Hotelanmeldelse Villa Provence, Århus


Hotelanmeldelse Villa Provence, Århus

Villa Provence er en usædvanligt smuk og overraskende oplevelse af fransk romantik og skønhed midt i Århus. Det er virkelighedsflugt for voksne, og gæsterne er i de bedste og venligste hænder fra start til slut.

 

 

 

At kalde et hotel midt Århus for Villa Provence lyder mærkeligt – indtil man har været der. Så snart man går et par meter ind ad porten fra det lille, centrale og fredelige Fredens Torv, begynder navnet at give mening. Porten fører ind i hyggelig gårdhave og til bagdøren som åbner til en trappeopgang. Det er hotellets hovedindgang, og allerede her er der varmt, rart og familiært. Et par trin fører op til receptionen og en vidunderlig romantisk lounge. Pludselig står man midt i den smukkeste franske film. Det er drøm og virkelighed på én gang.

Hotelanmeldelse Villa Provence, Århus

SERVICE 4 stjerner

Storfortællende værter og personale byder velkommen. De er fulde af anekdoter og praktiske informationer, og de giver gæsterne en øjeblikkelig fornemmelse af at være varmt velkommen.

Og det er ikke kun ved velkomsten at gæsterne møder denne service. Den er der over alt og gennem hele opholdet, og den gode stemning spreder sig fra, ansatte og gæsterne imellem.

INTERIØR OG DESIGN 4 STJERNER

Alle vægge er holdt i mørke, mættede og behagelige farver. Farverne har deres egen historie, og de er valgt og blandet af blomster- og multikunstner Tage Andersen. Der er kun hvide vægge i spisesalen i kælderen og på badeværelserne.

Alle vegne hænger gamle franske filmplakater, mange af dem er et par meter høje. Borde, stole og de dybe sofaer i loungen er alle valgt med sikker hånd og giver den gennemførte oplevelse af at være i en anden, smukkere og meget fransk verden.

I loungen kan man nyde en drink fra hotellets tillidsbar. Dét koncept blev udviklet i coronatiden, hvor der var restriktioner på personalets servering for gæsterne. Så i den velassorterede tillidsbar kan gæsterne selv mixe drinks med og uden alkohol, købe en flaske vin eller kaffe. På en blok skriver man hvad man har drukket for og afregner ved afrejsen. Det virker, siger personalet. Tilliden bliver ikke misbrugt.

Hotelanmeldelse Villa Provence, Århus

Tage Andersen har også indrettet den fine gårdhave med toppede chaussesten. Der er klassiske franske jernmøbler, hængesofa med patina, gigantiske krukker med oliven og citrustræer og figurer hugget i hvide sten. Højt på muren i gården hænger 4 blomsterbalkoner med rusten patina; de er fremstillet i 1967 til kronprinsesse Margrethes forlovelse med Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat, senere kendt som Prins Henrik.

Mad og drikke 3 STJERNER

Hotellet serverer øko morgenmad fra 7.30 til 10.30 på farvede kakkelborde i den høje kælder. Også her er det som at sidde i et provencalsk landkøkken. Spisesalen er trang i myldretiden, men serveringen og stemningen er som alt andet på hotellet udsøgt venlig og behagelig. Morgenmaden serveres lækkert og indbydende ved bordet med venlig små sludren og hyppige opfyldninger af kaffe og te.

Det får alt sammen maden til at smage dejligt, og måske mere eksotisk end den egentlig er. Der er franske oste, franske marmelader, græsk yoghurt med hjemmelavet granola, spansk pølse og spejlæg på sprød panecetta. Det er god morgenmad uden at den i sig selv er opsigtsvækkende.

For resten af dagens måltider må man ty til restauranter, caféer og take away i området, og dem er der masser af.

Hotelanmeldelse Villa Provence, Århus

OMGIVELSER  3 STJERNER

Villa Provence ligger dejligt tæt på alting i Århus midtby, og man kan nemt spadsere den halve kilometer med en rullekuffert fra Banegården.

Fredens Torv er langt fra Champs Elysees, og fra hotellets vinduer ser man ikke ud over Provences lavendelmarker med Alperne i horisonten, men ud til det virkelige Århus’ etageejendomme. Så meget mere virker selve hotellet som en hemmelig oase af skønhed.

 

VÆRELSET 4 STJERNER

Frankrig er rykket med ind på værelserne. Også her er der franske filmplakater på væggene, og de Sydfranske møblerne kunne være købt på luksusmarked i Aix-en-Provence

Der er skrivebord og god wifi-forbindelse som på alle gode hoteller, men det er en helt anderledes og dejlig oplevelse at arbejde i usædvanlige rum som dette hotels værelser er.

Badeværelserne er store, flere af dem med badekar, og med lækre engelske produkter fra Molton Brown.

VALUE FOR MONEY 3 STJERNER

Enkelt værelse ligger fra 1295,-

Suite med badekar fra 3300,-

Villa Provence er ikke billigt. Man betaler for en skøn og anderledes oplevelse, og man får en oplevelse af at blive henført til en by i Provence.

 

Gennemsnits karakter 3,5 stjerner

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.