Græske Oplevelser Året rundt


Græske Oplevelser Året Rundt

Evrytania- En kombination af uspoleret natur og tradition

Er du naturelsker? Søger du den slags spænding, der vil pumpe dit adrenalin op? Karpenisi (hovedstaden i Evrytania-regionen) er den ideelle destination, da der er et væld af aktiviteter for dig hele året rundt. Så spild ikke tiden, tag en tur til hjertet af græsk natur og se kløfter med imponerende vandfald, tætte skovområder og hurtig flodvand!

Evrytania, Karpenissi, Foto: GNTO/Arkiv

Græske Oplevelser Året Rundt

 

Følg Krikellopotamos’ krystalklare vand midt i et frodigt landskab. Denne  smukke rute vil tage dig hele vejen til Panta-Vrechei-kløften. Denne velkendte kløft skylder sit navn til de imponerende vandfald, der danner damme, der er ideelle til svømning; for de interesserede er de omkringliggende klipper fantastiske naturlige klatrestier.

Scenic mountain landscape with Krikiliotis river, Evritania, Greece

Evrytania, Krikeliotis-floden, Foto: GNTO/Arkiv

Græske Oplevelser Året Rundt

Oplev lokale kulinariske skatte

Smag Evrytania-landpølser med eller uden porre, lokale tærter og flodørreder i nærliggende taverner. Prøv den økologiske prosciutto i topkvalitet lavet af en sort indfødt svinerace, en delikatesse, der var kendt som ‘akrokolion’ i antikken; i dag produceres det i landsbyen Prouso. Produktet blev tildelt anden pladsen i den internationale gastronomiske konkurrence på Sicilien, og anlægget, hvor det produceres, er en af de lokale seværdigheder. Hvis du er oste-elsker, så sørg for at smage fetaosten såvel som tsalafouti, en lokal ost. Tsipouro spiritus eller mouro (en type lokal drik, der ligner tsipouro) vil være et fin akkompagnement til dit måltid. Trachanas, bjerge og duftende honning fra granskove i området er produkter, du absolut bør tilføje til dine indkøb, inden du tager af sted.

Se mere: https: Visitgreece/Evrytania/karpenissi, visitcentralgreece/Evrytania, visitkarpenissi

Evrytania, Kremaston Lake, Photo: GNTO/Archive

Rafting i Epirus-regionen I hjertet af Epirus,

Beliggende blandt de stejle og sneklædte skråninger af Tymfi-bjergkæden, finder du Zagorochoria National Park, et af de smukkeste og mest rige økosystemer i Europa. Den berømte Zagorochoria, den store Tzoumerka, den historiske Ioannina, hele Epirus-området vil fortrylle dig med sine smukke floder, Dragon Lakes, uberørte skove, store dale, imponerende kløfter, bjerge og endeløse sjældne naturlige skønheder, som dette sted er velsignet med!

Zagori, Aristi Village, Foto: GNTO/Fragou

Den bedste måde at lære områdets skønhed at kende på er rafting. En sport, der byder på et adrenalinsus, mens du nyder naturens skønhed. Rafting i Epirus gir dig en oplevelse for livet, der kombinerer fart og en betagende natur.

Græske Oplevelser Året Rundt

Epirus, Rafting, Foto: GNTO/ A. Mantzouranis , 

Zagori, Vikos Gorge

Vikos-kløften begynder 600 m efter landsbyen Monodendri (i det vestlige Zagori, vest for Timfi-bjerget) og udgør et sandt naturmonument. Dens samlede længde overstiger 30 km (Tselepovo-Kleidonia) og dybden varierer. I sin dybere del når kløften cirka 2.200 m bredde. På grund af sin geologiske isolation og fraværet af menneskelig tilstedeværelse omfatter Vikos-kløften sjældne plante- og blomsterarter af Epirus. Den bedste periode at besøge kløften er om sommeren og i begyndelsen af efteråret, når floden er lavvandet, hvilket gør passagerne lettere at krydse. Hvis du har et stabilt tempo, kan du krydse slugten på cirka 7 timer. Det lyder måske meget langt, men landskabet skønheder vil helt sikkert belønne dig.

Se mere: Visitgreece/Epirus, Rafting in Epirus, Zagori, Vikos Gorge

 

Zagori, Vikos Gorge, Photo: GNTO/P. Merakos

 

Epirus, Dragonlake, Tymfi Mt, Foto: GNTO/Arkiv

Sæt pris på Metsovos elegance på en gåtur

Nyd denne vidunderlige indbydende landsby og se kunst og kultur, der introducerer dig til en vedvarende tradition. Besøg denne grå stenlandsby med røde tegltage og dens grønne omgivelser og beundre de to etagers palæer med deres traditionelt konstruerede balkoner (hayat) og trædøre. Sluk din tørst ved en ud af mange stenbyggede drikkefontæner og nyd berømte lokale retter. Hvis du elsker action, så genopliv dine sanser ved at vandre i bjergene og krydse floderne.

Se mere: Visitgreece/Epirus, Metsovo

 

Græske Oplevelser Året Rundt

Epirus, Metsovo, Foto: GNTO/Arkiv

En smag af lokal gastronomi

Du vil indse, hvor vigtig mad er for Metsovo ved første øjekast, eller kan vi sige ved  “første lugt”!!! Tavernerne på landsbyens torv står klar med spyd hvorpå der steger al slags kød. Nyd ‘episke’ fester; kontosouvli, lækre pølser og “masser” af tærter! Det er her, du finder butikker, der sælger regionens mejeriprodukter, hvoraf Metsovone og metsovelas oste skiller sig ud. Metsovone er en rygeost. Dens smag er rig, let salt og krydret og serveres som en forret eller med et glas lokal Vlachiko- eller Debina-vin.

Se mere: Visitgreece/Epirus, Metsovo, Metsovo, Top ranking Greek cheeses

Metsovone ost, Foto: GNTO/Arkiv

 

Klippeklatring og trekking i “stenskoven” i Meteora

Meteora- et verdenskendt klostervartegn. Den internationalt anerkendte klippeformation i det centrale Grækenland, er et unikt geologisk fænomen med klostre bygget på toppen af kampesten og af stor betydning i landets religiøse historie. Meteora er et af de største monumenter i verden, beskyttet af UNESCO. Området tiltrækker rejsende fra hele verden, hvoraf mange vælger at deltage i klatring. Placeringen tilbyder fans af sporten spektakulære, tårnhøje, stjele og lodrette klipper. Disse klipper danner en imponerende, ærefrygtindgydende ramme, der gir en lyst at udforske det nærmere.

Se mere: Visitgreece/Thessaly/Kalabaka

Meteora, Klippeklatring og trekking ved Meteora

Thessalien, Meteora, Foto: GNTO/Arkiv

Græske Oplevelser Året Rundt

Indsamling og smagning af svampe

At samle svampe er et safari-lignende eventyr; møre og store svampe bliver dit trofæ. Natural History Museum of Meteora and Mushroom Museum arrangerer og er vært for trøffeljagt aktiviteter , hvor de fremviser naturens rigdom. Det fremhæver også cateringvirksomhederne, der tilbyder unikke retter med trøfler og svampe. Ud af 2.200 svampearter i Grækenland er kun 150 spiselige. Græske vilde svampe er af topkvalitet og er et lækkert, sundt og nærende produkt, da de er en proteinfødevare med høj biologisk værdi, rig på mineraler og sporstoffer.

Se mere: Visitgreece/Thessaly/KalabakaMeteora, meteoramuseum

 

 

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.