Smag På Lolland & Falster Med Christel Pixi


Smag På Lolland & Falster Med Christel Pixi

Christel Pixi har som barn kommet meget på Lolland, hvor hendes farfar boede, men blev blæst bagover af al den lækre mad fra lokale råvarer som både Lolland og Falster byder på i dag. For her bydes virkelig på gastronomi i særklasse med alt fra lokalt dyrket kirsebær til fisk hevet op af Smålandshavet og Østersøen.

Christel Pixi har smagt sig igennem Lolland og Falster med fotografen og influenceren Fedja Salihbasic @felecool.

HESNÆS HAVN

– dette sted vandt mit hjerte, lad dette være dit stop nummer 1, kom til frokost og spis dig mæt mens du kigger på havet, og bagefter drik en kop kaffe og spis en flødebolle eller dagens kage, alt er lavet fra bunden, friskt og fra egnen, og det smager man med det samme. 

HOTEL SAXKØBING

– umiddelbart tænker man, at der ikke er noget at komme efter her på torvet, men gå ind i gården på smukke hotel Saxkøbing og en anden verden åbner sig. Prøv deres frokost, enten smørrebrød eller dagens ret – begge dele er så lækkert. Når du har spist kan du gå i de to genbrugs butikker på torvet. 

Smag På Lolland & Falster Med Christel Pixi

LAMMEHAVE ØKOLOGI

– vi fik en stor rundtur, det behøver man ikke, men kør forbi, bare for at købe deres lækre mel. De laver som de eneste i Danmark Guldblomme mel, som er fantastisk til både brød, boller og vafler. Al her er manuelt arbejde, så ingen teknologi eller maskiner til at lave al mel. 

FREDERIKSDAL VINERI

– det du troede du vidste om kirsebær vin er løgn, her mødte vi Harald, som gav os the full tour og lod os smage på herlighederne i tønderne. De helt gamle på fad smager af portvin, og en ting vi har glemt i Danmark, er KIRSEBÆRSAFT, hvorfor skal solbær altid vinde. Tag hertil, smag lidt og lær. Og køb en kirsebærsaft med hjem. Den er også god i gløggen når julen nærmer sig. 

Smag På Lolland & Falster Med Christel Pixi

RESTAURANT Ö

– en menu der skifter ugentligt, book bord inden i kommer og sæt hele aftenen af, vær forberedt på, at det tager tid, men det er ventetiden værd, fantastisk mad med årstidens lokale råvarer, i det lille hus ud til vandet og med udsigt til vandet og Ålholm slot. 

FUGLSANG HERREGAARD

– Herregaarden er bevaret så flot, så skal du tage en overnatning et sted, så lad det være her. Smukkeste sted, dejlig morgenmad med hjemmebagte boller og brød og en god kaffe. Som man kan tage med ud hvis solen skinner og gå en morgentur ned til vandet. 

Smag På Lolland & Falster Med Christel Pixi

CORSELITZE

– her kommer du ikke for at spise, bare et utrolig smukt område, som er et godt stop for at strække benene og gå en lille tur i den smukke have.

TANTA KARLA

– en lille cafe nede i Marielyst badeby, hyggelig fransk bondekøkken inspireret, med hjemmebagte boller, dagens kage, og i sommeren er der live musik og dagens ret. Det er gåturen værd, hvis man er nede på stranden og skal have en kaffepause, det ligger lidt oppe forbi al postyret, også kan man kigge lidt butikker undervejs. 

Smag På Lolland & Falster Med Christel Pixi

KNUTHENBORG PARK

– jamen jeg elsker Knuthenborg, selvfølgelig for dyrene men også for den prægtige natur og de flotte træer. Altid et besøg værd når man er på de kanter. Og deres mad er alle steder med fokus på brugen af lokale råvarer som vidt muligt.

POMLE NAKKE

– Første gang jeg kom her købte jeg en kaffe i vinduesslusen, og blev blæst lidt bagover, midt i skoven og med udsigt over havet, ligger denne perle, og selvom der tit er fuldt booket, så tag forbi og sid der og drik din kaffe og gå hen i ‘ishuset’ bagefter og spis en is og gå ned til vandet. Jeg lover dig, at det her vil du ikke misse, uanset hvornår på året du er her. 

Christel Pixi og Fedja Salihbasic var inviteret til Lolland og Falster af Visit Lolland&Falster

Christel Pixi


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.