International madoplevelse i Flensborg


International madoplevelse i Flensborg

Nordtyskland fortjener mere opmærksomhed end blot at flygtigt passeres på vejen til sydligere himmelstrøg. For lige på den anden side af grænsen, hvor grænsehandel er lig med alt og Fleggaard næsten er hovedstaden i Schleswig-Holstein, ligger et hemmeligt get-away. En feriedestination der tåler mange gentagelser.

Boutique Hotel Wassersleben

Et stenkast fra Flensborg centrum ligger Flensburg-Harrislee. En lille badeby med den fineste strand og en sød lille lystbådehavn. Men badebyen har også et hotel, som er et større eventyr. Boutique Hotel Wassersleben kan prale med 4 stjerner og er sat i stand med god smag. Alle værelser er nye og alle har udsigt til Flensborg Fjord – og det koster ikke ekstra.
Og så maden er et kapitel for sig.

The chef – Eicke Steinort

Som 16-årig stod stjernekokken Eicke Steinort i lære på Hotel Wassersleben. Da han var færdiguddannet, rejste han efter de bedste restauranter og hoteller for at dygtiggøre sig. Han har slået sine folder på den internationale madscene, hvor han har tryllet med fantasifuld mad. Men en dag ville han hjem. Med sin lille familie, tog han tilbage til udgangspunktet, 23 år senere og købte det gamle hotel for at skabe en ny fortælling som var hans egen.

I skovens dybe stille ro

Og det er der kommet noget ret fortryllende ud af. Det er lidt som at være med i en gammel film, når man besøger hotellet som ligger på strandpromenaden. Der er fuldstændig roligt, folk spadserer og andre ligger på stranden og daser. Men hotellet ligger også omkranset af skov, så der er rig mulighed for at gå lange vandreture i området. Man skal bare sørge for solidt fodtøj, ruterne kan være ganske krævende hvis man vælger at gå op i skoven. Op, fordi der er stejle skrænter man skal bestige ad de mange trapper. I skoven findes mange ugler og er man stille, og måske endda tør liste sig på vandretur i den mørke natteskov, kan man få sig en unik oplevelse.

BOOK DIT OPHOLD PÅ  BOUTIQUE HOTEL WASSERSLEBEN HER

The Queen, Dalai Lama og Robert De Niro

Unik er også maden på Boutique Hotel Wasserslebens gourmet restaurant ‘Der Steinort’. Der er helt sikkert skønt på stranden, værelserne og den bløde seng er også dejlig. Men man kommer på Wessersleben, fordi man vil spise Eickes mad. Ligesom han har lavet mad til den engelske Dronning, Dalai Lama og Robert de Niro – bare for at nævne et par stykker.
Mens en gourmetmenu på 12-15 retter med tilhørende vinmenu let kan koste det samme som grøn ejerafgift på en dieselbil i Danmark, så er det forbløffende lidt hvad det koster på ‘Der Steinort’. Så har man altid drømt om, at opleve en vaskeægte gourmetmenu af international standart, så kan man for godt 850 kroner komme i smags-himlen. Læg det sammen oveni til vinmenuen, og man lander stadig på det halve af en lignende oplevelse i Danmark. Værd at bemærke er, at tjenerne ikke ernærige med de vin, drinks og øl som indgår i oplevelsen, så forvent ikke at køre hjem samme aften.

 

Hvad skal vi spise?

Selve menuen består af en række retter som hver måned ændres, men som alle har udgangspunkt i stjernekokkens mange ansættelser på internationale gourmet ‘hotspots.’ Eicke Steinort tager derfor også udgangspunkt i et af de lande og byer han har boet og arbejdet i når han arbejder på sin menu. Det vil smage af alt fra Dubai, London, Nepal, Ibiza og Istandbul.
For ‘foodies’ vil Eickes tid på The Dorchester hos Alain Ducasse nok få startet bilen, pakket pas og coronatest, så kursen kan sættes mod det nordlige Tyskland.

BOOK DIT OPHOLD PÅ  BOUTIQUE HOTEL WASSERSLEBEN HER

Ophold

Vil man gerne tage et lidt længere ophold, kan man også spise lokale tyske retter med et fransk twist på hotellets anden restaurant, ‘Wassersleben Vier’. Det er særdeles populært hos de lokale, og sønderjyderne er også glade for at besøge restauranten, hvor regningen aldrig overrasker negativt. Som altid i Tyskland, er værelserne rene, rummelige og rare. Her er de bare også virkelig pæne. Måske fordi det smager lidt at nordisk stil. Man kan iøvrigt ligge i sengen og se vandet gennem altandøren som man kan have åben hele natten – der er nemlig fuldstændig stille.

BOOK DIT OPHOLD PÅ  BOUTIQUE HOTEL WASSERSLEBEN HER

Mere end dåser uden pant

Flensborg er faktisk en hyggelig by. Havnen er charmerende og byens indbyggere holder gerne til ved havnefronten. Her læser de unge lektier, pensionisterne misser med øjnene i solen og forældre går tur med barnevogne. Huse ligger på skrænterne og det ser særdeles ferie-agtigt ud og slet ikke som Danmark, trods vi er meget tæt på. Der er også god shopping. Ikke kun billige sodavand og slik i kilovis, men også små listige butikker med gode varer. Fælles med grænsehandlen er, at det også er billigt! En håndlavet keramik kop til 90 kroner, er ikke noget man finder i Danmark, med mindre det er på Døllefjelde Musse markedet og der iøvrigt er hak i kanten. Ganske betagende er de små stræder med yndige huse i forskellige farver. Her vokser roserne op ad muren, men det meget betagende består i, at der ved aftenstid i visse gader vinduerne sidder nøgne damer og blinker.

 

BOOK DIT OPHOLD PÅ  BOUTIQUE HOTEL WASSERSLEBEN HER

SE FLERE HOTEL ANMELDELSER HER

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.