Lisbeth Østergaard om trylleøen Bornholm


Lisbeth Østergaard om trylleøen Bornholm

Den populære influencer, tidligere tv-vært og nu selvstændig med egen virksomhed Lisbeth Østergaard er vild med Bornholm og elsker at holde ferie på den smukke klippeø. Det er i sær klipperne og roen der drager hende og familien. Her får du hendes tips til oplevelser på trylleøen.

Covid 19 regler om rejser til Bornholm.

Fra og med d. 31. marts 2021 ophæves indrejseforbuddet i Sverige. Dog gælder testkravet fortsat til og med d. 31. maj 2021, når du rejser igennem Sverige for at komme til/fra færgen i Ystad.

Det vil sige, at du som rejsende til eller fra Bornholm fortsat skal kunne fremvise en negativ coronatest ved grænsen mellem Danmark og Sverige. Kravet gælder alle udenlandske indrejsende, der er fyldt 18 år og derover.

Ifølge de svenske regler må den negative test max være 48 timer gammel, når grænsen mellem Danmark og Sverige krydses. Både en negativ PCR-test og en negativ kviktest/antigentest accepteres ved den svenske grænse. Vær opmærksom på, at det danske coronapas for COVID-19 vaccination ikke anerkendes som dokumentation ved den svenske grænse.

Book din færge billet til Bornholm  her

Lisbeth Østergaard om trylleøen Bornholm

Bo på en husbås i Nexø

Lisbeth Østergaard kørte sammen med hendes mand Ralf Østergaard over Sverige og tog færgen til Bornholm.

“Vi hentede en nøgle i Rønne og kørte videre til Nexø, hvor en ret lækker og anderledes overnatning ventede på os”, fortæller Lisbeth Østergaard, som sov to nætter på en husbåd i Nexø Havn.

“Der var virkelig god plads, og vi kunne sagtens have haft drengene med. Eller vi kunne snildt have været der med et vennepar”, fortsætter hun imponeret.

I stedet blev al den gode plads brugt til at træne på, for nu var der tiden til det. Og træning på en husbåd er ikke noget, Lisbeth har prøvet før , så hvorfor ikke? Det blev også til en god løbetur i havneområdet for parret.

“Husbåden var så fin og ny, og der manglede absolut intet på den båd. Alt der ofte ikke er i en ferie-lejlighed var der: så som opvaskemiddel, karklude, viskestykker, toiletpapir og sterinlys til at gøre fredag aften lidt mere hyggelig. Det var bare de skønneste aftener. Og så blev vi jo vugget i søvn af vandet, der stille bølger mod båden. Den lyd er så søvndyssende. Men derudover så ramte den ellers nærmest larmende stilheden om natten på båden os virkelig”, fortæller hun henført om parret skønne nattesøvn ombord.

Sådan en nattesøvn, som alle børneforældre drømmer om.

“Det er ret skønt og en meget privilegeret følelse at rulle gardinerne op om morgenen og bare se vand. Men jeg følte mig nu også ret privilegeret, da Ralf servede morgenkaffe på terrassen”, indrømmer Lisbeth og fastslår, at det ikke er sidste gang, de har sovet på husbåden i Nexø Havn, for det skal deres drenge også opleve.

Book ophold på husbåden her

Køb Lisbeth Østergaards tøj på Bornholm.

“Vi skal bestemt til Nexø igen, for jeg har faktisk en del af mit tøj til salg i en butik, der hedder Fashion Resales. En del af pengene går til Ungdommens Røde Kors, og så selvfølgelig en del til hende, der ejer butikken, så hun kan leve af det. Men det er alle mulige, danske kendisser, som har givet deres tøj til butikken”, fortæller Lisbeth om den lille, velgørende butik.

Her kan du købe Lisbeth Østergaards og mange andre kendissers tøj

Lisbeth Østergaard om trylleøen Bornholm

Ridetur på Bornholm

“Da vi var på den flotteste tur på hesteryg med Ridetur Bornholm ved Hammershus, blev vi blæst virkelig godt igennem! Det var en ret vild tur”, fortæller hun.

Turen gik til områder, som Lisbeth aldrig har besøgt før, skønt hun ofte har været på gåture i området ved Hammershus. Men nu red hun til de smukkeste naturområder, hvor der gik køer, geder og får og græssede. Og udsigten over Allinge og Sandvig er mindst talt bjergtagende. Alt sammen opleves på hesteryg – og man skal blive siddende, roligt i sadlen, når hestene hjemmevant balancerer rundt på klipperne.
“Ralf var en smule bekymret, men det gik”, griner Lisbeth, der i det hele taget ikke kan lade være med at smile, når talen falder på Bornholm.

