmalerier tilsyneladende på hver væg. Hvide huse mixed med blå og pastel farver overalt gør hver gade, hver port og hjørne til en kunstnerisk sanselig oplevelse. Enhver Instagrammers drømme sted.

Se deres instagram billeder her

Chefchaouen

Den blå by i Rifbjergene. Chefchaouen, også kendt som Chaouen, ligger i det nordvestlige Marokko. Det er hovedbyen i provinsen med samme navn og er kendt for sine bygninger i blå nuancer. Chefchaouen ligger lige inde i landet fra Tanger og Tétouan.

Chefchaouen er en gammel by grundlagt i slutningen af 14-hundredtallet og beliggende i Rifbjergene. Navnet Chefchaouen eller Chaouen refererer til de to bjergtoppe, der knejser over byen og som ligner horn, for ordet chaoua betyder hornene på en ged. Byen ligger bare 2 timers kørsel fra Tanger.

Skønt her er mange turister, så er her en skøn stille boheme stemning, lad dig forføre ned af de smalle stræder og svøm hen i en bølge af  blå nuancer fra det sarteste næsten hvide pastelblå til heftig Matisse- eller Yves Saint Laurent-blå

Prut om prisen på alt fra marokkanske tæpper til  farverige velduftende  krydderier. Nyd udsigten over de blå huse fra en af de mange cafeers tagterrasser, de synes nærmest til at blive endnu mere blå som solnedgangen kaster sit smukke lys henover byen. 

Lyst at opleve Tanger?

Book din tur til Tanger med Marokkoeksperten her 

Lyt til podcast her:

Jonas Senhadji er guide og location scout for Marokko eksperten – evangelist udi fortællinger faktualiteter og røverhistorier fra Marokko, Tanger hvor han er vokset op side om side med Rødovre.

Aske Jørgensen


Følg mig her:

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.