Hotelanmeldelse Hotel Royal, Århus


Hotelanmeldelse Hotel Royal, Århus

Mærk historiens vingesus på byen ældste og fornemme hotel Hotel Royal, som byder på storslået og sofistikeret indkvartering i en historisk nyklassicistisk bygning i det centrale Århus.

Omgivelser 4

Mere centralt kan du ikke komme – beliggende på den store brostensbelagte plads i hjertet af Aarhus, lige ved siden af Domkirken, med gode butikker, caféer og restauranter lige uden for døren og havnefronten kun få minutters gang væk. Stort set alle Århus hovedattraktioner og hovedbanen er inden for nem gåafstand. Dog har hotellet ingen parkering, så vær forberedt på at bruge lidt ventetid for at finde en P-plads, som dog med lidt tålmodighed gerne kan findes lige udenfor hotellet. I weekenden kan du forvente lidt støj fra gaden.

Hotelanmeldelse Hotel Royal, Århus

Design og interiør 4

Storslået og sofistikeret indkvartering i en historisk nyklassicistisk bygning i det centrale Århus

Det er svært ikke at blive imponeret når man træder ind i receptionen, hvor et gigantisk akvarium fungere som reception, dristige farverige malerier pryder væggene, funklende lysekroner hænger fra loftet, grønne læder møbler og ikke mindst den gamle originale elevator fra 1902-03 venter på at bringe dig op til dit værelses etage. En smuk trappeopgang hvor op af de farverige vægmalerier fortsætter og du kan følge Århus historie fra etage til etage malet af den polske batalje-maler, Andrzej Kowalczyk. De indeholder scener fra indvielse af Aarhus Domkirke, oprettelsen af Katedralskolen i 1520 og slutter med et panorama maleri over Aarhus by. På væggene på etagerne hænger der malerier af Dronning Margrethe, hendes far og farfar – ja, hele kongerækken helt tilbage til Gorm Den Gamle, 53 monarker i alt – også malet af Kowalczyk. I alt huser Hotel Royal en kunstsamling på  over 300 originale værker.

Book dit værelse på Hotel Royal her

Hotelanmeldelse Hotel Royal, Århus

Værelset 4

Ikke to værelser er ens på Hotel Royal, men ens for dem alle, er den ekstravagante Art-Deco inspireret stil. Værelserne er rummelige og stilfulde med antikke møbler, terracotta farvede-vægge prydet med originale kunstværker. Selv toilettet og håndvasken er udsmykket med guldmalet dekoration. Her er minibar, roomservice og elkedel samt kaffe og te faciliteter. Der er lækre madrasser på sengene, bløde gulvtæpper og selv standardværelserne har mere plads end gennemsnittet, mens suiterne er enorme. Mange berømtheder har boet her  – book fx værelse 407, og du sover, hvor Johnny Depp, Madonna og Axl Rose har sovet før.

Service  og faciliteter 4

Her er smil på læben og alle i receptionen tager skønt og velkommende imod. Alle er hjælpsomme og lydhør for ens ønsker.Her er et lille fitness rum, en lille sauna og massage rum. Gæster har gratis adgang til casinoet, der ligger lige ved siden af.

Book dit værelse på Hotel Royal her

Hotelanmeldelse Hotel Royal, Århus

Mad og drikke  4

Morgenmaden serveres i den smukke glas palmehave, hvor Atrium står bag restauranten. Her er en kold og en varm buffet og det er i weekenden en god ide at komme endten tidligt eller lidt sent, da der bliver fyldt op når hotellet er fully booked.

Bag ATRIUM står Søren Jakobsen og William Jørgensen, restaurantejerne af Gastromé, som har et stort fokus på kvalitet i alle deres projekter med et kendetegn værende klassisk med et twist.

Value for money 4

Single room fra 119,-

Kings suite 1795,-

Gennemsnits karakter 4

Book dit værelse på Hotel Royal her

 

Charlotte Rønholt


Følg mig her:

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.