Hvalsafari og andre magiske oplevelser i Nordisland 


Hvalsafari og andre magiske oplevelser i Nordisland

Niceair er et nyt islandsk flyselskab som skal lokke turister til Nordisland. En direkte rute flyver fra København til Islands anden største by Akureyri – og der venter fuldstændig fantastiske og anderledes naturoplevelser.

Nær polarcirklen, ved Islands største fjord Eyjafjörour, ligger Akureyri. Om sommeren er naturen vild med sne på toppen af fjeldene og grønne marker i bunden, langstrakte lavamarker, springkilder med vanddamp, men også golde månelandskaber med farlige svovldampe og lurende vulkaner. Midnatssolen holder en vågen og man kan let glemme tiden. Det er også i Nordisland i byen Húsavík, det ældste hus i Island ligger, og hvor den romantiske Will Ferrel Netflix-filmThe Story of Fire Saga’ er optaget. Hele byen ligner en filmscene, med yndige træhuse i farver, en kirke, et havbad og små beværtninger.
Men Húsavík er også kendt for deres hvalsafariture i Skjálfandi-bugten og omtales ofte som Islands hvalhovedstad. Fra havnen går turen ud på det iskolde hav på hvalsafari – en oplevelse for livet.

Book din flybillet med Niceair her

Hvalsafari og andre magiske oplevelser i Nordisland

Miljøvenlig hvalsafari

Der er flere turoperatører som tilbyder hvalsafari, men North Sailing Whale Watch er de første i verden, der tilbyder CO2-neutral hvalsafari. De er pionerer inden for bæredygtig turisme, og skibet som fragter os ud til hvalerne, er en omhyggelig istandsat fiskerkutter, hvor fremdriften er elektricitet. Også den aktivistiske, spanske havbiolog driver oplevelsen frem med en imponerende viden og fortælleevne om både havdyr og bæredygtig turisme. Dårligt havde en hvalart stukket spidsen af sin smukke rygfine op ad det mørke vand, før hun genkendte arten. Pukkelhvaler, et par generte vågehvaler, en kaskelothval og en stor familie med hvidnæse delfiner med unger gav et show og en følelse, man slet ikke kan gengive på et billede – det er enestående at se en kæmpe hval, pruste vand op i luften, inden den atter dykker. Vi er heldige denne dag, men havbiologen fortæller, at de tidligere på ugen, havde set en blåhval med kalv og sultne spækhuggere i Skjálfandi-bugten. Man ved ikke hvad man kommer ud til, helt som det skal være. Hvalerne lokkes ikke frem og kutteren sejler væk, efter vi har set hvert dyr et par gange. For vi må ikke forstyrre unødigt. Har man ikke fået nok hvaler, kan man se det flotteste blåhvalsskelet på hvalmuseet, Húsavík Whale Museum.

Book din hvalsafari her

Book din flybillet med Niceair her

Hvalsafari og andre magiske oplevelser i Nordisland

Måske verdens smukkeste pool

I Húsavík ligger GeoSea, et havbad, opvarmet med underjordisk varme og en temperatur på 38-39 grader. Vandet er fyldt med mineraler som forkæler huden, mens man har den mest fantastiske udsigt over fjeldene mod vest, Skjalfandi-bugten under klipperne og selve polarcirklen i horisonten. Baren er åben og serverer kolde drikke, hvilket virker utroligt passende til den dekadente følelse man får i sådan et havbad. Dernæst kan man møde de lokale beboere, som udemærket ved, hvor godt det er for sjælen, at dase rundt i vandet med den lokale øl, Kaldi i hånden. Húsavík ligger i øvrigt praktisk placeret, når man skal besøge de store attraktioner. Der er mindre end en times kørsel til Mývatn-søen, Ásbyrgi-kløften, Krafla-vulkankrateret og Godafoss-vandfaldet.