Book din ridetur her

Mountainbike

Da parret allerede havde haft en fantastisk naturoplevelse i hestesaddel, var de også opsatte på at få det fra en cykelsaddel.

“Vi skulle da også ud på mountainbike, når nu vi havde redet på hesteryg. Jeg må dog nok erkende, at jeg er mere til ridehesten, mens Ralf er mest til jernhesten. Jeg synes da også det er fedt, men for den da, det var hårdt”, gyser hun.
Lisbeth er ellers ret vild med hårde, fysiske udfordringer, men blev altså lige lovligt meget udfordret på turen i Vang Stenbrud ved Hasle.
“Vi mødtes med en guide, som Ralf selvfølgelig fluks faldt i hak med. Han cyklede rundt med os og fortalte om naturen. Det var super cool. Men efter små to timer gennem mudder, vand og seriøst stejle klipper, både op og ned, så stemplede jeg ud og lod de to gutter give den ekstra gas. Helt ærligt, solen skinnede, og jeg skulle jo også lige nyde den”, siger hun og slår ud med armene og griner.

Book din mountainbike tour her

Lisbeth Østergaard om trylleøen Bornholm

Brødrenes kanelsnurre og lidt Take Away

Mountainbiketuren var en af de hårdeste cykelture, som Lisbeth har prøvet. Så en kanelsnurre var på sin plads. Heldigvis er et nyt bageri åbnet i Tejn Brødre Bageri og her kører man gerne langt for at stå i kø efter deres kanelsnurrer, surdejsbrød og andre lækkerier.
“Det var en vanvittigt velfortjent sukkersag til mine stænger”, griner Lisbeth og får en ubændig trang til endnu en af de lækre, nybagte lækkerier, som bageriet byder på.

“Da vi, måske mest mig, var tilbage på toppen igen, kørte vi til Gudhjem og gik i små butikker. Der er jo så mange ting og sager, man har lyst til at købe med hjem. Tøj og keramik. Ja, der er jo i grunden alt på Bornholm, og det er sgu lidt svært at begrænse sig”, funderer hun. “Vi besøgte alle dem, som havde åbent. Det var så dejligt bare at gå og små-shoppe og råhygge med takeawaykaffe i hånden”.

“Vi købte den lækreste øko-kebab i Gudhjem, som smagte fuldstændig fantastisk. Shit, det var lækkert”, udbryder hun.

Følg Brødre Bageri på Instagram her

Havne udsigt i Svaneke.

Lisbeth og Ralfs sidste nat på Bornholm blev tilbragt i en af Østersøens Ferielejligheder i Svaneke. Med en nærmest perfekt beliggenhed i den romantiske, lille by og med udsigt til det livlige havnemiljø og tilmed pool i den utrolig hyggelige og fine gårdhave er der her dømt sommerferie for hele familien!

“Svaneke kan jo bare noget”, siger Lisbeth, som altid besøger Karamelleriet og køber et helt lager med hjem af karameller.

Selvom karamellerne sagtens kan købes i hovedstaden, hvor hun og Ralf bor, så smager de bare bedre, når de er købt i Svaneke.

“Men man skal ikke glemme frokosten, tilføjer Lisbeth, som slog sig ned på græsset og spiste en velfortjent flæskestegssandwich fra Flæskestegen.
“Det er jo nærmest en legendarisk oplevelse, som skal prøves”.

Book ferielejligheden her

Lisbeth Østergaard om trylleøen Bornholm

Klipperne kalder igen

Den lille ferie kunne i denne omgang ikke blive til mere end tre overnatninger og fire dage. Men parret planlægger allerede sommerferie til Bornholm. Da deres små sønner hørte mor og far skulle på hyggetur – uden dem – syntes de, at det var snyd! Også selvom de imens skulle hygge sig hos farmor og farfar.

“Det er, som om at Bornholms klipper kalder på vores familie. Når vi er der, så sætter vi os på de solvarme klipper og bare ser ud over vandet. Det fungerer bare for os som familie. Og jeg tror, at børnene er så vilde med Bornholm, fordi Ralf og jeg er. De mærker, at der falder fuldstændig ro over familien. Vi forbinder Bornholm med is, hygge, god mad, badeture og forældre, som slapper helt af. Det er meget svært at stresse på Bornholm”, afslutter Lisbeth Østergaard, som allerede har en sommerferie på klippeøen i kalenderen.

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.