Grækenland: Kreta har simpelthen det hele


Grækenland: Kreta har simpelthen det hele! Uendelige kilometer af krystalklart vand, konstant solskin, eksplosive lokale smagsoplevelser, sublime solnedgange.

Kreta Chania, Balos strand Foto: GNTO/Y.Skoulas

Heraklion

Heraklion er den største by på Kreta og et af Grækenlands største bycentre. Dens udvikling begyndte i kølvandet på det 9. århundrede e.Kr. (i antikken var Knossos øens vigtigste centrum, efterfulgt af Gortyn). Blandt de mest fremragende seværdigheder i Heraklion er fæstningsmurene, der afgrænser den “gamle by”.

Heraklion, Lentas Strand Foto: GNTO/Y.Skoulas

Se mere: Heraklion 

Chania

Chania (også stavet: Haniá), et sted, hvor forskellige civilisationer er blomstret op gennem århundreder. At vandre rundt i den gamle bydels labyrintlignende gyder med de smukke venetianske palæer, springvandene og de kunstfærdige kirker vil hjælpe dig med at opdage velbevarede historiske monumenter.

Kreta Chania Havn, Foto: GNTO/ E. Fili

Grækenland: Kreta har simpelthen det hele!

Kreta/Chania Falasarna Foto: GNTO/Y.Skoulas

Se mere: Chania and Exotic beaches 

Rethymno

Kretas mindste præfektur beliggende mellem Hvide Bjerge og Mt Psilorítis (også kaldet “Ídi”), er synonymt med smukke bjerglandskaber, vidunderlige strande, kretensiske lyre-melodier, tsikoudiá-ånd serveret med “oftó”, legendariske huler, historiske klostre og monumenter, traditionelle bjerglandsbyer og luksuriøse feriesteder.

 

Rethymno Preveli Beach Foto: GNTO Archive

Se mere: Rethymno

Grækenland: Kreta har simpelthen det hele

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos, eller bare “Ayios”, som de lokale kalder det, ligger langs den smukke Mirabello-bugt på den nordøstlige kyst af Lassithi-præfekturet på det østlige Kreta. Mirabello eller Merabello Bay er den største naturlige bugt på Kreta. Navnet på bugten kommer fra det italienske “mira il bello” (løs oversættelse: “beundre skønheden”), en hyldest til den vidunderlige havudsigt fra bugten.

Kreta – Agios Nikolaos, Foto : GNTO/Y.Skoulas

Se mere: Agios Nikolaos 

 Elounda

 Elounda, ligger kun 9 km fra Agios Nikolaos og plejede at være en lille fiskerby og er nu en kosmopolitisk feriedestination, hvor du kan finde eksklusive 5-stjernede hoteller, mange restauranter og dejlige strande i gåafstand fra hovedtorvet.

Kreta – Elounda, Foto : GNTO/Y.Skoulas

Grækenland: Kreta har simpelthen det hele

Sitia

Sitia, en smuk by, fødestedet for den store middelalderdigter Vitsentzos Kornaros [Vincenzo Cornaro] ligger 70 km fra Agios Nikolaos (den største by i Lasithi). Det er bygget amfiteatralsk med elegante bygninger, der ender ved en travl havn; et ideelt valg til afslappede ferier året rundt.

Kreta, Lasithi, Chiona Beach, Foto: GNTO/ Y. Skoulas

Ierapetra

Ierapetra ligger 35 km NE fra Agios Nikolaos, den største by i Lassithi, og ligger ved siden af en frugtbar dal, hvor den iøjnefaldende antikke by Ierapytna plejede at stå. Med herligheden af den sydligste by i Europa, der vender ud mod den afrikanske kyst i et mildt klima, vil Ierapetra næppe nogensinde opleve temperaturen komme under 12°C. Det er velbegrundet at hævde at være det mest solbeskinnede feriested på det gamle kontinent.

Crete, Ierapetra Photo: GNTO/Y.Skoulas

Grækenland: Kreta har simpelthen det hele

See more: Crete and Ierapetra

 

 

 

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
Please enter your Access Token.

Nyhedsbrev


    Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.