Se mere om Geosea her

Book din flybillet med Niceair her

Den femte gangart

Om man er vant til at ride eller ej, så bliver det aldrig trivielt at tølte på en islandsk hest gennem det magiske højland. Saltvik ligger i midten af ingenting, men man føler det hele sker her. To unge tyskere tager mod os, det var egentlig meningen, at de bare skulle blive for en stund og ride med turister, men foreløbigt var det blevet til en uforglemmelig ridetur på tre år. Efter at have bakset sig op i sadlen, starter vores eventyr på hesteryg.Vi kommer til en sort strand, med udsigt til hvide fjelde og matchende hvide toppe på havet og man forstår de unge tyskere. Bliver man helt grebet og vil ud på en dagtur, så kan man overnatte i deres bondehus.

Book din ridetur her

Hvalsafari og andre magiske oplevelser i Nordisland

Super jeep i outback’en

Når man mærker konsekvensen af klimaforandringerne, bliver bæredygtig turisme vejen frem. Selvom kalenderen fortæller, at man normalt kan tage en forårstur over sneen på snescooter, så kunne de lavere områder ikke præstere det hvide guld. I stedet tilbyder den familiedrevne CO2-neutrale oplevelsesarrangør Geo Travel, en tur i en Super Jeep. Roligt sætter vi os ind i den hysterisk store firehjulstrækker på gigantiske dæk, som tager os ud, hvor man ellers ikke kan komme til. Terrænet er råt og de hydrauliske dæk må konstant justeres med luft, så vi ikke sidder fast i sne, mudder eller bakkede lavaformationer. Maven skal være stærk, for vi rasler rundt i bilen og det er megasjovt. Vi stopper ved et kæmpe krater og ser et overvældende landskab. Heldigvis er vores guide en lokal, ‘godt pakket’ gut, der ærligt fortæller, at han kun en enkelt gang er blevet hentet da bilen sad fast. Og det af hans mor. Så ud over at naturen er rå på Nordisland, konstaterer vi, at det er kvinderne også.

Book din Super Jeep tur med Geo Travel her 

Book din flybillet med Niceair her

 

Jordbagt brød

Med udsigt til græssende lam, ligger Vogafjós Farm Restaurant. Køerne står og hygger i en lun stald, med vinduer til restauranten. De holder altså øje med os, mens vi spiser deres velsmagende oste, herunder en virkelig god mozzarella. Al maden er lavet fra bunden, fisken er lokal – ørred, røget på flere måder, og grøntsagerne kommer fra et jordopvarmet drivhus. Vi smager også Geysir rugbrød som bages i gårdens underjordiske bageri.

Book dit bord på Vogafjós Farm Restaurant her

Midnight sun

Det er meget specielt at opleve midnatssolen i Nordisland. Solen rører lige akkurat havoverfladen inden den stiger op på himlen igen, og er man ikke varsom, kan det være svært at finde en døgnrytme. Måske mest fordi, man ikke har lyst til at lægge sig til at sove og gå glip af noget.

The Fire Saga

Selvfølgelig er der skabt en Ja ja Ding Dong bar, hvor ejeren også har fået bygget tre små huse til nisserne. Men der hvor filmen er optaget, om ikke andet scenerne uden for, er på havnen i Husavik på restauranten Gamli Baukur.

Book din flybillet med Niceair her

Forest Lagoon

Forest Lagoon er et nyt geotermisk spa smukt beliggende i Vaðlaskógur-skoven, et par minutters kørsel fra Akureyri. Das i det naturligt opvarmede vand med udsigt over fjorden og mellem træer – som jo er en sjælden ting på Island. Faktisk er det træerne og klipperne som spa´et nærmest er smeltet ind i, der gør stedet helt unikt.

Det geotermiske vand Spaens pools opvarmes med alt naturligt geotermisk vand, der kommer fra bjerget bag skovlagunens beliggenhed, Vaðlaheiði. Vandet blev opdaget under et tunnelprojekt og har nu et større formål og en helbredende kraft.

Rejsen til Nordisland

Det er let at flyve med det nye flyselskab, Niceair til Nordisland. Hvor man tidligere skulle forbi Reykjavik, tager det under tre timer at flyve direkte, København- Akureyri. Tidsforskellen er to timer, tid man vinder i Nordisland til flere vilde oplevelser. Universitetsbyen Akureyri er i øvrigt rigtig fin med spisesteder, butikker og et spændende flymuseum.

Book din flybillet med Niceair her

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.